Θ. Θεοδώρου στον απολογισμό: «Τώρα ξεκινούν τα μεγάλα έργα»

Παρουσίασε ενώπιον των συμβούλων της πλειοψηφίας… παρεμβάσεις και τα …νέα λαμπάκια

Το γεγονός ότι τώρα και μετά τον τρίτο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Βόλου, ξεκινούν τα μεγάλα έργα για μια άλλη πόλη σύγχρονη, δυναμική που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, τόνισε ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, στην εκδήλωση απολογισμού για το διάστημα Σεπτέμβριος 2016- Σεπτέμβριος 2017, παρουσία των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και λιγοστών φίλων της παράταξης . Ο Θ. Θεοδώρου εξαπέλυσε επίθεση κατά των μειοψηφιών και εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο απολογισμός του χρόνου τέτοια εποχή θα γίνει από τον σε αργία δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο με κάθε επισημότητα.
«Μπήκαν οι βάσεις για πρωτόγνωρο έργο»…
Ο Θ. Θεοδώρου μίλησε μετά την παρουσίαση των 104 σημαντικότερων παρεμβάσεων που έγιναν την περασμένη χρονιά και τόνισε ότι η σύγκριση της παρούσας Δημοτικής Αρχής με προηγούμενες είναι καταλυτική. «Πέρασαν δεκαετίες με άφθονη, απίστευτα γενναία χρηματοδότηση. Που θα μπορούσαν να κάνουν το Βόλο μια πρότυπη πόλη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Και δεν έγινε σχεδόν τίποτα.
Και ήρθε η Δημοτική μας Αρχή στην κορύφωση του οικονομικού και κοινωνικού δράματος που βιώνει η χώρα. Και συμμάζεψε τα οικονομικά του Δήμου. Αποπλήρωσε τους προμηθευτές και εξασφάλισε ένα ισχυρό αποθεματικό στα δημοτικά ταμεία.
Και κυρίως έβαλε τις βάσεις για ένα πρωτόγνωρο σε ποιότητα και όγκο έργο, στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στην κυκλοφορία, στις κτηριακές υποδομές, στα σχολικά κτήρια, στις αστικές αναπλάσεις, στο τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, παντού, που ήδη εξελίσσεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατά των μειοψηφιών
Ο Θάνος Θεοδώρου τόνισε ότι κάθε έργο και δράση που προχωρά η Δημοτική Αρχή, εξακολουθεί να υπονομεύεται από τα γνωστά παρακμιακά και περιθωριακά στοιχεία, που κάποτε συγκροτούσαν το καθεστώς που διέλυσε την πόλη.
«Μηνύσεις, αναφορές, καταγγελίες, βρόμικα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, όλα στην υπηρεσία του σχεδιασμού να μας λυγίσουν και να κάνουμε πίσω. Να υποταχθούμε στις επιθυμίες τους. Θέλουν να κάνουμε μια απλή διαχείριση, που δεν θα επιτρέψει να φανεί όχι η δική μας υπεροχή, αλλά η δική τους γύμνια και ανικανότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, ματαιοπονούν και το ξέρουν, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή γι αυτό και επιμένουν. «Με τη λασπολογία και τη συκοφαντία, τέχνη που άριστα γνωρίζουν, ίσως τη μόνη, προσπαθούν να ελκύσουν το ενδιαφέρον σας», τόνισε προς τον συγκεντρωμένο κόσμο.
Τώρα ξεκινούν τα μεγάλα έργα
Όπως ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου «είμαστε λίγο μετά τη μέση και ουσιαστικά τώρα ξεκινούν τα μεγάλα έργα, αφού έπρεπε να ξεπεράσουμε απίστευτες αντικειμενικές αλλά και τεχνητές δυσκολίες που συναντήσαμε».
Ο ίδιος κάλεσε τους συμπολίτες στον απολογισμό που θα γίνει του χρόνου τέτοια εποχή, όπου «θα παρουσιάσουμε ένα άλλο Βόλο, μια άλλη πόλη σύγχρονη, δυναμική που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς», παρά τη λυσσαλέα επίθεση μετερχόμενοι κάθε αθέμιτου μέσου.
Τέλος, εξέφρασε την ευχή και τη βεβαιότητα ότι τον επόμενο απολογισμό θα τον κάνει «με επίσημο τρόπο ο Δήμαρχός μας, Αχιλλέας Μπέος, ο εμπνευστής και πρωτεργάτης όλης αυτής προσπάθειας. Και λέω επίσημα γιατί ουσιαστικά ο Αχιλλέας Μπέος δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας, παρά τις διώξεις και τις δοκιμασίες που διάφοροι ιδιοτελείς, εκπρόσωποι του σάπιου πολιτικού συστήματος του επιφύλαξαν και συνεχίζουν να το κάνουν, ξεδιάντροπα, χωρίς καμιά δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία».
Καταλήγοντας ο Θάνος Θεοδώρου είπε προς τους συγκεντρωμένους ότι η Δημοτική Αρχή είναι μαζί, για να υλοποιήσει τα οράματα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χωρίς πολιτική, κοινωνική ή οικονομική διάκριση και χωρίς αποκλεισμούς.
«Εμείς δημιουργούμε το νέο Βόλο, της δημιουργίας και της προοπτικής. Ένα Βόλο κοσμοπολίτικο κέντρο οικονομικό, με ισχυρό τουρισμό, Βόλο προορισμό και όχι ενδιάμεσο σταθμό. Και αυτό το έχουμε ήδη επιτύχει. Χιλιάδες επισκέπτες, δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται και απολαμβάνουμε όλοι. Και που φέτος θα είναι μια διαρκής υπέροχη και φαντασμαγορική γιορτή, για να μιλάει όλη η Ελλάδα με το θαυμασμό που αξίζει στην πόλη μας», τόνισε σημειώνοντας ότι όλα αυτά θέλουν δουλειά, μεράκι και πνεύμα συνεργασίας.
apologismos 2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.