Unsplash Photo by micheile henderson
Unsplash Photo by micheile henderson

Και η Ελλάδα στη λίστα με τα ασφαλή κράτη της Σκωτίας | “Ηχηρή” η απουσία της Iσπανίας

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα ασφαλή κράτη για ταξίδια από και προς τη Σκωτία, η οποία περιλαμβάνει 57 κράτη που έχουν τα ίδια ή και καλύτερα επιδημιολογικά επίπεδα. Επίσης, επιτρέπονται τα ταξίδια από 14 υπερπόντια εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ταξιδιώτες από τους προορισμούς της λίστας δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Σκωτία από αύριο. Στα κράτη συγκαταλέγονται και 26 ευρωπαϊκά, μεταξύ αυτών η χώρα μας, η Κύπρος, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Μάλτα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ψηφιακή φόρμα PLF πριν το ταξίδι τους και να παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας, ταξιδιωτικές πληροφορίες καθώς και τον τόπο διαμονής τους.

“Ηχηρή”, ωστόσο, είναι η απουσία της Ισπανίας από τη λίστα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται και η Σερβία. Οι αρχές της Σκωτίας αναφέρουν, πως τα δεδομένα που έχουν λάβει από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καταδεικνύουν ότι ο ρυθμός μετάδοση στην Ισπανία ανέρχεται στο 0.33% που αντιστοιχεί σε 300 κρούσματα ανά 100000 κατοίκους, ενώ στη Σκωτία ο ρυθμός μετάδοσης ανέρχεται στα 28 κρούσματα ανά 100000 κατοίκους.

Η λίστα αναμένεται να αναθεωρηθεί στις 20 Ιουλίου

Πιο συγκεκριμένα, τα κράτη των οποίων οι τουρίστες δε θα μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Σκωτία είναι τα εξής:

ksd
adv

Andorra, Antigua και Barbuda, Aruba, Αυστραλία, Αυστρία, Μπαχάμες, Barbados, Βέλγιο, Bonaire, Saint Eustatius και Saba, Κροατία, Curaçao, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Dominica, Νήσοι Faroe, Fiji Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλική Πολυνησία, Γερμανία, Ελλάδα, Γροιλανδία, Γρενάδα, Γουαδελούπη, Hong Kong, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Jamaica, Ιαπωνία, Liechtenstein, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Macau, Μάλτα, Μαυρίκιος, Μονακό, Ολλανδία, New Caledonia, Ν. Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Réunion, San Marino, Σεϊχέλες, Άγιος Βαρθολομαίος, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Pierre και Miquelon, Ν. Κορέα, Ελβετία, Ταϊβάν, Trinidad & Tobago, Τουρκία, Βατικανό και  Βιετνάμ.

Οι ταξιδιώτες από την Ιρλανδία, τα Νησιά της Μάγχης και τις Νήσους Μαν δεν μπαίνουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα στη Σκωτία λόγω της Κοινής Ταξιδιωτικής Περιοχής.

Οι 14 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου που συγκαταλέγονται στη λίστα είναι οι κάτωθι:

Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλιας, Anguilla, Bermuda, Βρετανική Ανταρκτική Περιοχή, Βρετανική Περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό, Βρετανικοί Νήσοι Virgin, Νήσοι Cayman, Νήσοι Falkland, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Henderson, Νήσοι Ducie και Oeno, Saint Helena, Ascension και Tristan da Cunha, Νήσοι South Georgia και South Sandwich, και Νήσοι Turks και Caicos.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *