Μαύρη μέρα για τη Νίκη, ηττήθηκε και στην Ηγουμενίτσα και είπε αντίο στην άνοδο

Φάση από τον αγώνα Θεσπρωτός-Νίκη με πρωταγωνιστή τον Ιορδανίδη
Ο Θεσπρωτός μετά το 0-1 του Πανθεσσαλικού νίκησε με 2-0 στην έδρα του με δύο γκολ του Χάρη Μπίκα

Δεχόμενη γκολ στην πρώτη φορά που ο Θεσπρωτός πάτησε στην περιοχή της στο 44’ και σπαταλώντας στην επανάληψη σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, η Νίκη έχασε και στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ στην Ηγουμενίτσα με 2-0 και με συνολικό σκορ 3-0 μένει εκτός ανόδου. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86’ και πάλι ο Χάρης Μπίκας σε αντεπίθεση. Οι κυανόλευκοι ήταν άξιοι της μοίρας τους και «κέρασαν» μία μεγάλη πίκρα στον κόσμο που τους ακολούθησε.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο και στο κεντρικό δίδυμο τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ρόβας και Τσεμπερίδης, με τον Μέτσε να κινείται μπροστά από αυτούς σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, αγωνίστηκαν οι Κέρι και Δεμηρτζόγλου, με τον Μαντζίρη να είναι ο μοναδικός προωθημένος της κυανόλευκης επίθεσης. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά φόρτωσαν την αριστερή τους πλευρά, αφού και ο Μέτσε συνέκλινε προς τα εκεί, ενώ ο Κέρι ερχόταν συνεχώς στον άξονα και άφηνε όλη τη δεξιά πλευρά στον Μετούσι, που ανέτρεψε τα προγνωστικά και έδωσε το παρών στην αναμέτρηση.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Μουρούτης, για λογαριασμό του Θεσπρωτού, έδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Κωνσταντάκο, δεξί μπακ ήταν ο Ε. Κωνσταντίνου, αριστερό ο Πανταζής, ενώ ως σέντερ μπακ αγωνίστηκαν οι Νόνης και Σταυρίδης. Μπίκας, Κασαρατέ και Ευθυμίου ήταν η τριάδα των χαφ στον άξονα, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει κυρίως δημιουργικά καθήκοντα. Γώγος και Β. Κωνσταντίνου κινούνταν στις πτέρυγες  μεσοεπιθετικά, με τον Πόζογλου να αγωνίζεται στη θέση του φορ.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Νίκη να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ, έστω και με έναν… απροσδόκητο τρόπο. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι, στο τέταρτο λεπτό, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε ανατροπή του Νόνη με το σώμα πάνω στον Κέρι, που τσιμπά την μπάλα με το στήθος και πέφτει. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, με τον κ. Αγγελάκη, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο για ποιον ακριβώς λόγο, να υποδεικνύει έμμεσο φάουλ, εντός περιοχής, υπέρ της Νίκης. Η εκτέλεσή του πραγματοποιήθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Δεμηρτζόγλου να “στρώνει” στον Κέρι και το σουτ του αρχηγού των κυανόλευκων να κοντράρει σε σώματα αμυντικών και να καταλήγει κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η Νίκη, από ‘κει και πέρα, συνέχισε να διατηρεί την μπάλα στην κατοχή της, επιχειρώντας να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στην αναμέτρηση, κόντρα σε έναν Θεσπρωτό που είχε κυρίως το μυαλό του στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Στο 15′, υπήρξε νέα επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Θεσπρωτού. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο από τα αριστερά, με στόχο το κεφάλι του Μαντζίρη, ο σέντερ φορ των κυανόλευκων έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Κέρι από το ύψος της μικρής περιοχής επιχείρησε να πιάσει το σουτ, αλλά ο Νόνης του έβαλε την κόντρα και η μπάλα απομακρύνθηκε από τη μεγάλη περιοχή του Θεσπρωτού. Αξίζει να σημειωθεί πως και σε αυτήν τη φάση υπήρχαν “χλιαρές” διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της Νίκης για χέρι του κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων, με τον διαιτητή Αγγελάκη να δείχνει “παίζεται”.  Έξι λεπτά αργότερα, μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι κατέληξε άουτ, δίχως να ανησυχεί ιδιαίτερα τον πορτιέρε Κωνσταντάκο, με τον αρχηγό της Νίκης να σπαταλά μία ευκαιρία.

Στο 26′ ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Θεσπρωτό. Οι κεντρώοι της Νίκης επιχείρησαν με υπομονή να κυκλοφορήσουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο κακός αγωνιστικός χώρος έφερε τη λάθος εκτίμηση του Ρόβα, ο Πόζογλου έκλεψε στον άξονα, κινήθηκε κατά μέτωπο και σούταρε με το δεξί του πόδι, από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ Κασαρατέ και Μετούσι, με τον ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού να φαίνεται πως χτυπά αυτόν της Νίκης στο πρόσωπο. Οι κυανόλευκοι ζήτησαν από τον Αγγελάκη να τιμωρήσει τον Σενεγαλέζο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να “κιτρινίζει” και τους δύο εμπλεκόμενους στη φάση.

Στο 39′, σε σύγκρουση του με τον Βασίλη Κωνσταντίνου ο Μέτσε τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί άμεσα από τον Γιώργο Ιορδανίδη. Μάλιστα, ο αποχωρήσαντας μέσος της Νίκης αποχώρησε από το στάδιο Ηγουμενίτσας με ασθενοφόρο.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα περάσει, με το σκορ αναλλοίωτο, ο Θεσπρωτός, κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 44’, σε κατάσταση αντεπίθεσης, που ξεκίνησε μετά από απαράδεκτο λάθος του Μετούσι στον χώρο του κέντρου, Μπίκας κι Ευθυμίου άλλαξαν πανέμορφα εντός περιοχής, με τον πρώτο να επιχειρεί το αριστερό πλασέ στην κίνηση που κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αποστολίδη για το 1-0.

Ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί, από πλευράς γηπεδούχων, και γενικευμένη σύρραξη, με τον Σουλιώτη, αναπληρωματικό των γηπεδούχων, να πετά μπουκάλι στην κερκίδα των φιλοξενουμένων και να αποβάλλεται.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με σημαντική ευκαιρία για τη Νίκη. Στο 45+4’, ύστερα από φάση διαρκείας, ο Ιορδανίδης βρέθηκε σε θέση βολής, εντός περιοχής, από θέση μέσα δεξιά, με το σουτ του να περνά ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κωνσταντάκου.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Η Νίκη στο 53’ είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Ντινιωτάκη, που αποτέλεσε τη δεύτερη αλλαγή, για να παίξει ως δεξί μπακ, σέντραρε από την πλευρά και στο πρώτο δοκάρι ο Μαντζίρης έκανε την κεφαλιά λίγο πάνω από την εστία.

Στο 54’ ο βραχύσωμος Πόζογλου ξεχάστηκε στην πλάτη της άμυνας της Νίκης, που αδράνησε χαρακτηριστικά μετά από εκτέλεση φάουλ από τον άξονα, και έκανε μία κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ πολύ δύσκολα χαμηλά ο Αποστολίδης.

Στο 63’ ο Βουκομάνοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία του λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αφού με γρήγορη κίνηση στην περιοχή βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά με σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ ο Κωνσταντάκος κατάφερε να σώσει την ομάδα του, σε μία πολύ μεγάλη φάση για τη Νίκη. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τα δεξιά, με τον Τσεμπερίδη ολομόναχος στο πίσω δοκάρι μετά από κεφαλιά-πάσα του Καρτσαμπά, να κάνει την προβολή ψηλά άουτ, σε μία νέα σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στο 72’ πάνω από τα δοκάρια πήγε η κεφαλιά του Καντούτση σε στημένη φάση, ενώ ο Ιορδανίδης στο 75’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, βλέποντας το πλασέ του ανάμεσα στο πέναλτι και τη μικρή περιοχή να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι, έπειτα από μπαλιά του Μαντζίρη, ο οποίος είχε τραβηχτεί στα δεξιά. Η ατυχία της Νίκης συνεχιζόταν, ο χρόνος περνούσε με τους Βολιώτες να εξακολουθούν να είναι πίσω στο σκορ.

Μάλιστα η ομάδα του Ντόστανιτς στη συνέχεια δεν μπορέσει να φανεί απειλητική και σε μία αντεπίθεση τεσσάρων εναντίον ενός, που όλη η Νίκη ήταν μπροστά, ο Θεσπρωτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο τέρμα και να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 86’. Ο Β. Κωνσταντίνου έκλεψε προ του Κέρι σε φάση άμυνας και διήνυσε περίπου 50 μέτρα με την μπάλα ανενόχλητος και έβγαλε για τον Φούντζουλα. Αυτός στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Αποστολίδη, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έδωσε στον Μπίκα, που σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να στείλει την ομάδα του στα ουράνια, πετυχαίνοντας και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 94’ ο αμαρκάριστος Κέρι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να μειώσει μετά από σέντρα του Ντινιωτάκη, αλλά και να το έκανε, δε θα είχε καμία σημασία.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Κωνσταντίνου Ε., Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Κασαρατέ, Κωνσταντίνου Β., Γώγος (76’ Φούντζουλας), Ευθυμίου (85’ Μητσέλος), Μπίκας (89’ Μπέρτζος), Πόζογλου (88’ Γκόλιας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (46’ Ντινιωτάκης), Παπαδόπουλος Θ., Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Τσεμπερίδης (78’ Τσιώλης), Μέτσε (39′ λ.τρ. Ιορδανίδης), Ρόβας (58’ Βουκομάνοβιτς), Δεμηρτζόγλου, Κέρι, Μαντζίρης

πηγή φωτό: theball.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.