Δεκάδες τα προβλήματα, μια «ανάσα» από το κέντρο

Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου Ν. Καπούλα σε Ανακασιά και Άνω Βόλο

Δυναμικό «παρών» στην περιοδεία της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυς Καπούλα στην Ανακασιά και τον Άνω Βόλο, έδωσαν παλαιότερα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την εγκατάλειψη της περιοχής από την παρούσα δημοτική αρχή.
Όπως υπογράμμισαν κάτοικοι της περιοχής, μπορεί να κατοικούν μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο στην ουσία όμως αισθάνονται πως ζουν σ’ ένα απομονωμένο και απομακρυσμένο από τον πολιτισμό, χωριό.
Ειδικότερα για την Ανακασιά, καταγγέλλουν σπασμένους υδραύλακες και γεμάτους λάσπη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν υπόγεια σπιτιών και καλντερίμια γεμάτα άγρια βλάστηση, με συνέπεια να φοβούνται να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι.
Όσον αφορά το νερό, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είναι ο μη καθαρισμός των δεξαμενών καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν να καθαριστούν τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και με το μη πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, με κίνδυνο της δημόσιας υγείας.
Η αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου Ιωλκού, ώστε να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου και το παλιό κτήριο να μετατραπεί σε Παιδικό Σταθμό, η τοποθέτηση αρμόδιου για την περιοχή αντιδημάρχου και η κατασκευή παιδικών χαρών, είναι μόνο τρία από τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης, ζητούν την αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Μουσείο του Θεόφιλου και την περιοχή όπου βρίσκεται ο Άγιος Νικολάκης, ένα κόσμημα για την περιοχή.
«Ουσιαστικό είναι το έργο που έχει αφήσει ο πρώην Δήμος Ιωλκού και οφείλει να συνεχίσει η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου», επεσήμανε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα, η οποία με θλίψη διαπιστώνει τα καθημερινά προβλήματα που έχουν οι περιοχές αυτές, που βρίσκονται μόλις μία ανάσα από το κέντρο, όπως ελλιπούς καθαριότητας και φωτισμού, καθώς επίσης ζημιών σε εσωτερική και αγροτική οδοποιία.
«Είμαστε εδώ για να δρομολογήσουμε τρεις άξονες. Πρώτον οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από την επόμενη ημέρα των εκλογών στον προγραμματισμό μας. Δεύτερον οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις και τρίτον η προοπτική που θέλουμε να δώσουμε σ’ αυτό το όμορφο προάστιο του Βόλου», τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα.
Σύμφωνα με την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα, η τεχνογνωσία υπάρχει, τα εργαλεία υπάρχουν, οπότε χρειάζεται οργάνωση ώστε να χτιστεί ξανά η εμπιστοσύνη μεταξύ Δήμου και δημότη.
Τέλος, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την αποπεράτωση των ημιτελών κτιρίων.
Την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι εξής υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι: Κ. Αναστασιάδου Μωραϊτου, Π. Βαϊόπουλος, Β. Γιαννουλής, Γ. Γκουντέλιας, Α. Δεληγιάννης, Ν. Καλυβιώτης, Ν. Καραμπουλιάνης, Γ. Κουσουρής, Χ. Μαλιαχόβα, Β. Παραχειμώνα, Τ. Στάμος, Ν. Στεφάνου, Γ. Σχοινάς, Τ. Σώκος, Χ. Τριανταφύλλου, Ν. Τσαλπαράς και Σ. Χαρανά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.