DELFOI_KSD_PHOTO delphoi
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί από την ΕΤΑΔ για τουριστικά περίπτερα στους Δελφούς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας δυο ηλεκτρονικών Ανοικτών Πλειοδοτικών Διαγωνισμών e-(auctions), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για την εκμίσθωση των Τουριστικών Περιπτέρων «Αγίου Λουκά» και «Κασταλίας Πηγής» στους Δελφούς στο Ν. Φωκίδας.

Τα Τουριστικά Περίπτερα αφορούν τουριστικές υποδομές που αναπτύχθηκαν από τον ΕΟΤ σε στρατηγικά σημεία ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους τις δεκαετίες ΄50 – ΄60, με τη σφραγίδα των πιο διακεκριμένων αρχιτεκτόνων της εποχής. Πρόκειται για πρωτοποριακά για την εποχή τους κτίσματα, τα οποία, μαζί με τα ΞΕΝΙΑ, συνέδεσαν το όνομά τους με τον Τουρισμό στην Ελλάδα

Ειδικότερα,  το εμβληματικό Τουριστικό Περίπτερο Αγίου Λουκά, γνωστό και ως το Τουριστικό Περίπτερο Πικιώνη, φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και απέκτησε την τελική μορφή του από τον γιο του, Πέτρο Πικιώνη. Εντάσσεται σε ένα ιδανικό φυσικό τοπίο στην θέση «Άγιος Λουκάς» στους Δελφούς, με θέα προς τον κάμπο της Ιτέας  και τον κόλπο του Γαλαξιδίου. Κτίστηκε το 1959 και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα αξιόλογο δείγμα ελληνικής αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για λιθόκτιστο κτίσμα, με δρύινες πόρτες, ανάγλυφες τεχνοτροπίες στους τοίχους και εντυπωσιακό δάπεδο, Πολλές διασημότητες της δεκαετίας του 1960, όπως η Μαρία Κάλλας αλλά και η Τζάκι Κέννεντι, επέλεγαν το Τουριστικό Περίπτερο Πικιώνη.

Το Τουριστικό Περίπτερο Κασταλίας Πηγής βρίσκεται εντός του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου Δελφών και συγκεκριμένα επί της πρόσβασης προς αυτόν. Όπως και από το όνομά του συνάγεται είναι χωροθετημένο σε πολύ μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο της Κασταλλίας Πηγής και κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει εξαιρετική θέα, ενταγμένο υποδειγματικά στο φυσικό τοπίο που έχει χαρακτηριστεί με αποφάσεις του Υπ. Πολιτισμού ως τοπίο φυσικού κάλλους. Λειτουργούσε ως αναψυκτήριο όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και παρέχει εξαιρετικούς υπαίθριους χώρους προς ανάπτυξη της συγκεκριμένης χρήσης. Πρόκειται για λιθόκτιστο κτίσμα που ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής του ΕΟΤ, μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές προσπάθειες στην ιστορία του Οργανισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στους Διαγωνισμούς, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία, και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς όρους του Διαγωνισμού.

Προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών ορίζεται η Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, 14.00 ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο). Η ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Διαγωνισμών εκμίσθωσης ακινήτων της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210 3339 697 και 210 3339 532 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  [email protected]

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *