ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές: «Μισές αλήθειες στην υπηρεσία της Νεοδημοκρατικής προπαγάνδας»

Επί κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα, δόθηκαν για έργα στη Μαγνησία, 115 εκατομμύρια ευρώ

Συγκεκριμένες απαντήσεις, παρέχοντας και τα οικονομικά δεδομένα, δίνουν σε τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και οι δύο βουλευτές του κόμματος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου , κάνοντας λόγο για «Μισές αλήθειες στην υπηρεσία της Νεοδημοκρατικής προπαγάνδας» αναφορικά με «οικειοποίηση» έργων στο νομό.
Τονίζεται μάλιστα, ότι επί κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα, δόθηκαν για έργα στη Μαγνησία, 115 εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, «τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε στα ΜΜΕ της Μαγνησίας δηλώσεις τοπικών παραγόντων οι οποίες σε πανηγυρικό τόνο παρουσιάζουν μια εικόνα σύμφωνα με την οποία έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο νομό μας είναι αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών ή αποφάσεων της τωρινής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα έργα σχεδιάστηκαν, αποφασίστηκαν, και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, με αποφάσεις υπουργών, υφυπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών και με την συνδρομή των τοπικών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των κυβερνήσεων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα..
Από το 2015 μέχρι το 2019 εντάχθηκαν για τη Μαγνησία νέα έργα από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 84 εκατομμυρίων ευρώ και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» προϋπολογισμού 31 εκατομμυρίων Ευρώ, δηλαδή συνολικά από εθνικούς πόρους 115 εκατομμύρια Ευρώ. Αυτά τα ποσά αντιστοιχούν σε αύξηση κατά 2,5 φορές περίπου σε σχέση με την τετραετία 2010 με 2014.
Επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ νέα έργα προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν ενταχτεί έργα προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.