Εγκλωβίστηκαν σε φαράγγι μεταξύ Ξουριχτίου και Μυλοποτάμου

Αίσιο τέλος για την ολονύχτια περιπέτεια ζευγαριού επισκεπτών από την Αθήνα

Με αίσιο τέλος ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η επιχείρηση διάσωσης νεαρού ζευγαριού από την Αθήνα που κάνει διακοπές στο Πήλιο, βγήκε για πεζοπορία και εγκλωβίστηκε σε φαράγγι μεταξύ Ξουριχτίου και Μυλοποτάμου.
Το ζευγάρι ηλικίας 35 χρονών περίπου βγήκε για πεζοπορία χθες το απόγευμα όταν εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή στο βάθος φαραγγιού, κοντά στον Μυλοπόταμο, στην περιοχή Ξουριχτίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οι επισκέπτες έμειναν όλο το βράδυ εκεί, ενώ η Πυροσβεστική ενημερώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί κι άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ Λάρισας με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, συνολικά 10 άτομα, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή κατοίκου της περιοχής, καθώς το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, το ζευγάρι, που είχε μαζί του και τον σκύλο τους, καλά στην υγεία τουυ μεταφέρθηκαν από τους πυροσβέστες σε σημείο όπου τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Κ.Υ. Ζαγοράς για προληπτικούς λόγους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.