Άνδρος: Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις στην Τουριστική προβολή του 2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το πλάνο δράσεων τουριστικής προβολής της Άνδρου για το 2019 έχει, ως στόχο το άνοιγμα νέων και ταυτόχρονα τη συντήρηση καθιερωμένων αγορών ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέσα από συμμετοχές σε Διεθνείς εκθέσεις, παρουσιάσεις προορισμού, στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης, πρωτότυπα projects και «επένδυση» σε τεχνολογία αιχμής και social media.

Οι δράσεις στον τουρισμό:
Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συλλόγων & Φορέων της Ανδρου

Ο Δήμος στέκεται αρωγός και θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις Συλλόγων και Φορέων του νησιού που προβάλουν τα έθιμα, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό, τις ομορφιές του νησιού, όπως τοπικά πανηγύρια, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας , χορευτικές, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ( Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιακό Φεστιβάλ κ.α.) , Γιορτή Λεμονιού, Καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι εκδηλώσεις για τον Κληδονα κ.α. Οι επισκέπτες ανάλογα την εκδήλωση, διασκεδάζουν, γεύονται τοπικά προϊόντα και γνωρίζουν την ιστορία και τις ομορφιές του νησιού.

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα, από την ΑΜΚΕ “Φίλοι του Φεστιβάλ Ανδρου και την συνεργασία του Δήμου με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, παραστάσεις αρχαίου δράματος ή κωμωδίας, συνέδρια πολιτιστικού περιεχομένου κ.α. Το Φεστιβάλ προγραμματίζεται να γίνει Καλοκαίρι του 2019.

Andros Trail Race

Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος, Andros Trail Race, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου και της
Περιφέρειας. Ο αγώνας αυτός μετά την τρεις επιτυχείς προηγούμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθεί για 4η απευθύνεται σε όλους τους αθλητές, που θέλουν να γευθούν την ορεινή φύση της Άνδρου σε μια καθαρά αγωνιστική διαδρομή πρόκληση, σε ποικίλα τερέν δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να ζήσει από κοντά μια μοναδική εμπειρία στο ομορφότερο και λιγότερο γνωστό νησί των Κυκλάδων.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που σταδιακά θα αποτελέσει θεσμό για την Άνδρο.

• Η γνωριμία και η ανάδειξη των μονοπατιών.
• Η προώθηση του νησιού ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.
• Η προβολή του μοναδικού οικοσυστήματος της Άνδρου.
• Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο αγώνας θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

Οι διαδρομές του αγώνα αναπτύσσονται κυρίως στο πιστοποιημένου πεζοπορικο δικτύο (Leading Quality Trails – Best Of Europe) και πιο συγκεκριμένα οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαβαθμισμένης δυσκολίας διαδρομών και διαφορετικών χιλιομετρικών αποστάσεων ‘ -ενδεικτικό κόστος 3.500€ πλεον ΦΠΑ

2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου και Αγώνας Αφανούς Ναύτη

Διοργάνωση για 3η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Άνδρου με συνδιοργανωτές τον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , τον Παναδριακό Σύλλογο Ναυτικών, τον Α.Ο.Φ.

Αγώνας Τριάθλου

Διοργάνωση αγώνα τριάθλου με στόχο την καθιέρωση ως αθλητικού θεσμού στην Υδρουσα. Ενδεικτικά θα συμπεριληφθουν τα αγωνίσματα της κολύμβησης, Sup,Serfing και εναλλακτικά ποδηλασίας.

Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της τοπικής Γαστρονομίας

Με αφορμή της ανακήρυξης της Π.Ν.Α. ως Γαστρονομικης Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 θα διοργανωθεί εκδήλωση για την ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της Ανδρου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες τουρισμού ,εστίασης,τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων του νησιου και την Περιφέρεια καθώς και αλυσιδωτές εκδηλώσεις (π.χ. εβδομάδα φουρτάλιας όπου κάθε μέρα θα φιλοξενείται η γιορτή και σε διαφορετικό χωριό.)

Διοργανωση Εαρινου Ραλλυ FILPA 2019

Θα συνδιοργανωθεί για δευτερη συνεχή χρονια τον Απριλιο του 2019 από τον Δήμο ‘Ανδρου την ΦΙΛΠΑ και το CTN Andros το ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ της ΦΙΛΠΑ 2019.

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Καλοκαιριου 2019

Παραστάσεις , συναυλίες και θεατρικά δρώμενα που θα οργανωθούν απο το Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *