Κ. Μαραβέγιας: Πρώτος στόχος να μειωθεί η δαπάνη του ασφαλισμένου

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο «Ράδιο Ένα»

Στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, λέγοντας ότι ανάμεσα στα άλλα, είναι πως θα ελαφρυνθεί φορολογικά η μεσαία τάξη και πως, με βάση το πρόγραμμα, με τη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, στην υγεία, να μειωθεί η δαπάνη του ασφαλισμένου, καθώς θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση με μικρότερη δαπάνη.
Ο Κώστας Μαραβέγιας, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, αναφέρθηκε από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την επιστροφή του στον Βόλο ως επαγγελματίας γιατρός ιδιώτης, στην οικογένειά του, όπως και στην επιλογή του να ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ ήταν από τους ανθρώπους που το 2016 εργάστηκαν για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την υγεία.

«Να ελαφρυνθεί η μεσαία τάξη»

Όπως είπε, τα πρώτα πράγματα που θα ασχοληθεί η νέα κυβέρνηση είναι πως θα ελαφρυνθεί η μεσαία τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε να δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση απ’ όλα τα κομμάτια του κοινωνικού ιστού.
«Τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας, βιώνω εγώ και η οικογένειά μου. Ζω από το χώρο της υγείας και της περίθαλψης, γνωρίζω τα προβλήματα από πολύ κοντά και σίγουρα έχω διάθεση να δραστηριοποιηθώ προς τη επίλυσή τους, για να δούμε μια δημόσια υγεία πιο δίκαια και με τους ασφαλισμένους που θα καλούνται να βάλουν όλο και λιγότερο το χέρι στην τσέπη», επισήμανε, καθώς δούλεψε το 2016 για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την υγεία.
Ο ίδιος τόνισε, ότι γνωρίζει τα προβλήματα, γιατί τα βιώνει και ο ίδιος και αν ο κόσμος της Μαγνησίας του κάνει την τιμή να τον επιλέξει, θα σηκώσει τα «μανίκια» από τις 8 Ιουλίου και μετά και να ασχοληθεί με όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα, γιατί είναι και προσωπικά του προβλήματα.

«Σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα»

Για τη δημόσια υγεία είπε ότι είναι ένα αγαθό που υπερασπιζόμαστε όλοι, είτε εργαζόμαστε στον ιδιωτικό, είτε στον κρατικό τομέα.
Ένα βασικό κομμάτι που έχει στο πρόγραμμά της η ΝΔ, είναι η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να βάζει λιγότερα χρήματα από την τσέπη του, διότι παρά το γεγονός ότι η απερχόμενη κυβέρνηση επαίρεται ότι προώθησε την κρατική υγεία και την πρόσβαση των ανασφάλιστων – κάτι που έγινε επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη – οι μελέτες και οι στατιστικές λένε ότι μπήκε βαθύτερα στην τσέπη του ασφαλισμένου και αναγκάστηκε, για να λύσει τα προβλήματά του ο ασφαλισμένος, να υποβληθεί σε μεγαλύτερες προσωπικές δαπάνες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ιδιωτική δαπάνη όλα αυτά τα χρόνια.
«Πρώτος στόχος να μειωθεί η δαπάνη του ασφαλισμένου», τόνισε ο υποψήφιος, που συμπλήρωσε ότι υπάρχουν τρόποι και λύσεις. Το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συμπράξει με τους κρατικούς λειτουργούς προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρέπει να θορυβήσει στους ασφαλισμένους, γιατί θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση με μικρότερη δαπάνη.
«Είναι ένας πρώτος πυλώνας, ξεκινώντας από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περνώντας σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της περίθαλψης, είναι ένας βασικός πυλώνας στον οποίο θα περπατήσει η επόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας», επισήμανε.

Νέοι θα αφήσουν το στίγμα τους

Για την ανανέωση ψηφοδελτίων και τους νέους ανθρώπους που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ανά τη χώρα, ο Κώστας Μαραβέγιας είπε ότι τα νούμερα είναι πολύ αντιπροσωπευτικά και αν εξαιρεθούν οι σημερινοί βουλευτές που είναι 78 και αποτελούν τη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, από τους υπόλοιπους 340 περίπου, οι 250 δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπλοκή στη διεκδίκηση ψήφου στις εθνικές εκλογές, ενώ μεταξύ αυτών, οι 43 προέρχονται από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, όπως και ο ίδιος.
«Όλα αυτά αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι όχι μόνο νέο αίμα, αλλά φρέσκιες ιδέες, άνθρωποι νέοι, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά νέοι στην πολιτική, έχουν κάθε καλή διάθεση να αφήσουν το δικό τους στίγμα», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

Κοινή συνισταμένη

Ο φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο που αποτελεί τη σημαία της ΝΔ, είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα στελέχη της, αλλά, από κει και πέρα, υπάρχουν τρεις πυλώνες: Ο φιλελευθερισμός, ο πατριωτισμός με τη σωστή έννοια και το γεγονός ότι είναι κόμμα λαϊκό και όχι των ελίτ, όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάζουν, αποτελούν την κοινή συνισταμένη όλων των στελεχών της ΝΔ, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.
Σύμφωνα με τον Κ. Μαραβέγια, αυτές οι τρεις βασικές αρχές καλύπτουν και τη δική του ιδεολογική τοποθέτηση, γι’ αυτό ήταν μονόδρομος η επιλογή του, καθώς ο χώρος της ΝΔ είναι αυτός στον οποίο ανήκει πολιτικά και ιδεολογικά, από τα γεννοφάσκια του.
«Αυτές οι τρεις αρχές με ταυτίζουν, όχι όνο με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά με το σύνολο των στελεχών που τις ασπάζονται», επισήμανε.

Ποιος είναι ο Κώστας Μαραβέγιας

Ο Κώστας Μαραβέγιας είναι γιατρός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής στην κλινική ΑΝΑΣΣΑ, ασκεί το ιδιωτικό επάγγελμα εδώ και 10 χρόνια.
Γεννήθηκε στον Βόλο, όπως και οι γονείς του, αν και οι ρίζες του κρατούν από την Ευξεινούπολη και το Σέσκλο μέχρι την Πορταριά και το Βένετο, μεγάλωσε στην πόλη και έζησε όλες τις φάσεις της από παιδί μέχρι 41 ετών.
Μετά τις σπουδές του και κάποιο μικρό διάστημα καριέρας στο εξωτερικό, ήταν επιλογή για τον ίδιο να επιστρέψει και να ζήσει στην πόλη του Βόλου. Είναι παντρεμένος 11 χρόνια και έχει τρεις κόρες, η μεγαλύτερη πάει για την Ε’ Δημοτικού και η μικρότερη είναι 2 ετών και αποτελούν για τον ίδιο το μεγαλύτερο κίνητρο, ακόμη και της τωρινής του δραστηριοποίησης στην πολιτική, για να βάλει και ο ίδιος ένα μικρό λιθαράκι και να τους αφήσει αύριο μια μικρή παρακαταθήκη, εάν βρεθεί στη θέση να τον ρωτήσουν τι έκανε γι’ αυτές. Το κοινό επώνυμο με τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια, οφείλεται σε πολύ μακρινή συγγένεια από την κοινή προσφυγική καταγωγή τους, την Ανατολική Ρωμυλία.

Η απόφαση για πολιτική δραστηριοποίηση

Όπως είπε, ενώ έχει δει την καταξίωση και την αναγνώριση στην τοπική κοινωνία, μέσα από την επιστημονική του δραστηριότητα, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ. ήταν ένα κίνητρο για τον ίδιο, καθώς φωτογράφιζε χαρακτηριστικά ανθρώπων που θα ήθελε να δραστηριοποιηθούν πολιτικά και σ’ αυτούς τους ανθρώπους αισθάνθηκε ότι συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος.
Αργότερα ήρθε η διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, στην οποία αξιολογήθηκε μέσα από διαδοχικές συνεντεύξεις, που μοιάζουν περισσότερο με διαδικασία πρόσληψης στελεχών πολυεθνικών, παρά με τρόπο ανάμιξης με την πολιτική, αλλά ήταν ένας πολύ καθαρός τρόπος που δεν χωρούσαν προσωπικές γνωριμίες, τουλάχιστον σε ότι τον αφορά.
Μετά την αξιολόγηση ανέφερε ότι μπήκε σε μια διαδικασία εκπαίδευσης ακαδημιών πολιτικών στελεχών που δημιούργησε η Ν.Δ., από την οποία βοηθήθηκε να αποκτήσει ένα πολιτικό προφίλ και στη συνέχεια, τα τελευταία δύο χρόνια μπήκε στη διαδικασία προώθησης, με συνέπεια και συστηματικότητα, των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ, για τις οποίες έχει την υποχρέωση και το καθήκον, πλέον από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή, να διαδώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και να πείσει ότι «η αυριανή μέρα θα έχει μια καλύτερη κυβέρνηση, η ΝΔ μπορεί καλύτερα και ενωμένοι μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση πιο αποτελεσματική που θα βάλει πρωτίστως τα καθημερινά μας προβλήματα, σε μια καλύτερη σειρά απ’ αυτό που ζήσαμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.