Τσουνάμι προβλημάτων στον τουρισμό της Μαγνησίας λόγω κορωνοϊού

"Είμαστε στο σημείο μηδέν" τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ξενοδόχοι της περιοχής έκαναν λόγο για …κάποιες ακυρώσεις λόγω του κορωνοϊού, μέσα σε ένα 24ωρο, όλα πήγαν στο ναδίρ, με τα συνέδρια, τις ημερίδες, τις μαθητικές εκδρομές να ακυρώνονται, λόγω του ιού και τους ξενοδόχους της Μαγνησίας να φτάνουν κυριολεκτικά στο μηδέν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο ΕΝΑ 102,5», έκανε λόγο για τσουνάμι προβλημάτων, σημειώνοντας πως όλες οι περιοχές είναι πληττόμενες και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους.
Παράλληλα, αναβλήθηκε η χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, μετά από τα νέα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Οι ξενοδόχοι θα παρουσίαζαν θέματα που είχαν σχέση με την τουριστική προβολή της περιοχής, όμως η αναβολή της εκδήλωσης, είναι το μικρότερο πλήγμα, που υφίστανται αυτή την περίοδο.

«Δεν υπάρχουν προ-κρατήσεις και ο
προγραμματισμός μπαίνει στον πάγο»

“Στην παρούσα χρονική στιγμή, στην περιοχή μας υπάρχει ένα τσουνάμι προβλημάτων, όπου το ένα ακολουθεί το άλλο. Ένα ντόμινο, που δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει με την απαγόρευση των συνεδρίων και των μαθητικών εκδρομών. Θυμίζω ότι όλη η ζωή τους επόμενους δύο μήνες για τα ξενοδοχεία μας είναι συνέδρια και εκδρομές”, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ζαφείρης εξηγώντας το μέγεθος του προβλήματος που φέρνει αυτή η απόφαση.
Δημιουργείται, όπως υπογράμμισε, ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι ακυρώσεις αυτές των συνεδρίων δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κάτι άλλο, μιας και οι μεμονωμένες κρατήσεις δεν υπάρχουν. Την ίδια στιγμή, ξενοδόχοι που προετοιμάζονταν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους τον Απρίλιο ή το Μάιο, δεν θα το κάνουν, καθώς δεν υπάρχουν προ-κρατήσεις και ο προγραμματισμός μπαίνει στον πάγο.
“Κάποιος εάν έχει 15-20 άτομα προσωπικό και θα πρέπει να τα προσλάβει αρχές Μάιου μην έχοντας καμία κράτηση αυτή τη στιγμή, σταματάει τελείως ο προγραμματισμός. Δεν είναι πρόβλημα η ακύρωση πέντε συνεδρίων. Πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να το αντικαταστήσω, κάποια εκδρομή, κάποια ημερίδα, κάποια συγκέντρωση. Επιχειρήσεις βεβαρυμμένες με οφειλές, με δάνεια, με βεβαρυμμένα οικονομικά που μπόρεσαν κάπως να σταθούν στα πόδια τους το προηγούμενο διάστημα, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στους μισθούς των εργαζομένων. Και οι δικοί μας οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες. Είναι άνθρωποι που τους έχουμε όλα τα χρόνια, που τους προσλαμβάνουμε κάθε σεζόν, είναι οι άνθρωποί μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης.
Μάλιστα, πρόβλημα έχουν εκτός από τα ξενοδοχεία όλοι όσοι σχετίζονται με τον τουρισμό κι αυτό είναι αντιληπτό και από τους ίδιους τους ξενοδόχους.

«Είμαστε όλοι πληττόμενοι»

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απέστειλε και επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς προσπαθώντας να τους εξηγήσει πως δεν υπάρχουν πληττόμενες και μη περιοχές, καθώς όλη η χώρα υποφέρει αυτή τη στιγμή από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
“Προσπαθήσαμε με επιστολή που στείλαμε στους υπουργούς να εξηγήσουμε ότι πληττόμενες περιοχές δεν είναι μόνο αυτές που έχουν ασθενείς κι ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη θύματα στη χώρα μας. Είμαστε όλοι πληττόμενοι, διότι αυτή τη στιγμή και κάποιος που είναι επιχειρηματίες καταλαβαίνει τι σημαίνει να πρέπει να επιστρέψεις όλη την προκαταβολή, δεν έρχονται καινούργιες προκαταβολές, δεν υπάρχουν μεμονωμένες κρατήσεις, υπάρχει μια παγωμάρα. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Δεν είμαστε όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Πριν είχαμε κάποιες ακυρώσεις, κάποιες αναβολές. Τώρα δεν έχουμε τίποτα”, κατέληξε ο κ. Ζαφείρης ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για όλους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.