Αρχική > ΔΙΕΘΝΗ > Ο βιώσιμος τουριστικός φόρος στις Βαλεαρίδες, ανήλθε σε 340 εκατ. ευρώ σε μια 3ετία
olympus

Ο βιώσιμος τουριστικός φόρος στις Βαλεαρίδες, ανήλθε σε 340 εκατ. ευρώ σε μια 3ετία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο τουριστικός φόρος που έχουν επιβάλλει οι τοπικές αρχές στις Βαλεαρίδες Νήσους, ανήλθε σε 340 εκατομμύρια ευρώ στα τρία χρόνια της εφαρμογής τους.

Η επιβεβαίωση ήρθε καθώς το τουριστικό συμβούλιο των νησιών αποκάλυψε ότι τα έσοδα έχουν κατευθυνθεί σε 225 πρωτοβουλίες βιώσιμου τουρισμού, από το 2016.

Το τελευταίο σχέδιο είναι να δημιουργηθούν τρεις νέες ορεινές καλύβες για πεζοπόρους στη Μαγιόρκα το επόμενο έτος, ως μέρος μιας στρατηγικής για την ενθάρρυνση των επισκεπτών να ταξιδεύουν στην περιοχή, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ανακαίνιση και επαναλειτουργία ενός πρώην καταφυγίου  στο δυτικό τμήμα του νησιού με 52 κρεβάτια σε 12 δωμάτια, καθώς και κουζίνα, τραπεζαρία και πολυλειτουργικό δωμάτιο για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ακόμη, ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο καταφύγιο θα ανακαινιστεί για να παρέχει τρία υπνοδωμάτια κοινόχρηστο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, δύο μπάνια και πλυντήριο για δέκα έως 12 άτομα, ενώ ένα ακόμη κτίριο θα ανοίξει επίσης σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, στην οροσειρά Tramuntana στο νησί.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *