Ουρές στις τράπεζες του Βόλου

Συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα για να πληρωθούν την σύνταξη

Λιγότεροι μεν, σε σχέση με άλλους μήνες, αλλά συγκεντρωμένοι από τα ….ξημερώματα σχεδόν, είναι σε αρκετές κεντρικές τράπεζες του Βόλου, συνταξιούχοι, με αφορμή την καταβολή της σύνταξης απ΄τον ΕΦΚΑ, αψηφώντας εν πολλοίς τα μέτρα συνωστισμού. Μερικοί εξ αυτών φορώντας γάντια και μάσκα, αναμένουν την έναρξη λειτουργίας των τραπεζών, μη υιοθετώντας ωστόσο την προτροπή, των επιστημόνων σε όσους είναι άνω των 65 ετών να κάθονται στο σπίτι. Κάποιοι βέβαια ίσως να μην έχουν δικούς τους ανθρώπους, προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν άμεσα, ωστόσο σίγουρα μια λύση θα πρέπει να βρεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι στις 6.30 περίπου το πρωί, απέναντι από τράπεζα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναλήψεως με Ιωλκού, στο ύψος των γραφείων της Π.Ε. Μαγνησίας, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από δεκαπέντε ηλικιωμένοι, κάποιοι κρατώντας αποστάσεις, κάποιοι λιγότερο…

Το ίδιο και σε τράπεζα της οδού Λαρίσης (φωτογραφία), όπου σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε η αστυνομία, που απομάκρυνε τον κόσμο, σχεδόν τριάντα άτομα που περίμεναν.

Σημειώνεται πάντως , ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε, οι συντάξεις του Απριλίου 2020 να καταβληθούν νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ. Συγκεκριμένα, η καταβολή πραγματοποιείται ως εξής:
Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καταβλήθηκαν στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
Οι συντάξεις του δημοσίου καταβλήθηκαν στις 27 Μαρτίου 2020 ημέρα Παρασκευή αντί της 30ης Μαρτίου 2020.
Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.