Αντίθετοι στην καύση σκουπιδιών οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

«Κανένα δεν εκπλήσσουν η επιμονή και αποφασιστικότητα της μεγάλης γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας «LaFarge» που δραστηριοποιείτε στην περιοχή μας στην παραγωγή του τσιμέντου και ειδικά σε απόσταση αναπνοής από την Αγριά και το Βόλο, στην επιλογή εναλλακτικών υλών καύσης όπως είναι το επικίνδυνο petcoke, η την καύση των σκουπιδιών RGF/SRF για να έχει ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

Όπως μάλιστα τονίζει « Όπως το έλεγε ο λαός μας ότι «η φτήνια τρώει το παρά» μόνο σε περίπτωση των συμφερόντων του μονοπωλίου «LaFarge» είναι αποτελεσματική για να έχει μεγαλύτερο κέρδος και όσο ποιο φτηνό παραγόμενο τσιμέντο, στο όνομα της σκληρής ανταγωνιστικότητας της αγοράς.

Όλα αυτά τα επισημάνουμε επειδή εδώ και πολλή καιρό έχουν βγει στη δημοσιότητα πολλές αναλύσεις, εκτιμήσεις και διάφορες περιβαλλοντικές μελέτες κατά πόσο είναι βλαβερή αυτή η χρήση των καυσίμων. Είναι βλαβερή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής του Βόλου, της Αγριάς άλλα και της ευρύτερης περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα παιδιά μας που εργάζονται εκεί και έχουν άμεσα επαφή με τα τοξικά απόβλητα πριν και κατά τη διάρκεια της καύσεις τέτοιων υλικών.

Έχουμε αρκετή εμπειρία από την ζωή και τον εργάσιμο βίο μας και μπορούμε με σιγουριά να περιγράψουμε πως αντιλαμβάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι την προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζομένων. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουν από τα κέρδη τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας γιατί μειώνονται τα κέρδη τους.

Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην καύση σκουπιδιών χωρίς κανένα αν, αλλά και αστερίσκους, καθώς επίσης απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η καύση του τοξικού petcoke. Για όλους αυτούς τους λόγους η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής Μαγνησίας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι φορείς του Βόλου την Τρίτη στις 6:30 μ.μ., έξω από το Τ.Ε.Ε. την ώρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ να χρησιμοποιεί για την καύση των σκουπιδιών RGF/SRF.
Δεν πρέπει κάνεις να είναι αμέτοχος και αδιάφορος για την ζωή του και την ζωή των παιδιών του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.