“Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην μαθητική παρέλαση με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του Αλμυρού από τους Τούρκους σαν σήμερα στις 17 Αυγούστου 1881.
Διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του μετά την παρέλαση στον Αλμυρό

Δεν υποχωρούμε, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και πιέσεις: το μήνυμα αυτό -παράλληλα με την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλμυρού- έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε όσους «ακολουθούν ανιστόρητες τακτικές σχετικά με τα σύνορα και το Διεθνές Δίκαιο», όπως τόνισε σε δήλωσή του μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης. Ταυτόχρονα με την επισήμανση ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Τιμούμε σήμερα -δήλωσε συγκεκριμένα- με την δέουσα λαμπρότητα αυτή την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Αυγούστου του 1881. Τότε τα σύνορα της Ελλάδα άρχισαν να επεκτείνονται, για να φτάσει μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους η Ελλάδα να έχει τα σύνορα τα οποία υπάρχουν σήμερα.

Με την ευκαιρία αυτή -υπογράμμισε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος- διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση: όχι μόνο υπάρχουν σύνορα της Ελλάδας, αλλά τα σύνορα αυτά είναι επαρκώς καθορισμένα από το Διεθνές Δίκαιο. Είναι σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να τα υπερασπιστούμε και εν ονόματι της Ιστορίας μας, αλλά και εν ονόματι της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας το σκεφτούν λοιπόν εκείνοι οι οποίοι κάνουν ανιστόρητες δηλώσεις και ακολουθούν ανιστόρητες τακτικές σχετικά με τα σύνορα και το Διεθνές Δίκαιο. Και όσο συνεχίζουν αυτή την τακτική, να το γνωρίζουν ότι απομονώνονται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διεθνή κοινότητα. Σε ό,τι αφορά εμάς τους Έλληνες, τα παρακολουθούμε αυτά, αλλά τους απαντούμε: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και πιέσεις, και κυρίως ξέρουμε καλά να υπερασπιζόμαστε την Ιστορία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.