Πανικοβάλει τους πολίτες με ψευδείς πληροφορίες ο Δήμος Βόλου

Πλήρης ανευθυνότητα και κατατρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας με βάση φήμες!

Πανικό και τρόμο σπέρνει διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες ο Δήμος Βόλου, αποδεικνύοντας την ανευθυνότητα που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου, ιδίως σε σχέση με ζητήματα δημόσιας υγείας. Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Δήμος Βόλου, ανασκευάζοντας προηγούμενη ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιούνταν προς τα ΜΜΕ η “άμεση και αποφασιστική αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου προκάλεσε η πληροφορία, από ναυτιλιακούς κύκλους, σύμφωνα με την οποία την προσεχή Τρίτη και Τέταρτη προγραμματίζεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου δύο φορτηγά πλοία, προερχόμενα από την Ιταλία, που μεταφέρουν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων τα οποία και θα εκφορτώσουν εδώ” υπονοώντας ευθέως ότι επρόκειτο για μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα δεδομένης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα χώρα λόγω κορωνϊού, ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας την απαγόρευση κατάπλου στο λιμάνι του Βόλου.
Την επιστολή του μάλιστα ο Δήμος Βόλου την κοινοποίησε προς τη Λιμενάρχη Βόλου, την ηγεσία του ΟΛΒ και τον πρόεδρο του Σωματείου Λιμενεργατών, τονίζοντας ότι σε περίπτωση μη λήψης των προτεινόμενων μέτρων “θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, εμποδίζοντας μια τέτοια εξέλιξη, αφού είναι άμεση και ορατή η απειλή που συνιστά για την τοπική μας κοινωνία». Όλα τα παραπάνω βέβαια διαψεύστηκαν πανηγυρικά από τον ναυτικό πράκτορα Χρήστο Χάγια που εκπροσωπεί τα εν λόγω πλοία, ο οποίος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5, έκανε λόγο για “λάθος πληροφορίες” καθώς τα πλοία δεν προέρχονται από την Ιταλία αλλά από την Κορέα!

Σύμφωνα με τον ναυτικό πράκτορα, εδώ και δύο μήνες έχουν ξεκινήσει επαφές, για μια νέα γραμμή με τη διαχειρίστρια εταιρία των πλοίων που θα μεταφέρει αυτοκίνητα από την Κορέα στην Ευρώπη.
Στόχος ήταν, «να έρχονται πλοία από την Κορέα κατευθείαν στο Βόλο, να ξεφορτώνουν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα να φορτώνονται σε άλλο πλοίο, με τελικό προορισμό τη Γερμανία», τόνισε ο κ. Χάγιας. (Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Χάγιας εδώ)

Συνέπεια της διάψευσης που προέκυψε από τον κ. Χάγια, ήταν να βγει νέα ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου κάνοντας λόγο για “λήξη συναγερμού” αναφέροντας ότι δεν υφίσταται θέμα καθώς τα πλοία κατευθύνονται σε λιμάνι εκτός Ελλάδας! Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή Μπέου δρα με επιπολαιότητα πριν να διασταυρώσει ποια είναι τα γεγονότα, καθιστώντας την επικίνδυνη για την τοπική κοινωνία και τους πολίτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.