Στα «μαλακά» τρεις για διακίνηση χασίς στην Αγριά

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους καταδίκασε για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχοι κρίθηκαν τρεις από τους 23συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης ποσότητας χασίς βάρους 1,5 κιλού στην Αγριά τον Ιούλιο του 2018 και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, τους καταδίκασε σε φυλάκιση τριών και τεσσάρων ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ότι όχι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία που τους είχε αποδοθεί αρχικά.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έπεσαν στα «μαλακά», καθώς η κατηγορία της σύστασης, διεύθυνσης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών κατέπεσε, ενώ το Δικαστήριο δεν δέχτηκε ούτε την πρόταση της εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας σε σύσταση συμμορίας.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, έναν Αλβανό ηλικίας 31 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 26 και 20 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους αναγνώρισε τα κατά περίπτωση ελαφρυντικά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου βίου.

Η δίκη των 23 ολοκληρώθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από τρεις συνεδρίες. Δεκαεφτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση σε βαθμό πλημμελήματος και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών έως πέντε μηνών και τρεις κρίθηκαν ατιμώρητοι, επειδή αποφασίστηκε ότι έκαναν περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η δίκη συνεχίστηκε χθες με τις αγορεύσεις των δικηγόρων που ισχυρίστηκαν ότι οι κατηγορούμενοι ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ότι κανένας από τους συλληφθέντες δεν λειτουργούσε με στόχο τον προσπορισμό κέρδους.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορουμένους μετά τη σύλληψή τους τον Ιούλιο του 2018 και μετά την απολογία τους στον ανακριτή Βόλου είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.
Στην επιχείρηση οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και κατασχέσει 1.439,13 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, τρία φιαλίδια και ένας φάκελος με αναβολικά – στεροειδή φάρμακα, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των 435 €, 25 κάρτες sim και εννέα κινητά τηλέφωνα.
Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, ενώ η εμπλοκή άλλων 20 κατηγορούμενων προέκυψε από την προανάκριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.