Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

Προσπάθεια του Πάσχου, που σκόραρε δις, στο ματς Μαγνησιακός-Ρήγας

Η εξάρα του Διαγόρα επί του Πυράσου στο Στεφανοβίκειο τον διατήρησαν στο +2 από Δήμητρα και Ρήγα Φεραίο, που επίσης πέτυχαν ευρείες νίκες κόντρα σε Ακρόπολη (6-1) και Μαγνησιακό (0-5).

Άνετα στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Διαγόρας που κέρδισε στην έδρα του τον Πύρασο, με το ευρύ 6-0 και μία αγωνιστική πριν το τέλος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Το σκορ για τους νικητές άνοιξε, μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Καραμπούζης με σουτ, στο 15′ ο Αλαμάνης με πλασέ έγραψε το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα πάλι ο Καραμπούζης με σουτ από τη δεξιά πλευρά έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Στο 25′ ο Βαλωτής με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Κουρούμαλου έκανε το 4-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Τσουκάλης στο 55′ με πλασέ σε κενή εστία ύστερα από παράλληλη σέντρα του Καραμανλή, κι ο Λάιος στο 80′ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Καραπλιάγκου, διαμόρφωσαν το τελικό 6-0.

Στο -2 από τον πρωτοπόρο διατηρήθηκαν οι Δήμητρα Ευξεινούπολης και Ρήγας Φεραίος που κέρδισαν εύκολα τους Ακρόπολη και Μαγνησιακό, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά συνέτριψε στην Ευξεινούπολη την Ακρόπολη με 6-1. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Στεφανής με πλασέ (9′), Στέλιος Τσιάτσιος με κεφαλιά (17′), Κρανάς με πλασέ στο 30ο διαμόρφωσαν το 3-0 του πρώτου μέρους. Στο 47′ ο Θωμαΐδης με ψύχραιμο τελείωμα σε τετ-α-τετ (47′) έκανε το 4-0, μείωσε η ομάδα του Σέσκλου στο 50′ με πλασέ του Κολυμήτρα, αλλά ανέλαβε δράση και πάλι ο Κρανάς και βρίσκοντας δίχτυα στο 64′ και το 79′  έφτασε στο χατ-τρικ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο βοηθητικό του ΕΑΚ, ο πορτιέρε Βλαχόπουλος του Μαγνησιακού έκανε ό,τι μπορούσε, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Ρήγα, να κρατήσει το “μηδέν” στην εστία του, αποκρούοντας πέναλτι του Νασιακόπουλου στο 5′ κι έχοντας μερικές ακόμα πολύ καλές επεμβάσεις, αλλά η ομάδα του Βελεστίνου έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 26′ ο Νασιακόπουλος κέρδισε νέο πέναλτι για τον Ρήγα (αποχώρησε από το παιχνίδι με πρόβλημα στον ώμο, μετά το μαρκάρισμα), το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Σπαθής για το 0-1. Από ‘κει και πέρα, τη δουλειά ανέλαβαν οι επιθετικοί Πάσχος και Σέττος, οι οποίοι με δύο τέρματα έκαστος, ο πρώτος στο 31′ και στο 34′ (με φοβερό δεξί σουτ και πολύ έξυπνο αριστερό πλασέ αντίστοιχα) κι ο δεύτερος στο 66′ και στο 80’ (στη δεύτερη φάση πέρασε κια τον Βλαχόπουλο) διαμόρφωσαν το τελικό 0-5, το οποίο διατήρησε τον Ρήγα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρωινό παιχνίδι, Αγία Παρασκευή και Σκιάθος μονομάχησαν τελικά στο Βοηθητικό του ΕΑΚ στις 12.00μ. της Κυριακής κι όχι στις 11.00π.μ. στη φυσική έδρα της βολιώτικης ομάδας, αφού εκεί γινόταν αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου. Οι Σκιαθίτες, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 3-1, γύρισαν το ματς και έφυγαν με το διπλό γοήτρου με 3-4. Και οι δυο προπονητές, Στ. Μαλακασιώτης και Γ. Καλιακούδας, χρησιμοποίησαν αρκετούς νεαρούς παίκτες. Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Σιόβας, που σημείωσε και τα τρία γκολ της Αγίας Παρασκευής, έχοντας και ένα δοκάρι, και ο Ντένις Πρίφτι, που έβαλε και τα τέσσερα τέρματα των φιλοξενούμενων.
Το 1-0 έγινε με σουτ εκτός περιοχής του Σιόβα στο 4’, ενώ στο 11’ ο Ντ. Πρίφτι ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι. Ο Σιόβας με σουτ αυτή τη φορά εντός περιοχής μετά από ωραίο κατέβασμα έκανε στο 35’ το 2-1 και ο ίδιος με πέναλτι στο 44’ (δόθηκε για χέρι αμυνόμενου μετά από σέντρα του Κατσαγεωργίου) σημείωσε το 3-1. Μάλιστα δόθηκε επανάληψη στην πρώτη εύστοχη εκτέλεση και ο επιθετικός της Αγίας Παρασκευής ξανάστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 55’ με νέο πέναλτι ο Ντ. Πρίφτι μείωσε σε 3-2, ενώ στο 67’ ισοφάρισε ο ίδιος με σουτ εκτός περιοχής. Ο Ντ. Πρίφτι «ξαναχτύπησε» και πάλι στο 78’ βοηθούντος και του νεαρού τερματοφύλακα Κοντοστάθη, ο οποίος, ενώ ο αντίπαλός του εκτέλεσε έμμεσο φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, ακούμπησε την μπάλα κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Αν όμως την άφηνε, ακόμη και εντός εστίας να κατέληγε, θα καταλογιζόταν άουτ, αφού το φάουλ ήταν, όπως τονίστηκε, έμμεσο.

Στη Σούρπη, ο Αίας ηττήθηκε από τους Μυρμηδόνες, με σκορ 2-1, στην έκπληξη της αγωνιστικής. Η ομάδα του Πλατάνου προηγήθηκε με 2-0, από το πρώτο ημίχρονο, με πλασέ του Νικηφοράκη στο 35′ και σουτ του Μπίνα στο 43′, τέρματα-δημιουργήματα του Κουλκουτάρα, ο οποίος πραγματοποίησε δύο ασίστ. Με σουτ του Μπιρτσάι στο 65′, ο Αίας μείωσε σε 2-1, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς, με το σκορ να παραμένει, ως έχει, μέχρι το τέλος.

Τέλος, στο Βασδέκειο, ο Ηρακλής κέρδισε 3-0 τον Πρωτεσίλαο κι έφτασε στους 18 βαθμούς. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Γκάγκας με πλασέ, ύστερα από κάθετη πάσα-ασίστ του Πετρόπουλου στο 25′, ο Δημητρίου επίσης με πλασέ στο 60′ κι ο Καραλής με κεφαλιά, δέκα λεπτά αργότερα, ύστερα από σέντρα του Τσουκάλη.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Γ’ ΕΠΣΘ η Ιωλκός επιβλήθηκε με 2-1 του Νέου Μαγνησιακού και πέρασε στην πέμπτη θέση με 40 βαθμούς. Στο 37’ ο Μπόγια με κεφαλιά έκανε το 1-0, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Ποδηματάς με διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά ισοφάρισε αμέσως για τους φιλοξενούμενους. Αυτός που έδωσε τη νίκη στη ομάδα του Σταύρου Σταμπουλή ήταν ο Φλώκας στο 53’ ξανά με κεφαλιά.

Τα αποτελέσματα κι οι σκόρερ των αγώνων:

Α’ ΕΠΣΘ

Αγ. Παρασκευή-Σκιάθος 3-4 (4′, 35, 44′ πεν. Σιόβας – 11′ πεν., 55′ πεν., 67′, 78′ Ντ. Πρίφτι)

Δήμητρα Ευξ.-Ακρόπολη 6-1  (9′ Στεφανής, 14′ Στ. Τσιάτσιος, 30′, 64′, 79′ Κρανάς, 47′ Θωμαΐδης – 50′ Κολυμήτρας)

Διαγόρας-Πύρασος 6-0  (1′, 18′ Καραμπούζης, 15′ Αλαμάνης, 25′ Βαλωτής, 55′ Τσουκάλης, 80′ Λάιος)

Ηρακλής Β.-Πρωτεσίλαος 3-0 (25′ Γκάγκας, 60′ Δημητρίου, 70′ Καραλής)

Αίας Σούρπης-Μυρμηδόνες 1-2  (65′ Μπιρτσάι – 35′ Νικηφοράκης, 43′ Μπίνας)

Μαγνησιακός-Ρήγας Φεραίος 0-5  (26′ πεν. Σπαθής, 31′, 34′ Πάσχος, 66′, 80′ Σέττος)

Γ’ ΕΠΣΘ

Ιωλκός-Νέος Μαγνησιακός 2-1

(37′ Μπόγια, 53′ Φλώκας – 38′ Ποδηματάς)

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.