rodos

Μαύρα χάλια στην παραλία Αφάντου!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανέτοιμη είναι για μια ακόμα χρονιά η Ρόδος να υποδεχθεί τους τουρίστες που έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται στο νησί, τόσο στο κέντρο, όσο και στα χωριά τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον χειμώνα που μας πέρασε το νησί, σίγουρα αποτέλεσαν κατασταλτικό παράγοντα προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές. Δυστυχώς όμως αυτές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επισκέπτες του νησιού.

Ταυτόχρονα, η όποια συζήτηση για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φαντάζει…. έργο επιστημονικής φαντασίας, αφού ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούμε να πράξουμε, έχοντας “έτοιμα” κομβικά σημεία του νησιού προκειμένου να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χωριό Αφάντου, που ειδικά στην παραλιακή περιοχή, μια περιοχή που επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, δεν έχουν γίνει ούτε τα αυτονόητα προκειμένου να… δείχνει περισσότερο έτοιμη η περιοχή.

Η άμμος της παραλίας που η κακοκαιρία έφερε μέχρι το δρόμο, δεν έχει απομακρυνθεί, ενώ σε πολλά σημεία βρίσκονται πεταμένα κλαδιά και σκουπίδια, ενώ σε διάφορα άλλα σημεία, ο ποδηλατόδρομος έχει υποχωρήσει.

Σχεδόν… βομβαρδισμένο μοιάζει το τοπίο απο την αρχή της παραλιακής οδού έως και το τέλος της, ενώ μάλιστα το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διάβαση, περίπου στα μέσα της παραλιακής οδού, είναι σχεδόν δύσβατη τις ημέρες που βρέχει. Ακόμα και μέρες μετά, τα νερά λιμνάζουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το πέρασμα όχι μόνο των πεζών αλλά και των τροχοφόρων, ενώ σε ένα σημείο του οδοστρώματος φαίνονται πλέον τα σίδερα που βρίσκονται κάτω από το τσιμέντο….!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η “Ροδιακή” είναι χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικρατεί στην εν λόγω περιοχή.

Σε μια μικρή ...λίμνη μετατρέπεται η διάβαση στις εκβολές του χειμάρρου

Σε μια μικρή …λίμνη μετατρέπεται η διάβαση στις εκβολές του χειμάρρου

Μέχρι και τα σίδερα του οδοστρώματος έχουν φανεί εξαιτίας των νερών που λιμνάζουν εδώ και χρόνια

Μέχρι και τα σίδερα του οδοστρώματος έχουν φανεί εξαιτίας των νερών που λιμνάζουν εδώ και χρόνια

Η άμμος της παραλίας έχει φθάσει μέχρι την απέναντι μεριά του δρόμου, λίγες μέρες αφότου η σεζόν έχει ξεκινήσει

Η άμμος της παραλίας έχει φθάσει μέχρι την απέναντι μεριά του δρόμου, λίγες μέρες αφότου η σεζόν έχει ξεκινήσει

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *