crete

Πέντε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κρήτη, τα δύο στα Χανιά

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Συνεχίζονται οι μεγάλες επενδύσεις στην Κρήτη στον τουριστικό τομέα. «Στα σκαριά» είναι πέντε, τουλάχιστον, νέες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες: δύο στα Χανιά, δύο στην Ελούντα Λασιθίου και μία στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων χορήγησε άδεια οικοδομής για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ο ΜΑΡΑΚΑΣ Ξ.Τ.Ε.Β.Ε. Α.Ε.» στην περιοχή Δρομόνερο του Δήμου Πλατανιά.

Επίσης, χορήγησε άδεια δόμησης στην εταιρεία ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ Α.Ε.για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στη περιοχή Καλάμι.

Την ίδια ώρα, πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ελούντα ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο εφοπλιστής Σπύρος Ράνης, ο οποίος διαθέτει ήδη το ξενοδοχείο 5 αστέρων Αstir Odysseus Resort and Spa στην Κω.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2018 σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 170 στρεμμάτων στη θέση Τσιφλίκι της Ελούντας και θα είναι δυναμικότητας περίπου 800 κλινών. Το κόστος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο υπολογίζεται να ανοίξει το 2020. Στις προθέσεις είναι μεταξύ των εγκαταστασεων να υπάρχει και ένα… αστεροσκοπείο.

Τη διαχείριση του ξενοδοχείου, κατά τις πληροφορίες, θα αναλάβει ο όμιλος AVRA Hotels Collection, ο οποίος, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, έχει τη διαχείριση του Αstir Odysseus Resort and Spa, καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach @ Village, Hermes και Coral.

Πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ελούντα, δυναμικότητας 176 κλινών, δρομολογεί και η Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε.

Παράλληλα, τα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος ενέκριναν τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενο από ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 50 κλινών, 45 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, υφιστάμενο γήπεδο γκολφ 18 οπών, ως ειδική τουριστική υποδομή και τα συνοδά έργα αυτών, στη θέση «Βοθώνι και Σώπατα-Ρούσος Λάκκος» του Δήμου Χερσονήσου, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ A.E».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *