Βροχή και χαλάζι προκάλεσαν ζημιές σε Αλμυρό και Βελεστίνο

Χαλάζι έπληξε την περιοχή του Πλατάνου
«Άσπρισε» από το χαλάζι ο Πλάτανος

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών υπέστησαν ζημιές από τη χθεσινή βροχόπτωση και τη χαλαζόπτωση στον Αλμυρό και το Βελεστίνο. Χιλιάδες στρέμματα μετατράπηκαν σε βούρκο με αποτέλεσμα δεκάδες αγρότες να έχουν μεγάλες απώλειες εισοδήματος. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο Πλάτανος «άσπρισε» από το χαλάζι.

Χαλάζι στον Αλμυρό
Ισχυρή καταιγίδα συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή του Αλμυρού το απόγευμα της Παρασκευής.
Χαλάζι έπεσε ακόμη και μέσα στην πόλη του Αλμυρού, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στις γύρω αγροτικές περιοχές, όπως στον Πλάτανο.
Από την καταιγίδα σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ (υποσταθμός Πλατάνoυ) με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα η πόλη του Αλμυρού για περισσότερο από μια ώρα.
Βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής στην ηπειρωτική Μαγνησία, τις Σποράδες και ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου. Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί Σύλλογοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Πηγή: http://almyrosinfo.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.