Πέτρος Βαφίνης στο Ράδιο ΕΝΑ: Κοινό μέτωπο Β. Σποράδων για την αντιμετώπιση προβλημάτων (ηχητικό)

Ζητούν χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, παραμονή λιμενικών ταμείων στους Δήμους και κίνητρα για έλευση υπαλλήλων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν τα νησιά των Β. Σποράδων, δημιουργώντας κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης τόνισε πως για πρώτη φορά τα δημοτικά συμβούλια, όχι μόνο οι πλειοψηφίες, αλλά όλες οι δημοτικές παρατάξεις και των τριών νησιών συνήλθαν σε συνεδρίαση για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζουν και η Σκιάθος και η Σκόπελος και η Αλόννησος.

Πρώτο θέμα ήταν αυτό των λιμενικών ταμείων, με τον κ. Βαφίνη να σημειώνει πως η αλλαγή στο έλεγχο των λιμενικών ταμείων, να περιέλθει δηλαδή στην κεντρική πολιτεία, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους νησιώτες. Άλλο βασικό αίτημα ήταν η τοποθέτηση χωρικού αντιπεριφερειάρχη για τις Σποράδες, προκειμένου να λύνονται εύκολα και γρήγορά προβλήματα και τα νησιά να έχουν εκπροσώπηση. Αυτή η απόφαση δεν αντιβαίνει, όπως τόνισε ο κ. Βαφίνης, στις αρμοδιότητες της κ. Κολυνδρίνη, η οποία κάνει πολλή καλή δουλειά, όμως η εμβέλεια είναι μεγάλη.
Το τρίτο θέμα στη συνεδρίαση ήταν η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος της ανακύκλωσης. Αυτή τη στιγμή, η Αλόννησος όπως σημείωσε ο κ. Βαφίνης έχει πρόβλημα καθώς εφαρμόζει σχέδιο ανακύκλωσης, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει στη Μαγνησία στο ανακυκλώσιμο υλικό. Μέσα στις προτάσεις που θα συζητήσουν οι Δήμαρχοι στο αρμόδιο Υπουργείο, θα είναι και η δημιουργία ενός ΚΔΑΥ για να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέταρτο θέμα συζήτησης ήταν η στελέχωση των υπηρεσιών, τόσο των δημοτικών όσο και των δημοσίων με την υγεία και την παιδεία στο επίκεντρο. Ο κ. Βαφίνης τόνισε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε υπαλλήλους, γιατρούς και εκπαιδευτικούς για να ενισχύσουν τα νησιά.
Τέλος, θέμα συζήτησης ήταν η η συνδεσιμότητα των νησιών και η κοινή συμμετοχή και ο διαμοιρασμός των εξόδων σε δράσεις προβολής τουρισμού, εκθέσεις κτλ, για το όφελος όλων των Σποράδων.
“Η κοινή αυτή συνεδρίαση έδειξε ότι οι Σποραδίτες μπορούν να συζητούν, μπορούν να αποφασίζουν και να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφίνης, σημειώνοντας τέλος πως οι Δήμαρχοι των νησιών θα ξεκινήσουν συναντήσεις στα Υπουργεία, προκειμένου να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που έλαβαν για την αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων.

Όλη η συνέντευξη του κ. Βαφίνη:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.