Απ. Παπαδούλης: Είμαστε δίπλα στους «Ίωνες»

Αμέριστη στήριξη σε όλες τις δράσεις που προγραμματίζει η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, «Ίωνες» και ιδιαίτερα στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία του «Σπιτιού των Ιώνων», υποσχέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δ. Παπαδούλης, ο οποίος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Εστίας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε από την πρόεδρο των «Ιώνων», Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τις δραστηριότητες του συλλόγου και τα όσα προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.
Συνεχάρη τους εκπροσώπους της Πολιτιστικής Εστίας, για την αξιέπαινηπροσπάθειά τους, σημειώνοντας πως με τα όσα κάνουν «πραγματοποιούν μια καινούργια μετάγγιση στην ιστορία και στο Βόλο, ο οποίος έχει μεγάλο πολιτιστικό έλλειμμα, είναι απαραίτητοι άνθρωποι που έχουν, εθελοντικά, τη διάθεση να προσφέρουν.»
Μετά τη συνάντηση, ο Απόστολος Δ. Παπαδούλης αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού του ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, για τη Ν. Ιωνία σημειώνοντας ότι «ως νέα Δημοτική Αρχή θα πάρει μέτρα για την αξιοποίηση του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου, την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου σε πολυχώρο Πολιτισμού, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, την επαναλειτουργία του Ωδείου και για την ουσιαστική στήριξη σε ερασιτεχνικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ομάδες.»
Συμπλήρωσε ότι» προβλέπεται η μετατροπή του χώρου του παλαιού κλειστού Κοιμητηρίου σε σημαντικό πνεύμονα πολιτισμού και αναψυχής, διατηρώντας τους οικογενειακούς τάφους και αναδεικνύοντας την ιστορία το καθώς και η αξιοποίηση και διαμόρφωση σε χώρο αναψυχής του δημοτικού χώρου στο πρώην ¨Καφενείο του Πέτρου”.»
«Θα συνεργαστούμε», κατέληξε, «με τους πολιτιστικούς μας συλλόγους, που διατηρούν ασίγαστη την μνήμη των χαμένων πατρίδων και μαζί τους θα διοργανώνουμε το διεθνές φεστιβάλ των «απανταχού Ελλήνων της προσφυγιάς». Στις σκληρές εποχές που ζούμε, οι άνθρωποι γιατρεύουμε τις πληγές του ξεριζωμού αναπαράγοντας τον πολιτισμό της μνήμης.»
Τον υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Δ. Παπαδούλη, συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Τσιώμου Φούλη, Καράτσαλος Γιάννης, Τσιμπανάκος Δημήτρης, Παπαδοπούλου Αναστασία, Παπαδημητρίου Άννα Μαρία, Παγίδας Δημήτριος, Κιντά Ιωάννα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.