university iek anavissos

Η αποφοίτηση νέων επαγγελματιών του Τουρισμού από το ΙΕΚ Αναβύσσου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 η απονομή των πτυχίων των αποφοίτων του ΙΕΚ Αναβύσσου, της πρώην Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού,  στο κατάμεστο από πτυχιούχους, γονείς και  εκπαιδευτικούς αμφιθέατρο της Σχολής .

stamosΗ τελετή ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Διευθύντριας κ. Χαράς Κοβούση η οποία συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους  και τους ζήτησε να συνεχίσουν το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης  και του επαγγελματισμού το οποίο δεν τελειώνει ποτέ. Τελειώνοντας το χαιρετισμό της εξέφρασε τα συγχαρητήριά της  και προς τους γονείς τους που τα στήριξαν σε όλη την προσπάθεια αυτή και τα καμαρώνουν σήμερα . Ιδιαίτερη μνεία  έκανε στους καθηγητές που τους δίδαξαν αυτά τα χρόνια και έκλεισε λέγοντας «θα ήθελα να μας θυμάστε με μια γλυκιά νοσταλγία όπως θα σας θυμόμαστε και εμείς που ποτέ δε ξεχνούμε τους σπουδαστές μας».

university iek anavissosΣτη συνέχεια έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο στο τέλος του οποίου η Διευθύντρια  ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τη Σχολή μας γιατί ανάμεσά μας βρίσκεται ένα ιστορικό και σπουδαίο πρόσωπο της τουριστικής εκπαίδευσης, της ΣΤΕ , ο κ. Θανάσης Στάμος, ο οποίος  με  αφοσίωση  και συνεχή προσφορά διαδραμάτισε ένα σπουδαίο ρόλο, προσέφερε οράματα, διάνοιξε ορίζοντες και συνέβαλε ουσιαστικά ώστε οι Σχολές να αποτελούν το κέντρο της Τουριστικής Εκπαίδευσης. Γαλούχησε γενεές σπουδαστών και μαθητών, οι οποίοι διακρίθηκαν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕΚ, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου , Διευθυντής των ΑΣΤΕ και όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης και πολλούς από εμάς ήταν εμπνευστής. Μας θωράκισε με αρχές και αξίες. Δίκαια λοιπόν αισθανόμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε σήμερα ανάμεσά μας.
Αγαπητέ Θανάση στα δύσκολα αυτά χρόνια που η αξία της δημόσιας εκπαίδευσης γίνεται όλο και μεγαλύτερη σε πείσμα των καιρών και ενάντια  σε εκείνους που θέλουν να την υποβαθμίσουν, οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε την παράδοση και να συνεχίσουμε τον ιστορικό ρόλο των ΣΤΕ».

university iek anavissosΣτη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον κ. Αθανάσιο Στάμο ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη «τους νέους συναδέλφους» όπως τους αποκάλεσε και τους μίλησε από καρδιάς  για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν    και τους συνέστησε να το υπηρετήσουν  με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Τέλος επέδωσε τα πτυχία στους αριστεύσαντες και με την ολοκλήρωση της απονομής των πτυχίων  από τους καθηγητές τους έκλεισε η εκδήλωση με δεξίωση προς τιμήν των νέων πτυχιούχων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *