Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία για το τραγικό τέλος του καθηγητή Γιώργου Αμβράζη

Ταχύπλοο τον σκότωσε στην Σκιάθο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Βόλου ο θάνατος του γνωστού καθηγητή, Γιώργου Αμβράζη. Από χθες που έγινε γνωστή η είδηση ότι ταχύπλοο τον σκότωσε, ενώ έκανε ψαροντούφεκο στην Σκιάθο, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος κι ένας εξαιρετικός καθηγητής, όπως άπαντες τον χαρακτηρίζουν. Δεκάδες τα μηνύματα φίλων, συναδέλφων, αλλά και εκατοντάδων μαθητών που πέρασαν από το φροντιστήριο του. Άπαντες μιλούν για έναν άνθρωπο με χαμόγελο, καλοσύνη, ανθρωπιά, αισιοδοξία, εργατικότητα, αποκαλώντας τον «καθηγητή της καρδιάς μας». Χαρακτηριστικά τα λόγια μαθήτριας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Καλό παράδεισο δάσκαλε Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσασταν «δάσκαλος» για μένα .. τα λόγια φαίνονται λίγα μπροστά στην αγάπη και το σεβασμό που έχουμε οι μαθητές σας για εσάς .Θα μας λείψει η θετική σας ενέργεια , το χαμόγελο σας , τα υποστηρικτικά λόγια σε κάθε μας βήμα .. αφήσατε πίσω σας παρακαταθήκη την αισιοδοξία, τη διάθεση για δημιουργία και πρόοδο , την εργατικότητα ,την ανθρωπιά και το έργο σας..το δικό σας «GA club».. Δεν υπάρχει ιατρός που να μην πέρασε από το δικό σας φροντιστήριο ..Δύσκολο το αντίο.. Καλό ταξίδι και σας ευχαριστούμε για όλα».

Το χρονικό της τραγωδίας
O 65χρονος καθηγητής, Γιώργος Αμβράζης, τραυματίστηκε θανάσιμα από ταχύπλοο σκάφος, στην περιοχή Τσουγκριά. Ο άτυχος υποβρύχιος αλιέας περισυνελέγη από τον χειριστή του σκάφους, ηλικίας 45 χρονών, που εργάζεται σε υπηρεσία του νησιού, το οποίο, συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.
Ο άτυχος καθηγητής, είχε βουτήξει μόνος για ψαροντούφεκο, φέροντας και τον ειδικό εξοπλισμό και στολή. Το ταχύπλοο σκάφος που τον παρέσυρε, τον χτύπησε με την προπέλα στο κεφάλι, ενώ ο χειριστής ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πλέον, αναμένονται οι σχετικές λεπτομέρειες και προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα του Λιμεναρχείου.
Ο εκλιπών ήταν πασίγνωστος στον Βόλο και διατηρούσε επί δεκαετίες φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου είχαν περάσει εκατοντάδες Βολιώτες μαθητές. Είχε δύο παιδιά, τον Γρηγόρη που διατηρεί γυμναστήριο στον Άγιο Νικόλαο και την Ελπινίκη που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα
«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού υποβρύχιου αλιέα από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νησίδος «ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ» ν. Σκιάθου .
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε Τ/Χ σκάφος σημαίας Ιταλίας και τον 45χρονο κυβερνήτη του, να προσπαθεί να ανασύρει από τη θάλασσα τραυματισμένο 64χρονο υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του. Με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο υποβρύχιος αλιέας και συνοδεία ΠΛΣ το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος κατέπλευσε στο λιμένα Σκιάθου.
Ο 64χρονος υποβρύχιος αλιέας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Το σκάφος «ΧΑΡΗΣ» Λ.Σ. 519 ρυμούλκησε το φουσκωτό σκάφος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Σ.Β. 2097 ιδιοκτησίας του 64χρονου στο λιμένα Σκιάθου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής».

«Έφυγε» όπως και ο ανιψιός του
Τραγική είναι η ειρωνεία ότι ο άτυχος 65χρονος, «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αγαπημένος του ανιψιός Ζήσης. Ο Ζήσης Αμβράζης είχε πνιγεί τον Αύγουστο του 2012 στη θαλάσσια περιοχή Καμάρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου είχε πάει για να απολαύσει το αγαπημένο του χόμπι, το ψαροντούφεκο. Ήταν μόλις 31 ετών και καταγόταν από τα Μελισσάτικα, αλλά διέμενε μόνιμα στη Γερμανία όπου εργαζόταν ως γιατρός με ειδικότητα γυναικολόγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.