Karpathos

Διήμερο προβολής της Καρπάθου στην Βιέννη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζονται οι δράσεις της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, με στόχο την πολυεπίπεδη προσέγγιση αγορών ενδιαφέροντος του εξωτερικού.

Αμέσως μετά τη δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο και την ειδική συμμετοχή σε έκθεση Τουρισμού Δραστηριοτήτων στην Κοπεγχάγη, ακολούθησε ένα αμιγές τεχνοκρατικό διήμερο επαφών με εκπροσώπους έγκριτων φορέων και ΜΜΕ στη Βιέννη, έπειτα από ενδελεχή προεργασία.

Πιο συγκεκριμένα στο διάστημα 19 και 20 Μαρτίου 2019, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, κυρία Φωτεινή Φράγκου, είχε τη δυνατότητα κατιδίαν συναντήσεων με πέντε κορυφαίους ταξιδιωτικούς bloggers με εξειδίκευση σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, ανάλογα με το εύρος επιλογών που προσφέρει ο προορισμός Κάρπαθος. Στο πνεύμα αυτό, το ενδιαφέρον τους να επισκεφτούν και να αναδείξουν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων από πλευράς δραστηριοτήτων, φυσικού κάλλους, γαστρονομίας, παράδοσης και πολιτισμού, εξέφρασε το σύνολο των συμμετεχόντων στα ραντεβού που εντυπωσιάστηκε από τις εκτενείς παρουσιάσεις της κας Φράγκου.

Εξίσου εποικοδομητική ήταν η συνάντηση στο Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας με την Προϊσταμένη, κυρία Ελένη Μελιτά και τον υπεύθυνο σε θέματα Marketing κ. Γιάννη Ραφαλιά. Ανάμεσα σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, συμφωνήθηκε από  την εκπρόσωπο της Καρπάθου και τα αεικίνητα στελέχη του ΕΟΤ της Αυστρίας,  η διερεύνηση ενδεχόμενου οργανωμένου δημοσιογραφικού ταξιδιού με έμπειρους ταξιδιωτικούς συντάκτες και δημοσιογράφους κορυφαίων ΜΜΕ.

Μεταξύ των συναντήσεων με φορείς, ξεχώρισε και η συνάντηση με τον προσωπικό σύμβουλο της Αντιδημάρχου Βιέννης, με σκοπό την ενημέρωση και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρουσιάσεις εμπλουτίστηκαν με τη διάθεση του νέου μοντέρνου Τουριστικού φυλλαδίου του Δήμου, των εντύπων και των σύγχρονων εφαρμογών για τα δύο νέα εξειδικευμένα Τουριστικά «προϊόντα» της Καρπάθου, τα μονοπάτια και την ορνιθο-παρατήρηση, ενώ γλυκιά «επίγευση» αυθεντικότητας και φιλοξενίας άφησαν τα τοπικά εδέσματα που με χαρά πρόσφερε η κα Φράγκου κατά τη διάρκεια των ραντεβού.

«Καινοτομώντας για μία ακόμη φορά, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, με τη βοήθεια ειδικών, προγραμμάτισε επιλεγμένες επαφές με το ελάχιστο δυνατό κόστος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ Μιχάλης Λυτός και συμπλήρωσε «Με τον τρόπο αυτό τέθηκαν οι βάσεις για νέες ουσιώδεις δράσεις στο άμεσο μέλλον, ώστε να αξιοποιηθεί η απευθείας σύνδεση του νησιού με μία αγορά που επί σειρά ετών κατατάσσει στην 1ην θέση των ταξιδιωτικών της προτιμήσεων την Ελλάδα με τους εναλλακτικούς Τουριστικούς προορισμούς της».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *