Aktia

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυτός πήρε το ιστορικό ΑΝΘΟΥΣΑ στο Ηράκλειο | 18,104 εκ. € το τίμημα !!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην εταιρία Skyserv του ομίλου Γρύλου κατέληξε το ιστορικό ξενοδοχείο ΑΝΘΟΥΣΑ, νυν Aktia, του Ηρακλείου Κρήτης, μετά από έναν πολύωρο πλειστηριασμό που έγινε χθες, από την Τράπεζα Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το ιστορικό ξενοδοχείο, κατέληξε στην Skyserv του Γιάννη Γρύλου, αντί του ποσού των 18,1039 εκ. ευρώ, με την δεύτερη προσφορά να είναι στα 18,101 εκ. ευρώ και την τρίτη στα 17,9 εκ..

Στον πλειστηριασμό συμμετείχαν αρκετοί επιχειρήματίες – ξενοδόχοι της Κρήτης, με πρωταγωνιστές γνωστό ξενοδόχο, που σχετικά πρόσφατα εξαγόρασε μεγάλο παραλιακό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, ξενοδόχο, γόνο ιστορικής ξενοδοχειακής οικογένειας, αλλά και μεγάλο επιχειρηματία εξαιρετικά γνωστής και προβεβλημένης οικογένειας της Κρήτης, με σημαντικό οικονομικό “αποτύπωμα” σε πολλούς κλάδους.

ksd photo
money tourism copyright

grilosΟ κ. Γιάννης Γρύλος έχει βασική δραστηριότητα των χώρο των αερομεταφορών, καθώς υπηρετεί έναν όμιλο επιχειρήσεων ποικίλων δραστηριοτήτων με 4.000 εργαζομένους και ναυαρχίδα τη Swissport. Πρόκειται για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που έδωσε 18 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Skyserv (πρώην Olympic Handling) από την MIG, ενώ είναι και ο διοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Sky Express.

Το ξενοδοχείο

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, όπως είχε γράψει το money-tourism.gr, με μια ιστορική απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, απέρριψε την αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς, που ζητούσε να υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο.

AktiaΤο ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτήρια. Το 2007 η εταιρεία είχε λάβει ομολογιακό δάνειο, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, σε ελβετικό φράγκο του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.

AktiaΣτο παρελθόν, η Tράπεζα Πειραιώς ως επικεφαλής των ομολογιούχων με αίτησή της, που είχαν απορρίψει τα δικαστήρια, επιδίωξε να θέσει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης την Ανθούσα Hotels. Έτσι, ακολούθησαν οι πλειστηριασμοί.

Αρχικά το ξενοδοχείο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2017, με τη διαδικασία να μην πραγματοποιείται για διαδικαστικούς λόγους. Πλέον ακολουθεί αυτός της επόμενης Τετάρτης, με το ξενοδοχείο να φέρει υποθήκες και προσημειώσεις της τάξης των 33 εκατ. ευρώ από τις οποίες ποσό της τάξης των 27 εκατ. ευρώ είναι αποτιμημένο σε ελβετικό φράγκο.

Στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως Ανθούσα, έχουν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε που είχε και σπίτι στην Κρήτη.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυτός πήρε το ιστορικό ΑΝΘΟΥΣΑ στο Ηράκλειο | 18,104 εκ. € το τίμημα !!!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *