Συνάντηση συμμαθητών μετά… από 49 χρόνια!

????????????????????????????????????
Απόφοιτοι 1970 του 2ου εξαταξίου γυμνασίου Βόλου

Το τριήμερο 7,8 και 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση συμμαθητών του εξαταξίου 2ου γυμνασίου Βόλου, που αποφοίτησαν το 1970.
Όπως έγινε γνωστό, «αυτό έγινε για πρώτη φορά μετά την αποφοίτηση, καθώς άλλη μια φορά απέτυχε και ποτέ δεν ξαναεπιχειρήθηκε. Η συμμετοχή άγγιξε το 70% των υπαρχόντων και ειδοποιηθέντων μαθητών , ενώ συμμετείχαν και οι υπάρχοντες και καλεσμένοι καθηγητές τους κκ. Αβραμίδης Κ., Μακρής Γ., Παπαποστόλου Α. και Τσιλίκας Δ.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις έγιναν στην “Αύρα” του Αναύρου την Παρασκευή το βράδυ με παρεϊστικη διάθεση, το Σάββατο το πρωί στην Ευαγγελίστρια σε μνημόσυνο για αυτούς που έφυγαν, χοροστατούντος του ιερέα συμμαθητή μας Παναγιώτη Κολοφωτιά και το βράδυ του Σαββάτου στο “Ξενία” στη κεντρική εκδήλωση , παρουσία και των καθηγητών. Τέλος την Κυριακή το πρωί μια μικρότερη ομάδα έκανε τη διαδρομή Λεχώνια – Μηλιές με το τραινάκι Πηλίου.
Σε όλες τις εκδηλώσεις της συνάντησης κυριάρχησε η δυσκολία και έκπληξη κατά την αναγνώρισή μας, για να επακολουθήσει αν όχι η χαμένη αθωότητα των χρόνων εκείνων, σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια, η καταδεκτικότητα, η νοσταλγία, αλλά και η διάχυτη αγάπη μεταξύ μας. Μια αγάπη που επιβεβαιώνεται από την γενική διάθεση να ξαναβρεθούμε, όχι μόνο ανά 5ετία, αλλά να δημιουργηθούν και δεσμοί για πιο περιορισμένες συνευρέσεις.
Παρ’ όλη την 4μηνη εργασία ανεύρεσης ,ειδοποίησης και οργάνωσης του reunion, μαζί με τις δυσκολίες και απογοητεύσεις που περιστασιακά επηρέαζαν την όλη προσπάθεια, τα συναισθήματα που ένοιωσαν όλοι, αποζημίωσαν τόσο τους οργανωτές , όσο κι αυτούς που ήλθαν από μακριά».

????????????????????????????????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.