Κλειστά τα καταστήματα ΟΤΕ και Cosmote στο Βόλο

Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

Κλειστά παραμένουν από σήμερα και για όλη την περίοδο των γιορτών, το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ Βόλου και της Cosmote, στην οδό Δημητριάδος, λόγω της πολυήμερης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για απολύσεις μόνιμου προσωπικού.
Η συμμετοχή στην απεργία, σε επίπεδο Μαγνησίας είναι καθολική και εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από τα καταστήματα και ενημερώνουν τον κόσμο, που πάει να εξυπηρετηθεί, για την απεργία που έχει εξαγγελθεί ως τις 12 Ιανουαρίου.

Ο Χρήστος Ασπρούδης, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία αποφάσισε απεργία από τις 21 Δεκεμβρίου ως τις 12 Ιανουαρίου, διότι ο ΟΤΕ έκανε απολύσεις μόνιμου προσωπικού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιβόητη ιδιωτικοποίηση, αποδείχτηκε «φούσκα» και είχε αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα περιφερειακά καταστήματα του ΟΤΕ στη Μαγνησία (Αλμυρός, Βελεστίνο, Ζαγορά, Αργαλαστή, Σκιάθο και Σκόπελο) και οι εργαζόμενοι να αμείβονται με μισθό 500-600 €, σε συνθήκες γαλέρας. Επίσης ανέφερε ότι τα εργατικά ατυχήματα όταν ο ΟΤΕ ήταν κρατικός, ήταν σε μικρό ποσοστό και σήμερα έχουν πενταπλασιαστεί.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία είναι καθολική, τόσο των τεχνικών, όσο και των πωλητών στα εμπορικά καταστήματα, που παραμένουν κλειστά, τόσο στο Βόλο, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο κ. Ασπρούδης τόνισε ότι η απεργία θα σταματήσει μόνο αν η Διοίκηση καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, όπου την κάλεσαν οι εργαζόμενοι, με αιτήματα να πάρει πίσω τις απολύσεις οκτώ μόνιμων φυλάκων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.