Ικανοποιητική με τα υπάρχοντα στοιχεία η τουριστική κίνηση στο νομό για Πάσχα

Θα αποτελέσει ανάσα για ξενοδόχους και επαγγελματίες

Ικανοποιητική αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση για το Πάσχα στη χερσαία Μαγνησία, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για κρατήσεις, το Πάσχα ακολουθεί η Πρωτομαγιά και ο καλός καιρός αναμένεται να βοηθήσει στην έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέχρι τη Μ. Τρίτη, οι κρατήσεις που είχαν γίνει ισοδυναμούν με πληρότητες της τάξης του 70%, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει και ο ίδιος προέβλεψε ότι θα ξεπεράσουμε το 80-85%, με την ελπίδα ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα να φτάσουν και το 90%.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, η δουλειά το Πάσχα, θα είναι μια «ανάσα» για τους ξενοδόχους και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς ο τουρισμός εμπλέκει και εμπλέκεται με πολλούς κλάδους.

Ενδιαφέρον για Πρωτομαγιά

Ο ξενοδόχος εξήγησε ότι για το Πάσχα οι επισκέπτες κλείνουν κυρίως δύο διανυκτερεύσεις, αλλά τόνισε ότι θα βοηθήσει που έρχεται και η Πρωτομαγιά, καθώς θα υπάρξουν κάποιες διανυκτερεύσεις και μετά. Εκτίμησε δε ότι η κίνηση θα πάει καλά αυτές τις μέρες.
Για τον Μάιο είπε ότι δεν προβλέπεται πολύ καλός, καθώς οι προκρατήσεις δεν είναι αρκετές, κάτι που είναι αναμενόμενο σε ένα κλίμα ασταθές και με προβλήματα που δημιουργούνται και από το Brexit.
Σχετικά με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων επισήμανε ότι οι πτήσεις είναι σχεδόν ίδιες με πέρυσι, αλλά δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη ζήτηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Στις 120 δόσεις όλες οι οφειλές

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα του κλάδου, που είπε ότι είναι τεράστια, τόνισε ότι οι επαγγελματίες περιμένουν με αγωνία τις πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις σε 120 δόσεις και ανέφερε ότι, δυστυχώς, απ όσα ακούγονται δεν θα περιληφθούν όλες οι οφειλές, αλλά μόνο αυτές μέχρι το τέλος του 2018.
«Επισημάναμε στους υπουργούς ότι αυτό το πρόβλημα υπήρχε σε όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν και από προηγούμενες κυβερνήσεις. Εάν δεν μπουν όλες οι οφειλές μέχρι τη μέρα που γίνεται η ρύθμιση, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, ελπίζομε να εισακουστούμε και να μπει πλέον μια τάξη, γιατί δεν αντέχουν άλλο οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.