Τελευταίες αγορές στα καταστήματα, για… «εβδομάδα Παθών» μιλάνε οι έμποροι

Σε καλό επίπεδο η τουριστική κίνηση, έντονα τα μέτρα της Τροχαίας

Κορυφώνεται η κίνηση γενικότερα στην αγορά της πόλης, ενώ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα Μ. Σάββατο, το εορταστικό ωράριο. Οι έμποροι την ίδια ώρα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β. Απ. Οντόπουλος, πέρασαν «εβδομάδα Παθών», καθώς η κίνηση δεν εκτυλίχθηκε έτσι όπως την περίμεναν οι περισσότεροι.
Πιο συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου & Ν. Ιωνίας έχει γνωστοποιήσει, ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, θα ισχύει μέχρι σήμερα Μ. Σάββατο, και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9:00 – 15:00. Κλειστά Κυριακή του Πάσχα 28/4/2019. Αργία, όπως και τη Δευτέρα του Πάσχα 29/4/2019 .
Μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, από Τρίτη 30/4/2019 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που είναι το εξής: Δευτέρα/ Monday 08:30 -14:30 κλειστά / closed, Τρίτη/Tuesday 08:30 -14:00 17:30 – 21:00, Τετάρτη/Wednesday 08:30 -14:30 κλειστά / closed, Πέμπτη/Tuesday 08:30 -14:00 17:30 – 21:00, Παρασκευή/Friday 08:30 -14:00 17:30 – 21:00, Σάββατο/Saturday 08:30 -14:30 κλειστά / closed, Κυριακή/Sunday ΚΛΕΙΣΤΑ /closed.

Άλλο περίμεναν οι έμποροι…

«Δυστυχώς η Μ. Εβδομάδα με τα υπάρχοντα δεδομένα, φαίνεται ότι δεν κύλησε όπως θέλαμε και αποδείχθηκε εβδομάδα των Παθών», ανέφερε ο κ. Οντόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι πέρυσι το Πάσχα έπεφτε σε μια περίοδο που ο κόσμος είχε πληρωθεί, με αποτέλεσμα η εβδομάδα πριν των Βαΐων και η Μ. Εβδομάδα να είναι καλύτερες. Αναφορικά με τα είδη που αγοράζει ο κόσμος αυτή την περίοδο, ο έμπορος είπε ότι κυριαρχούν η παιδική υπόδηση και ένδυση, ωστόσο αν υπάρχει κύκλος κατανάλωσης συμπαρασύρονται και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Οντόπουλος επισήμανε ότι έστω και εάν πήγαινε καλά η Μ. Εβδομάδα δεν μπορούν να καλυφθούν οι προηγούμενοι κακοί μήνες του 2019. Επίσης τόνισε ότι αμέσως μετά το Πάσχα, ξεκινάει το δεκαήμερο εκπτώσεων, κάτι που επηρεάζει τις εορταστικές αγορές, ενώ ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να περιμένουν τις εκπτώσεις, καθώς χαμηλές τιμές υπάρχουν και τώρα στην αγορά, όπως επίσης επάρκεια προϊόντων και πολύ καλή εξυπηρέτηση και όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι καταναλωτές να στηρίζουν για ακόμα μια φορά τα καταστήματα τοπικών συμφερόντων.

Τα υπόλοιπα είδη

Το ωράριο του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου για σήμερα Μ. Σάββατο 08.00 -17.00. Κυριακή κλειστά, όπως και τη Δευτέρα. Από τον Σύλλογο Κουρέων-Κομμωτών Ν. Μαγνησίας ανακοινώθηκε το ωράριο των καταστημάτων τους και σήμερα Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κλειστά θα μείνουν τα κουρεία και κομμωτήρια την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα. Τέλος, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ενημερώνει με ανακοίνωσή της το καταναλωτικό κοινό, ότι σήμερα Μ. Σάββατο 27/4/2019, θα λειτουργήσουν, από τις 9:00 – 15:00.

Στα κρεοπωλεία

Στα περυσινά επίπεδα κυμάνθηκε η τιμή του πασχαλινού οβελία και κατά μέσο όρο από 8,80 έως και 9,5 € το κιλό, ενώ η κίνηση στην παραλαβή των κρεάτων κορυφώνεται σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας Αντώνης Κανελλόπουλος.

Επιβατική κίνηση

Αυξημένη είναι στο μεταξύ η κίνηση στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, από τις αρχές της Μ. Εβδομάδας, και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μ. Σάββατο. Ο Δημήτρης Κολυνδρίνης πρόεδρος Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας δήλωσε ότι υπάρχει μια αυξημένη κίνηση κυρίως από τη Μ. Πέμπτη, που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι σήμερα Μ. Σάββατο το πρωί. Την Κυριακή του Πάσχα θα γίνουν μόνο δύο δρομολόγια από Αθήνα για Βόλο και τρία από Βόλο για Αθήνα.
Για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη επιβατική κίνηση, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, έβαλε έκτακτα δρομολόγια, ενώ θα υπάρχουν και σε ετοιμότητα λεωφορεία, ώστε αν χρειαστεί να γίνουν και άλλα δρομολόγια, ανάλογα με την κίνηση. Οι προορισμοί που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση είναι από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λιγότερο προς Ιωάννινα, Πάτρα και Κοζάνη.

Τουριστική κίνηση στο νομό για Πάσχα

Ικανοποιητική θεωρείται η τουριστική κίνηση για το Πάσχα στη χερσαία Μαγνησία, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον ενώ μετά το Πάσχα ακολουθεί και η Πρωτομαγιά και ο καλός καιρός αναμένεται να βοηθήσει στην έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει και ο ίδιος προέβλεψε ότι θα ξεπεράσουμε το 80-85%, με την ελπίδα ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα να φτάσουν και το 90%. Ο ξενοδόχος εξήγησε ότι για το Πάσχα οι επισκέπτες κλείνουν κυρίως δύο διανυκτερεύσεις, αλλά τόνισε ότι θα βοηθήσει που έρχεται και η Πρωτομαγιά, καθώς θα υπάρξουν κάποιες διανυκτερεύσεις και μετά. Εκτίμησε δε ότι η κίνηση θα πάει καλά αυτές τις μέρες.

Έντονα τα τροχονομικά μέτρα

Έντονα είναι τα τροχονομικά μέτρα και η αστυνόμευση στο κέντρο του Βόλου από τη Μ. Δευτέρα, ενόψει του Πάσχα, με διευκόλυνση των οδηγών, άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και βασικό στόχο την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, υλοποιώντας το σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις εντολές, τις οδηγίες και την εποπτεία του γενικού περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, εφαρμόζει κατά την περίοδο των Εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, Ειδικό Σχέδιο Τροχονομικής Αστυνόμευσης, που περιλαμβάνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τροχαίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.