Νάνσυ Καπούλα: Ο Βόλος σήμερα ψήφισε το μέλλον του (φωτογραφίες + βίντεο)

Με σκληρή γλώσσα και αποκαλύπτοντας τα «έργα και τις ημέρες» της απερχόμενης δημοτικής αρχής

Με ευθείες βολές κατά της νυν δημοτικής αρχής, μιλώντας ανοιχτά για τα «έργα και τις ημέρες» της και παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο πρόγραμμα με σχέδιο πάνω σε τεχνοκρατικούς τομείς με το οποίο ο Βόλος και οι δημοτικές ενότητες θα καταστούν σημείο αναφοράς, η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα, μίλησε χθες μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο.
Στην κεντρική της ομιλία στο Βόλο, μπροστά από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» στην οδό Ιάσονος που κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Καπούλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι από την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου «δε θα αφήσουμε ποτέ ξανά κανέναν ξενόφερτο να μας διχάσει. Αφήσαμε πριν πέντε χρόνια την πόλη μας να πέσει σε χέρια ανίκανα και στόματα βρώμικα.
Περιμέναμε στωικά, δίνοντας καθημερινές μάχες όλα αυτά τα χρόνια να προστατεύσουμε ό,τι ήταν δυνατό από τα χέρια του πολιτικού τυχωδιωκτισμού της απερχόμενης δημοτικής αρχή. Κι έφτασε η ώρα που η φωνή του καθενός γίνεται απόφαση μέσα στην κάλπη.
Κι αποφασίσαμε να απομακρύνουμε από την πόλη μας όλα αυτά τα φαινόμενα παρακμής. Γιατί τα εισαγόμενα μοντέλα συμπεριφοράς που τέσσερα χρόνια κατέκλυσαν την πόλη με ύβρεις, χυδαιότητα, βωμολοχίες και ψευτομαγκιές δεν είναι δικά μας».
Σύμφωνα με χαρακτηριστικό παράδειγμα που παρουσίασε στην ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος Βόλου, «πάνω από το 98% των κειμένων που έχει εκδώσει η νυν δημοτική αρχή είναι για να εκφοβίσουν, να υβρίσουν και να λοιδορήσουν συμπολίτες μας. Μόνο το 2% αφορούσε ανακοινώσεις που είχαν ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του Πολεοδομικού συγκροτήματος για δράσεις του δήμου.
Κι όταν ξεκινήσαμε αυτό τον όμορφο αυτοδιοικητικό αγώνα προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους πάντες και να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής. Μάταια προσπάθησαν! »
Η ίδια ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, δίνοντας δημόσια τα εύσημα σε όσους συμμετέχουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, λέγοντας:
«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της νίκης την Κυριακή των εκλογών. Του συνδυασμού Βόλος – Έξυπνη Πόλη που γεννήθηκε μέσα από σας. Που πήρε δύναμη από τη δύναμή σας!
Και θέλω να ξέρετε πως δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες έναν αγώνα απέναντι σε βρώμικες τακτικές και μεθόδους. Δεν πτοηθήκαμε ούτε στιγμή! Γιατί πάντα είχαμε όλους εσάς να απλώνετε ασπίδα προστασίας στη βρωμιά τους. Ασπίδα προστασίας με τον καλό σας λόγο και τη στήριξη σας. Με κοιτούσατε στα μάτια και μου λέγατε τράβα μπροστά και μη φοβάσαι τίποτα! Κι εμείς είμαστε εδώ μπροστά για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την πόλη που μας αξίζει! Την έξυπνη πόλη!»

Οικονομική αιμορραγία – ΔΕΥΑΜΒ
Αναφερόμενη η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα, στα οικονομικά του δήμου επεσήμανε με έμφαση ότι αιμορραγεί στα χέρια της απερχόμενης δημοτικής αρχής. «Εν μέσω εκλογών αυτό παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, ανέφερε και δήλωσε για τη συνέχεια:
Μέσα στο πανικό της επερχόμενης ήττας τους και αφού κατάλαβαν ότι δεν είναι οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις τους που τελικά αποφασίζουν για την τύχη του αλλά οι χιλιάδες δημότες, κάνουν την τελευταία προσπάθεια να ευνοήσουν το κλειστό σύστημα εξουσίας που καλοπερνούσε τα τελευταία χρόνια στην πόλη.
Απευθείας αναθέσεις των δημοτικών αρχόντων στους εαυτούς τους και τους συγγενείς τους, ανάδειξη του αποκλειστικού δημοτικού εργολάβου με απευθείας αναθέσεις στον ίδιο και το σόι του, σωρεία απευθείας αναθέσεων στην Αθήνα και απαξίωση των ντόπιων προμηθευτών» τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε η υποψήφια δήμαρχος Βόλου:
«Το αποκορύφωμα της κακοδιοίκησης των τελευταίων ημερών ήταν η απομύζηση της ΔΕΥΑΜΒ με ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ. Στη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής η ΔΕΥΑΜΒ έχασε συνολικά 5.500.000 εκατομμύρια ευρώ λόγω της ανικανότητας της να χειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση.
Κι ενώ μπορούσε με πλήρη και τεκμηριωμένη τεχνική πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ που εγώ η ίδια παρέδωσα στη ΔΕΥΑΜΒ τον Ιούνιο του 2015 να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αντίθετη πλευρά και να διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ αυτά τα 5.500.000, ο απερχόμενος Δήμαρχος κράτησε στο συρτάρι την πραγματογνωμοσύνη και την κατέθεσε δυόμισι χρόνια αργότερα αφήνοντας με αυτό τον τρόπο την ΕΡΓΗΛ να κινηθεί με άνεση χρόνου και χωρίς πραγματική αντίσταση.
Εμείς διαβεβαιώνουμε ότι θα πετύχουμε την οικονομική προστασία της ΔΕΥΑΜΒ και όλων των αγαθών που προσφέρει. Με την τεχνογνωσία μας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οριστικές λύσεις για την ποιότητα του νερού, την ορθή διαχείριση της ποσότητάς του και τη μονάδα του βιολογικού που κατέρρευσε στα χέρια της απερχόμενης δημοτικής αρχής».

Η ανάπτυξη του Δήμου Βόλου
Αναφερόμενη στο μοντέλο ανάπτυξης του δήμου η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» ήταν κάθετη ότι θα υπάρξει «ισότιμη εξυπηρέτηση και ποιότητα ζωής τόσο για το Πολεοδομικό Συγκρότημα όσο και για τις δημοτικές ενότητες. Γιατί ο Δήμος Βόλου έγινε ενιαίος για να προσφέρει σε όλους μεγαλύτερες δυνατότητες.
Αντί αυτού απαξίωσαν τις γειτονιές και τα χωριά μας και εφάρμοσαν το αμερικάνικο μοντέλο όπου μόνο λίγοι εκλεκτοί απολαμβάνουν υπηρεσίες και η πλειοψηφία πνίγεται στο σκουπίδι. Εμείς όμως δεν είμαστε αμερικανάκια, θέλουμε καθαριότητα, πάρκα και πλατείες, φωτισμό και πράσινο για όλους.
Κι όταν λέμε πράσινο δεν εννοούμε τα αγριόχορτα που έχουν κατακλύσει τις γειτονιές και τις δημοτικές ενότητες. Στόχος μας και μάλιστα με μεγάλη ανυπομονησία, είναι να οργανώσουμε άμεσα το σύστημα καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού ώστε να λειτουργεί σε συνεργασία και να αναμορφώσει όλες τις απαξιωμένες περιοχές.
Άμεσος υλοποιήσιμος στόχος είναι επίσης η αναδιοργάνωση της τεχνικής υπηρεσίας ώστε στις δημοτικές ενότητες να υπάρχει μηχανικός δημοτικός υπάλληλος που θα καταγράφει και θα προωθεί έργα και μικρές τεχνικές παρεμβάσεις. Θα υπάρχει δηλαδή ο υπεύθυνος όπου θα συνεργάζεται με τα τοπικά συμβούλια και θα αποδίδει έργο ουσιαστικό χωρίς να χάνονται τα αιτήματα και να συνθλίβονται οι ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων όπως στο σημερινό χαοτικό σύστημα διοίκησης που χαρακτηρίζεται από ανεύθυνο-υπεύθυνους και πελατειακές σχέσεις εξυπηρετήσεων μέσω των αντιδημάρχων».

Λύσεις στα μεγάλα προβλήματα
«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε όλα αυτά τα θέματα που τόσα χρόνια έμειναν άλυτα και ταλαιπωρούν το σύνολο των δημοτών του διευρυμένου δήμου», είπε η κ. Καπούλα απαριθμώντας μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα:
«Αδέσποτα: Με πρόγραμμα στειρώσεων, συνεργασία κτηνιάτρων και εθελοντών, εξασφάλιση θέσεων αποθεραπείας των ζώων από εθελοντές για να πετύχουμε επαρκή αριθμό των στειρώσεων, δημιουργία δημοτικού κτηνιάτρου και ημέρες υιοθεσίας υπό την αιγίδα του Δήμου.
Κυκλοφοριακό: Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης ώστε να επαναρυθμίσουμε και να φιλτράρουμε σωστά την κυκλοφορία ειδικά προς τις κεντρικές οδούς.
Αέρια Ρύπανση: Με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής υπό την ευθύνης μεγιστοποιείται ο αριθμός των ελέγχων και κυρίως των έκτακτων, συγκροτούμε μικτά κλιμάκια με συμμετοχή πολιτών για τη διαφάνεια της διαδικασίας και παίρνουμε πραγματικές μετρήσεις.
Δώσαμε αγώνα με τους συναδέλφους όταν η απερχόμενη δημοτική αρχή έριχνε ανεπεξέργαστα λύματα από το Βιολογικό στη θάλασσα.
Συγκρουστήκαμε, εμείς με επιχειρήματα, αυτοί μας απαντήσαν με ύβρεις και όπως θυμάστε με τη δίωξη μας από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Μας απειλήσαν με αγωγή γιατί καταθέταμε τα πραγματικά στοιχεία του περιβαλλοντικού εγκλήματος που αυτοί διέπρατταν. Ένας από τους Προέδρους της ΔΕΥΑΜΒ μου έκανε και μήνυση στη προσπάθεια τους να φιμώσουν το ΤΕΕ και την αλήθεια. Η μήνυση μπήκε στο αρχείο κι εμείς από την άλλη πλευρά δικαιωθήκαμε από τα αρμόδια δικαστήρια που έκριναν παράνομη την απόφαση της αποπομπής μας από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Εργοστάσιο σκουπιδιών: Εμείς αποκαλύψαμε το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου σκόπευε να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής καυσίμου καταργώντας κάθε έννοια ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ανακύκλωση. Ενάμιση χρόνο μετά τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους έπεσαν στο κενό καθώς απορρίφθηκε η πρόταση από το αρμόδιο Υπουργείο. Ωστόσο η πόλη μας έχασε 40.000.000 που μπορούσε να απορροφήσει για να κατασκευάσει μονάδα ανακύκλωσης.
Να διώξουμε οριστικά τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της πόλης μας από επιχειρηματικά συμφέροντα που ασχολούνται με τη μπίζνα των σκουπιδιών και στρέφονται κατά της ίδιας μας της υγείας.
Χρηματοδοτήσεις, Ανάπτυξη, Τουρισμός: Τα τελευταία χρόνια όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι θεώρησαν έξυπνο να λοιδωρήσουν την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Γι αυτούς ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο είναι ο «κικιρικου» και η Αργώ «ψαρόβαρκα». Για εμάς είναι έξυπνο να προβάλλουμε τα αρχαία μας, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία μας και το φυσικό μας πλούτο ώστε να δημιουργήσουμε το τουριστικό προϊόν που θα προσελκύσει επισκέπτες στο διευρυμένο Δήμο Βόλου.
Να δημιουργήσουμε πραγματικά εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας και οι δημοτικές ενότητες, που αποτελούν τα στολίδια μας να πάρουν την αξία που τους οφείλεται.
Και επιτέλους να διεκδικήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως κάνουν οι οργανωμένοι δήμοι στην Ελλάδα. Γιατί ήδη μας έχουν υποθηκεύσει να πληρώνουμε από τη τσέπη μας για τα απορριμματοφόρα και τον ηλεκτροφωτισμό».

Ανίκανοι
Κλείνοντας την ομιλία της μέσα σε επευφημίες, η υποψήφια δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα, κατέληξε λέγοντας τα εξής:
«Στα χέρια τους καταστρέφεται οικονομικά η ΔΕΥΑΜΒ. Το ΕΑΚ καταρρέει γιατί δεν καταθέτουν τη μελέτη για τη χρηματοδότησή του. Το ΕΣΠΑ για τη σχολική στέγη χάθηκε. Οι αθλητικοί χώροι σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν διαλυθεί και στερούν από τα παιδιά τον αθλητισμό. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε άλλο τις ζημιές της Δημοτικής Αρχής που ανέλαβε πριν πέντε χρόνια και κάνουν την πλάκα τους στις πλάτες μας.
Μπαίνουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε με τους σύγχρονους κανόνες τα χρήματα για τον τόπο μας. Μπαίνουμε μπροστά για να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες, συνεργασία και δίκαιη αντιμετώπιση των θεμάτων.
Για να μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο χωρίς να φοβάστε, για να απλώσουμε δίκτυ προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με διακριτικότητα, μακριά από κάμερες και επίδειξη ελεημοσύνης όπως το κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή».

Δείτε το βίντεο

Δείτε ζωντανά την κεντρική ομιλία της Νάνσυς Καπούλα!

Δείτε ζωντανά την κεντρική ομιλία της Νάνσυς Καπούλα!

Gepostet von Νάνσυ Καπούλα – Βόλος, Έξυπνη Πόλη am Donnerstag, 23. Mai 2019

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.