Ξηραδάκης από τον Βόλο: Με τη δική σας ψήφο είμαι βέβαιος ότι θα είμαι κι εγώ ευρωβουλευτής

Συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων του Βόλου έδωσε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Ξηραδάκης. Όπως ανέφερε «Είναι πραγματικά ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους εσάς που αποτελείτε τον παραγωγικό ιστό της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Μεγαλύτερη όμως είναι η συγκίνησή μου γιατί ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου. Σε μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα όπου αποφάσισα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου είσαστε εδώ, συμπαραστάτες σε αυτή τη νέα μου προσπάθεια. Ξεκινάω από εδώ, απ’ όπου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα της ζωής μου, και απευθύνομαι σε εσάς γιατί είμαι ένας από εσάς.

Είμαι ένας άνθρωπος που 30 χρόνια είμαι στην αγορά, υπηρετώ τους ανθρώπους της αγοράς και ειδικότερα της ναυτιλίας. 30 χρόνια τώρα είμαι ενεργό μέλος της ναυτιλιακής κοινότητας και μέσω της εταιρίας μου έχω επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιτεύγματα που με έχουν οδηγήσει στην κορυφή της ελληνικής ναυτιλίας και έχουν αναδείξει την Ελλάδα ως σημαντικό παίκτη στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα.

1) Η εταιρία μου XRTC Business Consultants που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στη χρηματοδότηση της Ελληνικής ναυτιλίας μέσω της αξιοποίησης κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές καθώς και από Ευρωπαϊκές και Κινεζικές τράπεζες.
2) Πραγματοποίησα την πρώτη χρηματοδότηση από Κινεζική τράπεζα την China Development Bank σε Ελληνική ναυτιλιακή εταιρία και τιμήθηκα από τους Lloyds ως «καλύτερος τραπεζίτης για το 2010» για αυτό το επίτευγμα.
3) Οι ετήσιες μελέτες για την Ακτοπλοΐα που εκδίδω αποτελούν εγχειρίδιο για όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και τους χρηματοδότες τους ενώ παγκοσμίου φήμης έντυπα τις αναπαραγάγουν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας προσπάθησα να συμβάλλω τα μέγιστα στην ανάδειξη της μεγαλύτερης οικονομικής βιομηχανίας του τόπου μας, της ναυτιλίας που αποτελεί όχι μόνο καύχημα για την Ελλάδα αλλά και παράδειγμα για τις παγκόσμιες οικονομίες.
Η αγάπη μου για τη ναυτιλία και για τους ανθρώπους του «επιχειρείν» γενικότερα με οδήγησε να λάβω μια δύσκολη και τολμηρή για εμένα απόφαση. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
1) Δυσκολία χρηματοδότησης των μικρών και μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων
2) Ανασχέτιση της ανάκαμψης εξαιτίας του ανεπαρκούς μετασχηματισμού του παραγωγικού προτύπου της χώρας
3) Γραφειοκρατική γάγγραινα που συντρίβει κυριολεκτικά κάθε προσπάθεια δημιουργίας
4) Επίμονες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και οι δυσχέρειες στην αντιμετώπισή τους
5) Έλλειψη σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που χρειάζεται η ελληνική αγορά
Γνωρίζω με λίγα λόγια τις δυσκολίες σας, τις αγωνίες και τις δυσκολίες σας που αντιμετωπίζετε σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δέχτηκα μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση και πρόσκληση από τον αρχηγό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο με συνδέει μακρά φιλική σχέση. Με τα επιχειρήματά του με έπεισε να σταθώ αρωγός στην προσπάθειά του. Να σταθώ αρωγός στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει για την ανόρθωση της πατρίδας μας.
Με αίσθημα ευθύνης και βαθιά πεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω και να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόσκληση και στις απαιτήσεις όλων σας, αποδέχθηκα το αίτημά του. Για το λόγο αυτό βρίσκομαι σήμερα απέναντί σας.

Βρίσκομαι εδώ γιατί θεωρώ ότι είμαι ένας από εσάς. Γιατί βιώνω κι εγώ τα ίδια προβλήματα με εσάς. Και γιατί κουράστηκα να συναντώ συνεχώς γύρω μου ανθρώπους που μου προσφέρουν απλόχερα υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς δεν έχουμε ανάγκη από λόγια και υποσχέσεις, αλλά από απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η προσωπική μου πορεία είναι μια πορεία με αποτέλεσμα.
Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι γέννημα-θρέμμα Βολιώτης. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια μαζί με τα δύο μου αδέλφια γνωστή εξαιτίας του γιατρού πατέρα μου. Από μικρός είχα την ανησυχία της δημιουργίας και της εξερεύνησης και θεωρούσα ότι η θάλασσα, που τόσο αγαπώ, θα ήταν το μέσο για την εκπλήρωση του οράματος και των στόχων μου στη ζωή. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να διαφοροποιηθώ από το αστικό περιβάλλον και να ασχοληθώ με το πάθος μου, τη θάλασσα, ακολουθώντας το επάγγελμα του ναυτικού με την ένταξή μου στην οικογένεια της Σχολής Εμποροπλοιάρχων. Το ναυτικό επάγγελμα με βοήθησε όχι μόνο να δω τον κόσμο αλλά και να ενστερνιστώ τη διαφορετικότητα αλλά και τις ομοιότητες των λαών ανά την υφήλιο.

Το πιο σημαντικό όμως πράγμα που διδάχτηκα, είναι το πώς μπορώ, να δημιουργώ μέσα από αυτό το μωσαϊκό αντιθέσεων, να εμπνέομαι και να εμπνέω τους συνεργάτες μου έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργούμε και να προοδεύουμε ομαδικά προς όφελος όχι μόνο δικό μας αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η απόφασή μου, της ενασχόλησης με τα κοινά, είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και έχοντας πλήρη συνείδηση της τιτάνιας προσπάθειας που απαιτείται από όλους μας για να επαναφέρουμε τη χώρα μας σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης.
Μετά από μία πορεία υπηρεσίας 30 ετών στο χώρο της θάλασσας από διάφορα πόστα και θέσεις ευθύνης, στα 55 χρόνια μου πλέον, είμαι σίγουρός ότι μπορώ να προσφέρω στη χώρα μου, και εφόσον με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας, από τη θέση του Ευρωβουλευτή.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσει από την καρδιά της Ευρώπης της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο μέλος λαμβάνοντας ενεργά μέρος στη διαδικασία λήψης των κρίσιμων αποφάσεων που έρχονται για τη δημιουργία της Ευρώπης των παιδιών μας και των εγγονιών μας.

Μαζί θα οδηγήσουμε τη Ν.Δ στη νίκη, μαζί θα γυρίσουμε σελίδα στην πατρίδα μας, μαζί θα θέσουμε τα θεμέλια της ανόρθωσης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ώστε να καταστήσουμε και πάλι τη χώρα μας ισχυρό γεωπολιτικό και οικονομικό παίκτη στη Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Στις 26 Μαΐου με τη δική σας ψήφο, η ΝΔ θα σημειώσει ένα ισχυρό χτύπημα στις δυνάμεις του λαϊκισμού που διώχνουν επενδύσεις από τον τόπο μας, που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος και τη διεθνή εικόνα της παρτίδας μας και με τις επικίνδυνες παλινωδίες τους έχουν οδηγήσει τους νέους μας στο εξωτερικό και έχουν υποσκάψει το μέλλον όλων μας.
Με τη δική σας ψήφο στις 26 Μάη είμαι βέβαιος ότι θα είμαι κι εγώ Ευρωβουλευτής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.