Δέσμευση για μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Τη δέσμευση της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς που βρίσκεται στο Βόλο και σήμερα είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον Αχιλλέα Μπέο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ, κ.κ. Χρ. Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή και Θαν. Λιούπης, ο νέος διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ο Αντιπύραρχος Γεώργιος Σηφάκης Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Νίκος Μητσογιάννης, ενώ από πλευράς Δήμου μετείχαν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θάνος Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, κ. Τάσος Μπατζιάκας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Στ. Διαμαντίδης.
Ο κ. Μπέος επισήμανε προς τον κ. Χαρδαλιά την ομοφωνία όλων των φορέων για την μετεγκατάσταση του κτηρίου της Πυροσβεστικής σε οικόπεδο εκτός κέντρου, στην περιοχή “¨Μαχαιρίτσα” κάτω από τον περιφερειακό στη Νέα Ιωνία και την αποφασιστικότητα να δοθεί άμεση λύση.
Μιλώντας μάλιστα στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η έκταση ήδη είναι δεσμευμένη και χαρακτηρισμένη και απλώς απαιτείται μια επαναβεβαίωση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο και οριστικοποιήθηκε η κοινή διάθεση και βούληση για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα προκύψει από την παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου. Με πολύ γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και η Πυροσβεστική να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτήριο που συνάδει με την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής όχι μόνο στο Βόλο αλλά σε όλη την Ελλάδα.
Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και έπλεξε το εγκώμιο για το έργο των Πυροσβεστών που όπως υπογράμμισε είναι καθημερινά σε πόλεμο, πολεμώντας για την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία και τους πρέπει κάθε στήριξη
Ακόμη σημείωσε ότι συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα πυροπροστασίας και γενικότερα θέματα πολιτικής προστασίας με βάση το νέο Νόμο που λύνει αρρυθμίες και παθογένειες που υπήρχαν στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκεκριμένες δράσεις και στην εκτέλεση έργων.

Ικανοποιημένος ο Χρήστος Μπουκώρος
Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά και τη συνάντησή του με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας και Βόλου και τον Δήμαρχο Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη σημερινή συνάντηση στον Δήμο Βόλου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του Περιφερειακού Διοικητή Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σηφάκη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Μητσογιάννη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μπήκαν οι βάσεις για την επίλυση ενός πολύχρονου προβλήματος που ταλανίζει την κοινωνία του Βόλου, τις κεντρικές συνοικίες και τους ίδιους τους πυροσβέστες.
Η μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο του Βόλου σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου ανοίγει νέες προοπτικές. Η αναμενόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εξήγγειλε ο Δήμαρχος και ο ορισμός συντονιστών του έργου από τον Δήμο Βόλου και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η πρόθεση της γενικής γραμματείας για ταχεία υλοποίηση του έργου μας κάνει αισιόδοξους, ότι πολύ σύντομα ο Δήμος Βόλου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο αντάξιο της πόλης και του ρόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τις εξελίξεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.