Πριν τις εκλογές αναμένονται τα Kiowa Warrior στο λιμάνι

Η συναρμολόγησή τους θα γίνει στο 307 ΠΕΒ που εδρεύει στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο

Φορτώθηκαν σε πλοίο, τα ελικόπτερα OH-58D που προορίζονται για την Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το λιμάνι του Βόλου και ήδη βρίσκονται εν πλω. Σύμφωνα με «ανοιχτές πηγές» του hellasjournal.com, το πλοίο που τα μεταφέρει από το λιμάνι Jacksonville των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται να φτάσει στον Βόλο στις 22 Μαΐου.
Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, του Μιχάλη Ιγνατίου, το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant» απέπλευσε στις 18 Απριλίου και βρίσκεται εν πλω στο Νότιο Ατλαντικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το «Ship Manifest» και αφορούν την Ελλάδα, μεταφέρει τα 70 ελικόπτερα Kiowa, όπως και το 10ο Chinook CH-47D (ΕΣ 930), καθώς και αρκετά παρελκόμενα, τόσο για τα OH-58D, όσο και για τα Chinook.
Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρεται ότι στον αποθηκευτικό χώρο του «Ocean Giant», υπάρχουν ορισμένα Kiowa Warrior, έτοιμα προς απογείωση κι αυτό σύμφωνα με επιτελείς του ΓΕΣ, θα γίνει μόλις ξεφορτωθούν στο λιμάνι του Βόλου.
Ο μεγαλύτερος αριθμός τους είναι πακεταρισμένα και η συναρμολόγησή τους είναι μια υπόθεση του 307 ΠΕΒ που εδρεύει στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο.

Εταιρία θα εκπαιδεύσει τους πιλότους

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές, εταιρία θα είναι εκείνη που αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Ελληνικών πληρωμάτων, που θα στελεχώσουν τα νέα αποκτήματα της Αεροπορίας Στρατού, τα Kiowa Warrior.
Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως η ιδιωτική εταιρία, έχει συμβόλαιο με τον Αμερικανικό Στρατό και της ανατέθηκε το συμβόλαιο εκπαίδευσης για τα Ελληνικά πληρώματα. Μάλιστα στον ιδιωτικό όμιλο, προΐσταται προβεβλημένο απόστρατο στέλεχος της επίλεκτης μονάδας Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, με συμμετοχή στην επιχείρηση που απαθανατίστηκε στη γνωστή ταινία του Χόλιγουντ, «Black Hawk Down» για την πτώση του ελικοπτέρου στο Mogadishu και την προσπάθεια της ομάδας των Delta Forces για διάσωση μάχης (CSAR).
Μέλος του ΔΣ του ομίλου είναι ο τότε κυβερνήτης και μοναδικός επιζών του ελικοπτέρου Black Hawk, Michael Durant, που είχε καταρριφθεί στη Σομαλία.
Η εκπαίδευση πάνω στα Kiowa δεν θεωρείται δύσκολη, σ’ ότι έχει να κάνει με τον χειρισμό του μέσου, όπως εξηγούν ιπτάμενοι των πολύ πιο προηγμένων επιθετικών ελικοπτέρων Apache.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού θέλει να παρουσιάσει το νέο (έστω και μεταχειρισμένο) απόκτημά του τόσο κατά την άφιξη των ελικοπτέρων, όσο και κατά την επιχειρησιακή τους αξιολόγηση, με βολές που θα πραγματοποιηθούν στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο.
Το βέβαιο είναι πως ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Αεροπορία Στρατού, πως θα γραφτεί κι αν θα έχει προβλήματα, θα φανεί εν καιρώ. Το θετικό στην υπόθεση των Kiowa είναι πως κοντοζυγώνει η ώρα που θ’ αποφορτιστούν από τις πτήσεις διαρκείας τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.
Οι πτήσεις στα νησιά και στον Έβρο λογικά μετά την επιχειρησιακή ένταξη των νέων αποκτημάτων θα είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση των Kiowa, τα οποία θα έχουν έναν βασικό εχθρό στην χώρα μας, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Για περίπου έναν χρόνο από τώρα, που επίκειται έλευση των ελικοπτέρων, τα αεροσκάφη θα βρίσκονται σε readiness σε νησιά του Αιγαίου.
Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα πολύ δυνατό μήνυμα αποτροπής και ενίσχυσης της άμυνας σε όλο το μήκος των Ανατολικών συνόρων μας με τη μονίμως νευρική γειτονική Τουρκία, καταλήγει η ανάρτηση του hellasjournal.com.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.