loutraki

Με επιτυχία η ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό στο Λουτράκι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο πλαίσιο της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Κορινθίας και στην προσπάθεια για ανάδειξη του Αθλητικού Τουρισμού στον Νομό,  ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  διοργάνωσαν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, ενημερωτική ημερίδα με τίτλο  «Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ».

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Club Hotel Casino Loutraki.

Η θεματολογία της ημερίδας κάλυψε με επιστημονικό τρόπο τους αλληλένδετους τομείς του Αθλητισμού και του Τουρισμού που έχουν δημιουργήσει έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της Τουριστικής Βιομηχανία με υψηλές αποδόσεις για την τοπική και την ευρύτερη Περιφερειακή οικονομία  όλο το χρόνο και κυρίως εκτός υψηλής περιόδου.

Την ημερίδα παρουσίασαν και συντόνισαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι/αθλητικογράφοι κ. Νίκος Τσώνης, κ. Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και κ. Σπυριδούλα Σπανέα.
Η ευρεία θεματολόγια της ημερίδας διαχωρίστηκε σε 4 μεγάλες συναφείς ενότητες και συνολικά 7 διαφορετικά πάνελ ομιλητών.

tatoulisΗ πρώτη ενότητα με τίτλο «Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ» φιλοξένησε στο πάνελ 4 διακεκριμμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές.
Πρώτο ομιλητής του πάνελ ο Dr. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, καθηγητής στο αντικείμενο της Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Sheffield Hallam University, UK. Μεταξύ άλλων, έχει συγγράψει το βιβλίο ∆ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα «Αθλητικός Τουρισμός: Διεθνείς Τάσεις και η Ελληνική Πραγματικότητα»
Το λόγο αμέσως μετά έλαβε η Dr. Ουρανία Βρόντου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και ∆ιαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το Διδακτορικό της Δίπλωμα έχει εντρυφήσει στον Αθλητικό Τουρισμό καθώς θέμα του αποτελούσε:  «Αθλητικός τουρισμός και ο επαναπροσδιορισμός του προϊόντος των παραδοσιακών μαζικών τουριστικών προορισμών: Η περίπτωση του τουριστικού προορισμού της Ελλάδας».

Ο τίτλος της παρουσίασής της στην ημερίδα:  «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ».

Το λόγο αμέσως μετά έλαβε η Dr. Μαρία Βρασίδα, Αρχιτέκτων Μηχανικός με ειδίκευση στις Χωρικές πολιτικές για τον Τουρισμό, σύμβουλος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στο Δήμο Πόρου, ενώ έχει συμμετάσχει στις ομάδες διαμόρφωσης του Σχεδίου τουριστικής προβολής των ακτών του Λιβάνου και άλλων προορισμών.
Ο τίτλος της παρουσίασής της στην ημερίδα: «Αθλητικά Εvents – Case study of Poros 3 ATHLON»
Το πάνελ των πανεπιστημιακών ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Dr. Ανδρέα Τουμαζάτου, Διευθυντή Ακαδημαϊκών Επαγγελματικών Προγραμμάτων στο Τμήμα  Τουρισμού και Φιλοξενίας στο AMC – Akmi Metropolitan College και καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης  Τουρισμού και Ξενοδοχείων. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής τόσο στο Ινστιτούτο Paul Bocuse στη Lyon όσο και στο Luxury Hotel School στο Παρίσι.
Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα: «Οι επιπτώσεις των MEGA SPORTS EVENTS σε Τουριστικά μεγέθη».

Η δεύτερη ενότητα της ημερίδας είχε τίτλο «ΑΘΛΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, EUROVELO» και αναπτύχθηκε από ένα εξαιρετικό πάνελ 4 ομιλητών.
Βασίλης Νάνος
Ο κύριος Βασίλης Νάνος είναι Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα: «Σχολές Ποδοσφαίρου και Αθλητικός Τουρισμός».
Βασίλης Αναστόπουλος
Ο Βασίλης Αναστόπουλος είναι Performance Manager στη SEG Racing Academy. Έχει υπάρξει αθλητής, πρωταθλητής, προπονητής, ομοσπονδιακός προπονητής, team manager, performance manager και σχολιαστής στα ΜΜΕ από το 2008. Από το 2015 είναι επικεφαλής προπονητής της SEG Racing Academy. Σήμερα έχει 10 αθλητές σε 4 World Tour Ομάδες. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα: «Το Λουτράκι ώς τόπος προετοιμασίας Ποδηλατικών ομάδων».
Θανάσης Παπαδημητρίου
Ο Θανάσης Παπαδημητρίου είναι Πρόεδρος της Ι.Q.Sports, διοργανώτριας εταιρείας του Ironman 70.3 Greece Costa Navarino και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα: «Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino».
Έφη Τριανταφυλλίδου
H Έφη Τριανταφυλλίδου είναι Υπεύθυνη Υλοποίησης Διαδρομών Eurovelo, αρθρογράφος στο mbike.gr και αθλήτρια ποδηλασίας. Ο τίτλος της παρουσίασής της «Οι Ευρωπαϊκές διαδρομές ποδηλάτου ως άξονας ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού – Το Eurovelo στην Πελοπόννησο».

Η επόμενη θεματική ενότητα της ημερίδας είχε τίτλο «H ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΡΑ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
Την ενότητα ανέπτυξαν οι θεσμικοί ομιλητές:
Σπύρος Καραβούλης
Ο Σπύρος Καραβούλης είναι Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου SPORTCAMP. Παράλληλα, κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στο  Marketing Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Κωνσταντίνα Νικολάκου
Η Κωνσταντίνα Νικολάκου Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών-Ανάπτυξης-Δικτύων-Μεταφορών και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναπληρώτρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Είναι απόφοιτη της Σχολής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας.
Γιώργος Γκιώνης
Ο Γιώργος Γκιώνης είναι Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αποφοιτώντας ασχολήθηκε με επιτυχία με τον κλάδο των επιχειρήσεων και εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων. Σήμερα, διατηρεί μεγάλης δυναμικότητας λογιστικό-ασφαλιστικό γραφείο στο Λουτράκι και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Γιώργος Πετρίτσης
Ο Γιώργος Πετρίτσης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Είναι Πρώην αντινομάρχης Κορινθίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού στην Π.Ε Κορινθίας.

Το πρωινό πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώθηκε με την θεματική ενότητα: «ΚΟΡΙΝΘΙΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ» την οποία ανέπτυξε ένα εξειδικευμένο πάνελ ομιλητών:
Σοφία Φιλιππίδου
Η Σοφία Φιλιππίδου είναι Διδάκτορας του Οικονομικόυ Πανεπιστήμιου Αθηνων πάνω σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την ανάπτυξη οικογενειακής επιχείρησης στο Λουτράκι Κορινθίας. Τον τελευταίο χρόνο είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.
Ελένη Σακισλή
Η Ελένη Σακισλή είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος Α.Ε.ΔΙ.Κ. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του ΕΑΠ , κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Άκης Αγγιστριώτης
Ο Άκης Αγγιστριώτης είναι International Sales Manager στον όμιλο SPORTCAMP GROUP.
Παναγιώτης Καρδερίνης
Ο Παναγιώτης Καρδερίνης είναι Διευθυντής Marketing του ταξιδιωτικού γραφείου ALLOU TRAVEL.
Το πρόγραμμα της ημερίδας διακόπηκε για lunch break διάρκειας μίας ώρας (15:30 -16:30), το οποίο παρατέθηκε στο εστιατόριο Deep Blue της CHCL.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν ακόμη 3 πάνελ ομιλητών.

Το πρώτο πάνελ είχε τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ/ΚΟΡΙΝΘΙΑ  & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ» και αναπτύχθηκε από το πάνελ διακεκριμμένων ομιλητών:
Μάκης Ασημακόπουλος Ο Μάκης Ασημακόπουλος είναι Γενικός Συντονιστής Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα: «Μαραθώνιος Αθηνών. Ο αυθεντικός».
Χρήστος Μπάρλας
Ο Χρήστος Μπάρλας είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητικού Τουρισμού για ΑΜΕΑ, «ΕΥΡΥΝΟΜΗ». Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα «Αθλητικός Τουρισμός και ΑΜΕΑ».
Σωτήρης Παύλου
Ο Σωτήρης Παύλου είναι Ιδιοκτήτης του Julu Bungee Jumping. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».
Δημήτρης Καραχρήστος
Ο Δημήτρης Καραχρήστος είναι Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου. Ο τίτλος της παρουσίασής του είναι «Δράσεις στα Γεράνια για Τουριστική Ανάπτυξη».
Σπύρος Αποστολόπουλος
Ο Σπύρος Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Ζήρεια Α.Ε. ΟΤΑ και Διευθύνων Σύμβουλος στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.  Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα «Η συμβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας στον ορεινό τουρισμό της Κορινθίας».
Δημήτρης Κολλιάκος
Ο Δημήτρης Κολλιάκος είναι Υπεύθυνος Paramotor Flights Loutraki. Ο τίτλος της παρουσίασής του στην ημερίδα «Paramotor Flights στο Λουτράκι».
Κατά τη διάρκεια του πάνελ, αφίχθη στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εν μέσω περιοδείας του στο Νομό Κορινθίας και απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού.

Ακολούθησαν τα 2 τελευταία πάνελ  διακεκριμμένων ομιλητών της ημερίδας στην θεματική ενότητα: «ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CASE STUDIES ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ»
Πάνελ Δ1
Διονύσης Κοδέλλας
Ο Διονύσης Κοδέλλας είναι Πρόεδρος του Special Olympics Hellas και Πρέσβυς Επί τιμή. Ο τίτλος της παρουσίασής του  «Special Olympics Hellas – Λουτράκι: Σχέση Αγάπης».
Μαρία Χρισταρά
Η Μαρία Χρισταρά είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Nemean Games. Ο τίτλος της παρουσίασής της  «Η αναβίωση των Νεμαίων Αγώνων».
Ασημίνα Συλαίου
Η Ασημίνα Συλαίου είναι Διοργανώτρια και Εμπνεύστρια Zireia Race. Ο τίτλος της παρουσίασής της  «Αθλητικός τουρισμός στη Ζήρεια».
Λάια Κιουρκτσόγλου
Η Λάια Κιουρκτσόγλου είναι Τοπική Διαχειρίστρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και Μέλος της Υπηρεσίας Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Ο τίτλος της παρουσίασής της «Η ετήσια δράση της Stymphalia Lake Run».
Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης είναι Γενικός Συντονιστής Αγώνων Triathlon 1. Ο τίτλος της παρουσίασής του  «Το Triathlon 1 και τα multi-sports στην Κορινθία».
Κωνσταντίνα Ράπτη
Η Κωνσταντίνα Ράπτη είναι Συντονίστρια Οργάνωσης Άθλος + Ενέργεια. Ο τίτλος της παρουσίασής της  «Τα μυστικά της επιτυχίας – Διοργάνωση Άθλος και Ενέργεια».
Θέμος Νικολετόπουλος
Ο Θέμος Νικολετόπουλος είναι εμπνευστής και δημιουργός του Cycling for wine. Ο τίτλος της παρουσίασής του  «Καβαλάτε;».
Πάνελ Δ2
Αναστάσιος Φουντούκης
Ο Αναστάσιος Φουντούκης είναι Έφορος του Τμήματος Βόλεϊ και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ο τίτλος της παρουσίασής του «ΘΩΔΕΙΑ – LOUTRAKI  RUN, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ».
Τάσος Φίλης
Ο Τάσος Φίλης είναι Πρόεδρος Ανάπτυξης του ΑΟΛ, Αθλητικού Ομίλου Λουτρακίου. Ο τίτλος της παρουσίασής του «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό και ο αθλητικός τουρισμός».
Βαγγέλης Μπάρτζης
Ο Βαγγέλης Μπάρτζης είναι Πρόεδρος του Σωματείου ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ. Ο τίτλος της παρουσίασής του «Παμβοχαϊκός: Παράδειγμα αθλητικού πολιτισμού και μέσο ανάδειξης μιας τοπικής κοινωνίας».
Γιώργος Γκανιάτσος
Ο Γιώργος Γκανιάτσος είναι προπονητής θαλάσσιων sports. Ο τίτλος της παρουσίασής του  «Tα θαλάσσια sports στη λίμνη Ηραίου».
Πάνος Θεοχάρης
Ο Πάνος Θεοχάρης είναι Πάροχος υπηρεσιών υποστήριξης αθλητών ποδηλασίας και στίβου. Ο τίτλος της παρουσίασής του «Το μέλλον και οι προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο».
Γιάννης Λαγός
Ο Γιάννης Λαγός είναι Πρόεδρος του ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ, Εμπνευστής και Συντονιστής Mainalon Trail και Συντονιστής Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο τίτλος της παρουσίασής του είναι «Πεζοπορικές Διαδρομές Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Εν μέσω των πάνελς Δ1 & Δ2, πραγματοποιήθηκαν Βραβεύσεις με απονομές τιμητικών πλακετών σε προσωπικότητες, διοργανώσεις και εταιρείες που έχουν συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και του Τουρισμού.
Συγκεκριμένα για την προσφορά τους στον Αθλητισμό βραβεύτηκαν:

  • Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Ύψους, Αντώνης Μέρλος*
  • Ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Ανδρών Δημήτρης Ανδρεόπουλος
  • Η Motor Oil Hellas, Διϋλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.

*Η βράβευση του Αντώνη Μέρλου συνοδεύτηκε από χρηματικό ποσό ύψους €500,00

Για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού βραβεύτηκαν:

  • Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης
  • Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσης Κοδέλλας
  • Ο Πρόεδρος της ΕΟΤΡΙ, Γιώργος Γερόλυμπος
  • Βασίλης Αναστόπουλος, Performance Manager στη SEG Racing Academy
  • Η διοργάνωση Nemean Games

Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά 170 άτομα και το γεγονός καλύφθηκε εκτενώς από Τοπικά και Περιφερειακά ΜΜΕ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *