Ζ. Μαμούρης: «Στις εστίες της “Βαμβακουργίας” θα φιλοξενούνται σχεδόν οχτακόσιοι φοιτητές»

Στο campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δημιουργείται στη Νέα Ιωνία

Σχεδόν 800 φοιτητές, καθώς και εκπαιδευτικοί, μέλη προγραμμάτων του πανεπιστημίου όπως τα Erasmus κ.α. αναμένεται να φιλοξενούνται με την έναρξη λειτουργίας του campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δημιουργείται στη Νέα Ιωνία.
Όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο Πρύτανης του Π.Θ. κ. Ζήσης Μαμούρης, «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έργο θα υλοποιηθεί πολύ γρήγορα και θα δώσει καρπούς μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες περίπου δύο ετών που άρχισαν με τον πρώην Πρύτανη κ. Πετράκο και μια επιστημονική ομάδα που βοήθησαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος».
Σύμφωνα με τον κ. Μαμούρη τα συγκροτήματα θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολή ΑΜΕΑ, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, φοιτητική λέσχη, πολυχώρο πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, αστικές λειτουργίες (υπηρεσίες, καταστήματα), κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.
Ο σχεδιασμός αφορά “ανοικτά” στην πόλη πανεπιστημιακά συγκροτήματα που θα είναι χώροι ώσμωσης και δημιουργίας και θα συμβάλουν στην επίτευξη τριών διακριτών στόχων: στην ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά αδύναμων φοιτητών, στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προωθούν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την σύνδεση του με την κοινωνία και, τέλος, στην αναζωογόνηση περιοχών εντός του αστικού ιστού.
Όπως τόνισε ο Πρύτανης, στον χώρο της πρώην Βαμβακουργίας, «θα δημιουργηθούν περίπου 623 φοιτητικές κατοικίες όπου θεωρητικά θα μπορούν να φιλοξενήσουν 800 περίπου φοιτητές αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μπορέσουμε να στεγάσουμε τους ξένους φοιτητές που έρχονται για μικρά χρονικά διαστήματα, όπως φοιτητές erasmous , καθηγητές κλπ”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.