Πολλές χιλιάδες ευρώ οι ζημιές απ΄την πυρκαγιά σε σπίτι στη Νέα Ιωνία

Ευτυχώς οι πυροσβέστες έσωσαν τα διπλανά σπίτια

Σε πολλές χιλιάδες Ευρώ ανέρχεται η ζημιά που προκλήθηκε στον πάνω όροφο διώροφου σπιτιού στη Ν. Ιωνία, από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, πιθανόν από το τζάκι και είχε αποτέλεσμα να μεταδοθεί από την επένδυση ραμποτέ γρήγορα στη σκεπή και στο χαγιάτι.
Ευτυχώς, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού με τον σκύλο της, που βρισκόταν στο σημείο απομακρύνθηκαν έγκαιρα, ενώ στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και στο σημείο πήγαν άμεσα 23 πυροσβέστες με συνολικά 10 οχήματα.
Επειδή, για τον πρώτο όροφο του σπιτιού που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, ήταν αργά, καθώς οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη στέγη, οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στο να μην υπάρξει τραυματισμός ανθρώπου (εκκενώθηκαν και τα γύρω σπίτια) και να μη μεταδοθεί η φωτιά σε γειτονικά σπίτια με τα οποία μοιράζονται την ίδια σκεπή.
Τελικά, μετά από δύο ώρες «μάχης» με τις φλόγες και αφού στο φλεγόμενο σπίτι και στα γειτονικά έγινε ρίψη νερού από δύο σημεία (από το Βασδέκειο Αθλητικό Κέντρο και την οδό Ναυαρίνου ταυτόχρονα), η φωτιά περιορίστηκε στον πρώτο όροφο του σπιτιού που είχε ξεσπάσει. Στην προσπάθεια των πυροσβεστών να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων, μια γυναίκα πυροσβέστης τραυματίστηκε στο γόνατο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο. Όσον αφορά στον όροφο του σπιτιού, καταστράφηκε ολοσχερώς και η σκεπή υποχώρησε στα δύο δωμάτια που υπήρχαν, εμβαδού περίπου 75 τ.μ. Ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες, δεν έμειναν στο δρόμο, καθώς κατοικούν και στο ισόγειο του σπιτιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.