Το «Πλανητάριο των Μετεώρων» είναι γεγονός!

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα σε επίπεδο Θεσσαλίας, το πλανητάριο των Μετεώρων, παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε χρήση.

Πρόκειται για ένα όνειρο πολλών ετών το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά προ 7ετίας και ολοκληρώθηκε μόλις φέτος. Την ιδέα την είχε συλλάβει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, την έτρεξε πολύ η πρώην βουλευτίνα Σούλα Μερεντίτη, την πίστεψαν και τελικά την έφεραν εις πέρας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, αλλά και ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης.

Τον Αγιασμό στο Πλανητάριο, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τρισδιάστατα την συγκλονιστική ιστορία δημιουργίας των Μετεώρων, αλλά και τις σπάνιες ομορφιές του βουνού των θεών, του Ολύμπου, τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Αρχιμανδρίτης Νήφωνας Καψάλης. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ονομαστικά σε όσους συνέβαλαν στο έργο και σημείωσε πως «αυτό έρχεται να εξελιχθεί ως ένα νέο σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή».

Το Πλανητάριο των Μετεώρων θα είναι κανονικά επισκέψιμο καθημερινά από Δευτέρας έως Παρασκευή 9 π.μ.-2 μ.μ., με προβολές των δυο τρισδιάστατων ταινιών (συνολικά μισής ώρας), αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.