ΛΑΕ Μαγνησίας: Κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία

Κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία στον Βόλο και συγκέντρωση που θα προηγηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα, για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου απευθύνει η ΛΑΕ Μαγνησίας.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφόνοι του εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ η δίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, συνεχίζοντας την ατιμωρησία των δραστών της και των δραστών εκατοντάδων επιθέσεων σε βάρος προσφύγων, μεταναστών, κοινωνικών συλλογικοτήτων, σωματείων, μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αντιφασιστών. Ενθαρρύνοντας την συνέχιση τέτοιων επιθέσεων και σε παρόντα χρόνο.
Το αντιφασιστικό κίνημα, με τις συνεχείς μαζικές και πολύτροπες παρεμβάσεις του, συνέβαλε με έναν θετικά καθοριστικό τρόπο στην κάθετη εκλογική πτώση και σε μία σημαντική κοινωνική απομόνωση του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος, αλλά ταυτόχρονα μέλη, στελέχη και υποστηρικτές του έχουν βρει καταφύγιο και ασυλία μέσα στους κόλπους της ΝΔ και άλλων μικρότερων πολιτικών κομμάτων, ή επιδιώκουν την συγκρότηση νέων ακροδεξιών/φασιστικών πολιτικών σχηματισμών .
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με την προκλητικά αμέριστη στήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ, εφαρμόζει ένα σημαντικό μέρος της πολιτικής ατζέντας της «Χρυσής Αυγής». Προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς για να ενισχύσει τις απελάσεις και τον ρατσισμό σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, να εδραιώσει την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξις» σε βάρος των κοινωνικών και δημοκρατικών ελευθεριών, να επιβάλει το τσάκισμα των απεργιακών αγώνων και την απεριόριστη κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου κανιβαλισμού πάνω στις λαϊκές τάξεις.
Η οικονομική πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην σύναψη της αντιπροσφυγικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, στον εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα – φυλακές και στην καθήλωση των κινηματικών αντιστάσεων μέσω της ματαίωσης των κοινωνικών ελπίδων που επέφερε η ανάδειξη, εκ μέρους του, της ψήφισης των μνημονίων ως του μόνου δήθεν «ρεαλιστικού» μονόδρομου, άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για την σκληρότερη εφαρμογή των «λύσεων» που ψηφίστηκαν μέσα στα προηγούμενα χρόνια. «Λύσεων» που οδηγούν σε κλιμάκωση των επιθέσεων ενάντια στις λαϊκές τάξεις και σε όξυνση του ρατσισμού.
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό συνεχίζεται. Συνδέουμε αυτόν τον αγώνα με τους αγώνες για την καταδίκη των κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης στα Εξάρχεια και αλλού, ενάντια στις επιχειρήσεις – σκούπα, ενάντια στον αποκλεισμό των προσφύγων/μεταναστών από την υγειονομική περίθαλψη, την παιδεία και την ισότιμη κοινωνική ένταξη. Με τους αγώνες ενάντια στην φτώχεια, την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την επί της ουσίας απαγόρευση της δυνατότητας των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργίες.
Επιδιώκουμε, συνειδητά, να είμαστε μέρος εκείνων των «σκουπιδιών» (όπως τα χαρακτήρισε στέλεχος της αστυνομίας) που παλεύουν ενάντια στον ρατσισμό, τις ανισότητες και τους κάθε είδους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.