Παπαϊωάννου: Τέλεια εμπειρία η φετινή, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

Συνέντευξη στο magnesiasports παραχώρησε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου

Στα 21 του χρόνια ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό Βόλου, πανηγυρίζοντας την άνοδο, αλλά και ο ίδιος να διαγράψει μία πολύ αξιόλογη πορεία με 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τις εννιά ως βασικός και χωρίς να αντικατασταθεί. Ήταν μία χρονιά καθιέρωσης για τον νεαρό Βολιώτη κεντρικό αμυντικό, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magnesiasports τόνισε ότι αυτά που πέτυχε φέτος ομαδικά και ατομικά θα αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο για τη μετέπειτα καριέρα του. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη φετινή του εμπειρία τέλεια και δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος για όσα κατάφερε και για τον χρόνο που αγωνίστηκε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σεραφείμ Παπαϊωάννου στο Magnesiasports:

Πώς βίωσες τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού Β. και την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο που πήρα πρωτάθλημα και ειδικά με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ιδιαίτερο, γιατί είμαι Βολιώτης και είναι η ομάδα της πόλης μου.  Έπαιξα σε αυτήν την ομάδα με το φετινό ρόστερ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος  μπορεί να με βοηθήσει μετέπειτα.  Είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο και για το βιογραφικό μου. Ήταν μία τέλεια εμπειρία,  γιατί έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός Βόλου σε σύγκριση με τις άλλες δύο χρονιές ήταν μία κλάση πάνω από όλες τις απόψεις».

Ήταν ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα φέτος και του ομίλου του, αλλά και όλης της Γ’ Εθνικής, όπως λένε οι άνθρωποί του αλλά και αρκετοί αντίπαλοι;

«Ήταν η καλύτερη και όπως έχει πει και ο Στάθης Ρόκας σε μία συνέντευξη, είναι η επόμενη καλύτερη ομάδα από εκείνη που βγήκε στην Ευρώπη. Κι εγώ δεν έχω ξαναδεί να έχει  τέτοια ομάδα  και τέτοιους παίκτες».

Η διοίκηση και ο κόσμος τι ρόλο έπαιξαν σ’ αυτήν την επιτυχία;

«Η διοίκηση από την αρχή προσπάθησε να βοηθήσει τα μέγιστα. Κατάφερε και έφερε αυτούς τους παίκτες. Όλα κύλησαν μέσα στη χρονιά πολύ καλά,  δεν υπήρχαν προβλήματα. Όσον αφορά τον κόσμο ήταν πάντα εκεί, ακόμη και στα εκτός έδρας ματς. Θα μπορούσε να έρθει περισσότερος, αλλά πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο που στήριξε την ομάδα και εντός και εκτός έδρας. Πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν και αυτός κινητήριος μοχλός».

Φέτος είχες έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο με 16 συμμετοχές και εννιά 90λεπτα σε μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό… Έπαιξε ρόλο σ’ αυτό και η φυγή του Λεάντρο μετά το ματς με τον Πιερικό εκτός έδρας;

«Όταν άρχισε το πρωτάθλημα, κλήθηκα να παίξω  στο ματς με τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη, στο οποίο  υποτίθεται ότι υπήρχε άγχος,  γιατί ήταν πρεμιέρα  και έπρεπε η ομάδα να νικήσει,  για να πατήσει γερά στα πόδια της και να κάνει το πρώτο βήμα. Εγώ παρόλα αυτά δεν είχα άγχος. Μπήκα μέσα για να δείξω ποιος είμαι και για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.  Πιστεύω ότι πήγα πάρα πολύ καλά σε εκείνο το ματς,  ήταν μία πάρα πολύ καλή αρχή για μένα και παρόλο που μετά δεν έπαιξα πολύ στον πρώτο γύρο,  το οποίο ήταν και λογικό,  λόγω των άλλων ποδοσφαιριστών που υπήρχαν,  δεν απογοητεύτηκα,  συνέχισα τη δουλειά στην προπόνηση και σε συνδυασμό με τη φυγή του Λεάντρο έπαιξα βασικός.  Δεν πατάω πάνω στο ότι έφυγε Λεάντρο και πιστεύω ότι με την πορεία μου φέτος έδειξα ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας».

Φέτος συνεργάστηκες και με τον Λεάντρο, όσο έμεινε στον Ολυμπιακό Β., αλλά και τον Οικονομόπουλο περισσότερο. Πιστεύεις ότι πήρες κάποια πράγματα απ’ αυτούς;

«Εννοείται ότι πήρα πολλά πράγματα και από τον Λεάντρο,  που μου μιλούσε και στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά κυρίως από τον Μπάμπη,  με τον οποίον έπαιξα τα πιο πολλά ματς.  Λόγω της εμπειρίας του,  καθώς έχει παίξει  σε υψηλότερο επίπεδο,  με βοήθησε πάρα πολύ με αυτά που μου έλεγε και για να καταλάβω κι άλλα πράγματα, που λόγω απειρίας δεν τα ξέρω. Για παράδειγμα επειδή έχω μεγάλο άλμα,  με συμβούλευε να πηδάω στο κατάλληλο timing  και δούλεψα παραπάνω στην προπόνηση πάνω σε αυτό».

Πού θα έλεγες ότι βελτιώθηκες παραπάνω τη σεζόν που πέρασε;

«Κάποιες λεπτομέρειες είναι θέμα προσωπικής δουλειάς. Γενικότερα ο προπονητής που συνεργάστηκα σε σύγκριση με άλλες χρονιές ζητούσε κάτι άλλο,  δηλαδή να παίζεις γρήγορα και κάτω την μπάλα.  Αυτό έχω μάθει και εγώ. Παρόλο που είμαι στόπερ, δε μου αρέσει να διώχνω την μπάλα, θέλω να παίζω. Δηλαδή το παίξιμο της μπάλας χαμηλά,  να φεύγει η μπάλα σωστά και να μην τη διώχνουμε, ώστε να έχουμε εμείς την κατοχή και τον κυρίαρχο ρόλο στον αγώνα ήταν τα κυριότερα στοιχεία που ήθελε να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Με βάση αυτό κατάφερα να δημιουργήσω μία θετική πίεση στον εαυτό μου, προκειμένου να μάθω αυτό τον τρόπο παιχνιδιού.  Αυτό με βοήθησε φέτος,  γιατί το είχαμε ως πλάνο από την αρχή της προετοιμασίας.  Και ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου αυτό ήθελαν, να παίζουμε με κάτω την μπάλα και να μην έχει τη δυνατότητα να παίρνει την κατοχή ο αντίπαλος».

Από τον προπονητή σου τι σχόλια άκουσες; Σου μιλούσε προσωπικά;

«Πολλές φορές το έκανε,  αλλά όχι σαν μία αντίδραση, επειδή νευρίασε.  Με έχει πλησιάσει πολύ ήρεμα και μου έχει μιλήσει. Είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη ότι ο Ολυμπιακός είχε βρει δύο καινούργιους παίκτες,  εμένα και τον Σκοπελίτη.  Αυτό ασφαλώς ήταν τιμητικό  και το θεώρησα ως μία ευκαιρία να αναδειχθώ με την ομάδα της πόλης μου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα.  Προσπάθησα να είμαι σε κάθε παιχνίδι  τέλειος,  αλλά αυτό δε γίνεται πάντα. Ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια,  που δεν έκανα καλά, θα ερχόταν να μου την πει,  για να με βελτιώσει».

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος δήλωσε ότι απέδειξες το ταλέντο σου, πως σου ανήκει το μέλλον και πως θα πετύχεις κι άλλα πράγματα με το μυαλό και τη μόρφωση που έχεις… Τι θα του απαντούσες;

«Επειδή σπουδάζω και στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, ακονίζω εντός εισαγωγικών το μυαλό μου. Είναι ένα σημαντικό όπλο για μένα.  Η αντίληψη είναι το κυριότερο πράγμα. Πιστεύω ότι μπάλα δεν παίζουν μόνο τα πόδια, αλλά κυρίως το μυαλό.  Στον Ευριπίδη εκτός του ότι θα του πω ευχαριστώ,  θέλω να του αποδείξω ακριβώς αυτό που είπε,  ότι μπορώ να πετύχω και παραπάνω πράγματα».

Όλο αυτό το σίριαλ με την αναδιάρθρωση πώς το αντιμετωπίζεις προσωπικά και πώς το είδατε γενικότερα μέσα στην ομάδα; Δεν έχει καταντήσει λίγο ανέκδοτο;

«Ακριβώς, όπως το λέτε, έχει γίνει ανέκδοτο.  Όταν ακούσαμε για τις αλλαγές θέλουν να κάνουν στο μέσο της χρονιάς,  αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτά τα πράγματα  κι αν όλο αυτό θα μας πάει ένα χρόνο πίσω.  Βέβαια εμείς δεν το βάλαμε κάτω και εννοείται ότι θέλαμε να βγάλουμε την ομάδα και πάλι πρώτη,  ό,τι και να γινόταν. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου  πιστεύαμε όντως ότι πρόκειται για ανέκδοτο.  Δε γίνεται στη μέση της χρονιάς να ανακοινώνεις ότι οι πρωταθλήτριες ομάδες θα παίξουμε πάλι Γ’ Εθνική του χρόνου. Μας στεναχώρησε όλους, αλλά υπάρχει η διαφορά ότι θα βρισκόμαστε σε μία επαγγελματική κατηγορία. Βέβαια στον Ολυμπιακό Βόλου του αξίζει να είναι στα μεγάλα σαλόνια».

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το καλύτερό σου ματς φέτος και ποιο το πιο κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα σου;

«Θα αναφερθώ κυρίως στα τελευταία ματς που άρχισα να αποκτώ καλό ρυθμό.  Για παράδειγμα στο ματς με τον Πιερικό που κλήθηκα να παίξω δεξί μπακ ήμουν πάρα πολύ καλός έστω και σε αυτή τη θέση.  Ένα άλλο καλό ματς ήταν στην Τσαριτσάνη στην πρεμιέρα, που εκεί άρχισα να δείχνω ότι είμαι εδώ και ότι μπορώ να παίξω. Αυτό ήταν και ένα από τα ματς-κλειδιά με το διπλό που κάναμε έστω και στο 94’ και έστω και αν ήταν την πρώτη αγωνιστική. Όμως το παιχνίδι που ήταν όλο το πρωτάθλημα ήταν το μεταξύ μας με τη Νίκη.  Εκεί μπήκαμε πιο παθιασμένοι και πήραμε το ματς στα ίσια».

Πέρσι, σε μία συνέντευξή σου πάλι εδώ στο Magnesiasports είχες εκφράσει ένα μικρό παράπονο ότι θα ήθελες να σου είχε δοθεί μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής. Φέτος φαντάζομαι με μία ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα και με 16 συμμετοχές δε θα διατύπωνες ένα τέτοιο παράπονο;

«Πιστεύω πως φέτος δε θα μπορούσα να διατυπώσω κανένα παράπονο. Είμαι πλήρως ευχαριστημένος μ’ αυτές τις 16 συμμετοχές που έκανα στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, έναν 21χρονο παίκτη, να παίζει σ’ αυτήν την ομάδα με τέτοιο ρόστερ, που έκανε πρωταθλητισμό και είναι και ανώτερης κατηγορίας, και να συνεργάζεται μ’ αυτούς τους συμπαίκτες. Όλοι μου έδωσαν κάτι. Οπότε θα πω ότι είμαι πλήρως ευχαριστημένος για φέτος. Και ο προπονητής μου έδειξε ότι είναι κάτι το ξεχωριστό, γιατί κάποιος άλλος μπορεί να έλεγε “αυτός είναι πιτσιρικάς” και να φοβόταν να με βάλει. Ο κόουτς με πίστεψε».

Την επόμενη χρονιά πώς τη βλέπεις;

«Τη βλέπω αισιόδοξα, μένοντας στον Ολυμπιακό και στην πόλη μου. Σίγουρα θα εξέταζα και την οποιαδήποτε καλή πρόταση. Θα μιλήσω με τους ανθρώπους της διοίκησης κι αν τελικά μείνω εδώ, πιστεύω ότι οι φετινές μου εμφανίσεις αποτελούν ένα μεγάλο όπλο, για να μπορέσω να αγωνιστώ σε αρκετά παιχνίδια και του χρόνου».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.