«Από το Βόλο στη Νάντη σε 80’»

Εκπαιδευτικό εργαστήριο από τον Αντ. Γκρέκα μέλος του «Κοινού των Μαγνήτων»

Στα πλαίσια των εκλαϊκευμένων διαλέξεων του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων , «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και με την παιδαγωγική καθοδήγηση της σχολικής συμβούλου της 1ης Σχ. Περιφέρειας Μαγνησίας κ. Μαρίας Παντέρα πραγματοποιήθηκε στα 16ο-30ό δημ. σχ. Βόλου , εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Από το Βόλο στη Νάντη σε 80’», από τον Αντώνη Γκρέκα μέλος του Κοινού των Μαγνήτων.

“Το Κοινόν των Μαγνήτων“ ιδρύθηκε το 2001, με έδρα το Βόλο. Τα μέλη του ζουν και εργάζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού ή έχουν παλιννοστήσει στη Μαγνησία. για την εκπλήρωση των καταστατικών αρχών του το Κοινόν συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια το «Κοινόν των Μαγνήτων» με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στις επιστημονικές, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις της Μαγνησίας, με τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας , εξειδικευμένων επιστημονικών συμβουλών και καλών πρακτικών από τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Μάγνητες. Επίσης στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του, το Κοινόν αναπτύσσει συντονισμένη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στη Μαγνησία συνεργαζόμενο με ιδρύματα κοινωνικής προστασίας, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Σε αυτές τις δράσεις εντάσσεται και το εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Από το Βόλο στη Νάντη σε 80’» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου στην αίθουσα τελετών των δυο σχολείων από τον εξέχοντα Μάγνης της Διασποράς, τον κ. Αντώνη Γκρέκα, ο οποίος παρά τα 40 χρόνια μακριά από τη γενέθλια γη παραμένει ένας πιστός πρεσβευτής της.

Δεινός ρήτορας ο Αντώνης Γκρέκας καθήλωσε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό 40 εννιάχρονων μαθητών , οι οποίοι μέσα σε 80΄ ταξίδεψαν από το Βόλο στην Νάντη, έμαθαν για την ιστορία της, για τη ζωή και το έργο του Ι. Βερν αλλά και για το σήμερα αυτής της σπουδαίας γαλλικής πόλης. Άξιο αναφοράς είναι ότι τα παιδιά αν και είχαν σχολάσει παρέμεναν στο χώρο με απορίες αλλά και θαυμασμό για τη “δεύτερη” πατρίδα του επισκέπτη μας τη Νάντη.

Με μαεστρία ο κ. Αντώνης Γκρέκας άνοιξε τους ορίζοντες των παιδιών συνδέοντας το χτες με το σήμερα, το Βόλο και τη Νάντη, προσφέροντάς μας μια βιωματική προσέγγιση αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες.
Οι διευθυντές των δυο σχολείων κ.κ. Πασχάλης Δήμου και Φιλ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησαν το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, Το Κοινό των Μαγνήτων και τον κ. Γκρέκα για την εκπαιδευτική συνεισφορά τους μέσω των εκλαϊκευμένων διαλέξεων των μελών και προσφορών υλικού σε μαθητές και στους προσφυγόπαιδες.

?
?

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.