Γιώργος Ζώγας: Πολίτες στον Αλμυρό φορούν μάσκα για την αέρια ρύπανση!

Να τοποθετηθεί μετρητής αέριας ρύπανσης και στον Αλμυρό ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος

Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της αέριας ρύπανσης και οι προεκτάσεις του, με το Βόλο να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Βόλος που έρχεται αντιμέτωπος με το φαινόμενο αυτό, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζιώγα, περιφερειακό σύμβουλο της ομάδας Τσιλιμίγκα, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και ο Αλμυρός αντιμετωπίζει πρόβλημα, τόσο με οσμές, όσο και με αέρια ρύπανση, ενώ ο ίδιος ζητά να τοποθετηθεί μετρητής, προκειμένου να υπάρχουν όλα τα αναγκαία στοιχεία. Μάλιστα, επεσήμανε πως κάτοικοι του Αλμυρού φορούν μάσκες και όχι για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

Μεγάλη δημοσιότητα με πανελλαδικές προεκτάσεις έχει λάβει το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, που αντιμετωπίζει ο Βόλος, ενώ τώρα με την προώθηση της κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής srf το πρόβλημα φαίνεται πως επιτείνεται.
Ο κ. Ζιώγας σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στον Βόλο με το θέμα της αέριας ρύπανσης, επεσήμανε πως ” Το πρόβλημα του Βόλου είναι τεράστιο κι αποδεκτό από όλους”, ενώ συμπλήρωσε πως η περιφερειακή παράταξη, στην οποία ανήκει, είναι εντελώς αντίθετη με την κατασκευή του εργοστασίου srf από το Δήμο Βόλου.
Εκτός όμως από τον Βόλο και ο Αλμυρός φαίνεται πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αλμυρός είναι μία ημιαστική περιοχή, στην οποία εδρεύουν εργοστάσια και βιομηχανίες.
“Στην παρούσα φάση όμως το πρόβλημα διαπιστώνεται όχι μόνο στο βόλο, αλλά και στον Αλμυρό. Οι πολίτες του Αλμυρού είναι αρκετά ενοχλημένοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μας. Πολίτες αναγκάστηκαν να φορέσουν αναπνευστικές μάσκες κι όχι εξαιτίας του κορωνοϊού. Σεβόμαστε τις επιχειρήσεις, αλλά προέχει η δημόσια υγεία Απευθυνθήκαμε στον κ. Αγοραστό για να στήσουμε μία Μονάδα Μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Αλμυρού, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει απάντηση”, τόνισε ο κ. Ζώγας.
Ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει δυσοσμία, με το πρόβλημα να είναι υπαρκτό, αλλά και αισθητικό, επισημαίνοντας πως οι πολίτες που ταξιδεύουν και περνούν από τον Αλμυρό, βλέπουν ένα τεράστιο νέφος πάνω από την πόλη και από τον Πλάτανο που προεκτείνεται μέχρι τον πρώην Δήμο Σούρπης.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει θα ερευνηθούν όλα τα θέματα που εμπλέκονται με την αέρια ρύπανση, με τον ίδιο να ζητά ελέγχους και μετρήσεις, αφήνοντας ωστόσο αιχμές αναφορικά με τους ελέγχους των βιομηχανιών σχολιάζοντας πως ” ένας έλεγχος εάν είναι περιοδικός μπορεί και η αντίστοιχη επιχείρηση να φερθεί ανάλογα”.
Επεσήμανε δε, πως ο κ. Αγοραστός θα πρέπει να επιδείξει την ίδια ευαισθησία στην πόλη του Αλμυρού με αυτή που έχει δείξει στις άλλες πόλεις. “Οι πολίτες του Αλμυρού δεν μπορούν να ζουν σε ένα τέτοιοι περιβάλλον, που μειώνει την ποιότητα ζωής τους. Θέλουμε τις επιχειρήσεις, όμως θέλουμε να είναι υγιείς επιχειρήσεις, να σέβονται το περιβάλλον και τους πολίτες”, σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά ο οποίος προέταξε ως επιτακτική την τοποθέτηση Μετρητή Αέριας Ρύπανσης στην περιοχή του Αλμυρού.

Εκτός τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων, η Μαγνησία
Στο μεταξύ, χωρίς τεχνολογικό εξοπλισμό έχουν μείνει τα σχολεία της Μαγνησίας και των Τρικάλων, από πρόγραμμα που “τρέχει” η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον κ. Ζώγα. Ο ίδιος σημείωσε πως έπρεπε οι σχολικές μονάδες να είχαν παραλάβει τον εξοπλισμό από τον Σεπτέμβριο του 2019, όμως μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει και τα σχολεία ακόμη περιμένουν.
“Έχουμε καταθέσει σχετική επερώτηση εδώ και δύο μήνες και είδαμε τελικά πως οι σχολικές μονάδες σε Μαγνησία και Τρίκαλα δεν έχουν λάβει τον εξοπλισμό. Ζητάμε από την περιφέρεια να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, να εξοπλίσει τα σχολεία έστω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να είναι έτοιμες οι σχολικές μονάδες το Σεπτέμβριο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.