Παρέμβαση με πικετοφορία στον Βόλο από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και Λάρισας

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και Λάρισας στο Βόλο σήμερα 18/06/2019 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Λ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη (Φαρδύ) στην Νέα Ιωνία ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο Γεωργούλα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας και στην 32 ΤΑΞΥΠ όπου παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας που ανέφερε:
Σήμερα έγινε η επίσημη παραλαβή των ελικοπτέρων, στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, όπου προσκαλεσμένοι ήταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ και η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κατάλντο. Πρόκειται για έναν επιπλέον κρίκο σε μια βαριά αλυσίδα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φοράει στο λαιμό του λαού μας και ιδιαίτερα στο λαιμό των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας.
Και ενώ προβάλλεται πως τα OH-58D Kiowa Warrior θα έχουν σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, αλλά και στον Έβρο, είναι γνωστό ότι είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης τα οποία συνεργάζονται με τα Apache, προσφέροντας τους δεδομένα για στοχοποίηση. Την ίδια περίοδο, στη Λάρισα έχουν εγκατασταθεί τα αμερικάνικα drones, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας υπάρχουν παρόμοιες εξελίξεις.
Η παραχώρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, που αγοράστηκαν απ’ τα παροπλισμένα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού, έγινε όχι βέβαια για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων αλλά γιατί εξυπηρετούν κύρια την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την λεγόμενη Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης, δηλαδή την παραπέρα όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους και ιμπεριαλιστικά κέντρα στον τομέα της ενέργειας. Η αποστολή των παραπάνω ελικοπτέρων και στον Έβρο δεν είναι άλλη από την προστασία ενεργειακών «δρόμων» και κόμβων, του σταθμού LNG που θα δημιουργηθεί έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, του αγωγού IGB, του TAP, καθώς επίσης και των εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα. Στην αποστολή τους, και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα περιλαμβάνονται και περιοχές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.
Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται και η πρόθεση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με ελικόπτερα και ΤΟΜΑ χώρες των Βαλκανίων. Οι Αμερικανοί προτίθενται να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού έξι χωρών αξίας 190 εκ δολαρίων. Οι χώρες αυτές είναι η Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Ελλάδα και Σκόπια.
Επιβεβαιώνεται άμεσα και με τον πιο περίτρανο τρόπο η καταγγελία της ΕΕΔΥΕ, παράρτημα Βόλου, που στην σύσκεψη φορέων στις 31/10/2018 είχε επισημάνει ότι η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση.
Οι επιτροπές Ειρήνης Βόλου και Λάρισας καταδικάζουν τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο. Μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, ο κίνδυνος ανάφλεξης γενικότερα έχουν τη σφραγίδα ακριβώς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλαδή όλων αυτών που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν. Οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που έπλεαν στον κόλπο του Ομάν, πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ με συγκέντρωση και νέων στρατιωτικών δυνάμεων. Οι οξυμένοι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τη συγκεκριμένη περιοχή, την Ενέργεια, τις αγορές, τους δρόμους μεταφοράς οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά από επιθετικές κινήσεις από πλευράς των ΗΠΑ, όπως το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, οι πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που συνδυάζονται με απειλές και σχεδιασμούς του Ισραήλ για βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, από τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να προσδοκάνε τίποτα θετικό. Υπογραμμίζουμε τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που με κάθε τρόπο εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, προωθούν τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.
Πηγή αυτών των επικίνδυνων ανταγωνισμών και εξελίξεων, είναι το ασταμάτητο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους από τους μονοπωλιακούς ομίλους, μέσα από το διαρκές ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων περάσματός τους, των αγορών και σφαιρών επιρροής, ταυτόχρονα με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Σ’ αυτούς τους επικίνδυνους για τους λαούς, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προχωράει παραπέρα. Δένει σφιχτότερα την περιοχή της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και συνολικά τη χώρα μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας και ευρύτερα. Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο με την ΑΟΖ, στο Ιράν έχουν την υπογραφή των μονοπωλιακών ομίλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας. Καθιστά την περιοχή μας και όλη τη χώρα πολεμικό στόχο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βαφτίζοντας ξεδιάντροπα την πολιτική της “αριστερή” και “προοδευτική”.
Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί του μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ’ αυτούς.
Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.
Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία, η Λάρισα και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς.
Να αντιπαλέψουν τη μετατροπή της περιοχής μας σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας.
Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.
Να καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα και να σταματήσουν οι πυρηνικές δοκιμές.
Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.