Σε απεργιακό κλοιό οι Δήμοι της Μαγνησίας

SANYO DIGITAL CAMERA
Στα αμαξοστάσια συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι σε Βόλο και Αλμυρό

Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η τριήμερη απεργία στους Δήμους της Μαγνησίας και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο, με βάση την απόφαση της συνέλευσης, όπου αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση, ώστε να μη βγει κανένα όχημα καθαριότητας για αποκομιδή. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου, οι εργαζόμενοι είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου, απ’ όπου βγήκε ένα απορριμματοφόρο, με το προσωπικό ασφαλείας για αποκομιδή απορριμμάτων στο Νοσοκομείο και τις κλινικές.
Η πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε ότι η απεργία, έχει επιτυχία 90% στο τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, όπως και στην υπηρεσία Πρασίνου, με 2-3 εργαζόμενους να μην απεργούν σε κάθε υπηρεσία.
Στον Δήμο Αλμυρού, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Αμαξοστάσιο και δε λειτουργούν Καθαριότητα, Φωτισμός και Πράσινο.

Η κα Στάχτου είπε ότι η απεργία έχει επιτυχία στην πρώτη μέρα και οι εργαζόμενοι θα «πονέσουν», γιατί είναι πολύ δύσκολο στη σημερινή εποχή ο κόσμος να χάσει τρία μεροκάματα «αλλά καλύτερα να χάσουμε χρήματα, παρά να απολυθούμε», όπως είπε. Η συνδικαλίστρια παρακάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν τα σκουπίδια στα σπίτια τους, σε ένα σημείο σε μεγάλες σακούλες και να τα βγάλουν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων «δυστυχώς με τη νέα κυβέρνηση ήρθαν πολύ γρήγορα τα μέτρα, που κάποιοι από μας τα περιμέναμε, αλλά όχι τόσο γοργά. Η κυβέρνηση με τη μία πάει να ιδιωτικοποιήσει αυτές τις τρεις υπηρεσίες, που αυτό σημαίνει ότι ο κάθε δήμαρχος θα μπορεί χωρίς αυξημένη πλειοψηφία και χωρίς καν αιτιολογία, να δίνει κομμάτια και ολόκληρες τις υπηρεσίες, με σύμβαση σε εργολάβους».
Εξήγησε δε ότι αυτό σημαίνει για τον δημότη ότι θ’ αυξήσει μακροπρόθεσμα τα τέλη σε όλους αυτούς τους τομείς, ενώ για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι όσοι δεν χρειάζονται θα απολυθούν (και θα πάνε στον εργολάβο με 300 €), καθώς πρόκειται για στημένες υπηρεσίες εδώ και χρόνια, που δουλεύουν καλά, κατά την άποψη των εργαζομένων.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ τόνισε ότι και στη Γερμανία που έδωσε τις υπηρεσίες αυτές σε ιδιώτες, τις πήρε πάλι πίσω, γιατί τα βρήκαν όλα κατεστραμμένα, διότι ο ιδιώτης από τη στιγμή που έχει μονοπώλιο, χτυπάει και δεν τον ενδιαφέρει ο πολίτης. «Μην ξεχνάτε ότι και τα ανταποδοτικά τέλη θα πηγαίνουν στον ιδιώτη, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην έχουν κανένα έσοδο», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.