grande

Ξενοδοχειακή Άνοιξη στην Αθήνα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, που έχασε σημαντικό αριθμό τουριστών, που η κίνηση μειωνόταν συνεχώς, τα τελευταία χρόνια η πόλη κερδίζει έδαφος και καταφέρνει να μετατραπεί από «σταθμός μετεπιβίβασης» τουριστών προς τα νησιά σε κύριο προορισμό.

Πλέον οι τουρίστες είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν στην Αθήνα περισσότερες διανυκτερεύσεις εξερευνώντας την ιστορία, το φαγητό, τη διασκέδαση. Δεν είναι μάλιστα και λίγες πλέον οι περιπτώσεις που η Αθήνα είναι ο μοναδικός προορισμός στον πλαίσιο του city break προορισμού.

Το στοιχείο αυτό, καθιστά αναγκαία τη δημιουργία νέων τουριστικών μονάδων κάτι που εντόπισαν οι επενδυτές και σπεύδουν το τελευταίο διάστημα να ανακοινώνουν τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μετατροπές υφιστάμενων κτιρίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στην Ομόνοια, στην Αθηνάς, στο Σύνταγμα, την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Κάνιγγος, στη λεωφόρο Συγγρού αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου. Οι επενδύσεις αυτές, κινούνται σε δύο επίπεδα. Κάποιες είναι μικρές μονάδες της τάξεως των 10 -15 δωματίων, ενώ κάποιες άλλες είναι πολύ  μεγαλύτερες που μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 200 δωμάτια.


Η λεωφόρος Συγγρού

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επενδυτικής αυτής ξενοδοχειακής άνοιξης, η λεωφόρος Συγγρού όπου τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Grand Hyatt στη θέση του παλαιού Ledra Marriott, αλλά και το Athens Marriott στη θέση του πρώην Metropolitan του ομίλου Χανδρή, με το οποίο επέστρεψε ο διεθνής όμιλος στην Ελλάδα. Επίσης στην ίδια λεωφόρο, άνοιξε και το Athenaeum Palace & Luxury Suites (φωτό) με 90 δωμάτια και 2 σουίτες.

Στο Σύνταγμα

Κινούμενοι προς το πυρηνικό κέντρο της πόλης θα μπορούσε εύκολα κανείς να ισχυριστεί ότι αυτό βρίσκεται στον πυρετό των εργασιών. Σχεδόν πάνω στην πλατεία Συντάγματος στην αρχή της Πανεπιστημίου, γωνία με Κριεζώτου, ο όμιλος Λάμψα της Μεγάλης Βρετανίας και του King George, προχωρούν σε μία πολύ μεγάλη επένδυση η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019 και αφορά στη μετατροπή κτιρίου της δεκαετίας του `50,  σε ξενοδοχείο το οποίο φημολογείται ότι θα αναλάβει τη διαχείρισή του ο όμιλος Accor με το σήμα της MGallery. Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, τον 8ο αναμένεται να λειτουργήσει πολυτελές  εστιατόριο.

Παραμένουμε στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Αθήνας, ψηλά στην οδό Ερμού, πρόκειται να ενωθούν δύο κτίρια και έτσι να δημιουργηθεί ένα νέο ξενοδοχείο που το πιθανότερο είναι να ονομάζεται Elia Ermou. Το ξενοδοχείο ανήκει σε επιχειρηματίες από τα Χανιά και τη Β. Ελλάδα, ενώ ο όμιλος Elia διαθέτει μία μικρή αλυσίδα με boutique ξενοδοχεία στην Κρήτη. Στην οδό Ακαδημίας, στο ύψος της Ομήρου, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το ξενοδοχειακό project Athens Academia Greece (φωτό) το οποίο θα έχει τη σφραγίδα της Marriott μέσω της Autograph Collection.

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας, κάνουμε μία στάση στην αρχή της Κολοκοτρώνη, ακριβώς πίσω από την Παλιά Βουλή, όπου η Intracom Holdings (όμιλος Κόκκαλη), σχεδιάζει να λειτουργήσει ξενοδοχείο 45 δωματίων με εστιατόριο και spa. Ακούγεται μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο project, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο εστιατορικό του τμήμα.

Μία ακόμη…  νέα εποχή για την Ομόνοια

Κάνοντας ένα γεωγραφικό άλμα, φτάνουμε στην Ομόνοια, η οποία αλλάζει δραστικά με τελευταία εξέλιξη τη μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου, του κτιρίου που φιλοξενούσε για χρόνια το Ειρηνοδικείο, στη γωνία Σταδίου και Πλατεία Ομονοίας, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία η Dimand αναμένεται να συνεργαστεί σε αυτό το project με τον διεθνή ξενοδοχειακό κολοσσό Marriot και θα είναι έτοιμο σε περίπου 2 χρόνια.

Παραμένουμε στην Ομόνοια και διαγωνίως απέναντι ανάμεσα στις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου και Γ` Σεπτεμβρίου, στο ιστορικό La Mirage, το οποίο παραμένει κλειστό για 10 χρόνια, αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μία ολοκληρωτική ανακαίνιση και μάλλον διατηρώντας το ίδιο όνομα. Στην οδό Χαλκοκονδύλη, ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του το Breeze Boutique Athens και κατακλύζεται κυριολεκτικά από τουρίστες. Στην πλατεία Κάνιγγος μετά το λουκέτο του 2010, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 4 αστέρων και 77 δωματίων «Κάνιγγος 21».

Δίπλα στο Fresh της Σοφοκλέους

Κοντά στο δημαρχείο της Αθήνας, ο γνωστός όμιλος Υφαντής, που διαθέτει ήδη το 133 δωματίων ξενοδοχείο Fresh από το 2004, ακριβώς δίπλα, στη γωνία Σοφοκλέους και Αθηνάς, ετοιμάζει ένα νέο ξενοδοχείο. Πρόκειται για ανακατασκευή ενός διατηρητέου κτιρίου στο οποίο λειτουργούσε το ξενοδοχείο Πίνδαρος. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και το κτίριο, μετά την πλήρη του ανακαίνιση, θα αποκτήσει και 3 ακόμη ορόφους.

Στην Αγίας Ειρήνης

Πάνω στην Αγίας Ειρήνης, στο γνωστό art deco γκρι κτίριο της πλατείας, μόλις ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες τη λειτουργία του το Perianth (φωτό). Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 38 δωματίων το οποίο ανήκει στην οικογένεια Σγουμποπούλου, γνωστή από την για χρόνια διατήρηση της αντιπροσωπείας της Benetton στην Ελλάδα. Το εσωτερικό του κτιρίου ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά, ενώ εξωτερικά διατηρήθηκε ακριβώς στην αρχική του εικόνα ώστε να προσδίδει την ιστορία του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στον τελευταίο όροφο του κτιρίου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μία σουίτα με αυτόνομη εξωτερική πισίνα και προνομιακή  θέα στον Παρθενώνα.  Στην ίδια περιοχή, ολοκληρώνεται και το ξενοδοχειακό project του γνωστού επιχειρηματία καταστημάτων διασκέδασης και εστιατορίων κ. Γιάννη Μωράκη.

Πλησιάζουμε ακόμη περισσότερο την Ακρόπολη και δίπλα στο Μουσείο η Coco-mat, είναι σχεδόν έτοιμη να λειτουργήσει ένα ακόμη 5 αστέρων ξενοδοχείο στην οδό Φαλήρου. Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 90 δωμάτια και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2019.

Το ιστορικό Esperia

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για το Esperia, το γνωστό ξενοδοχείο της οδού Σταδίου που παραμένει κλειστό από το 2010 ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το πρώην Ambassadeur των 9.000 τ.μ στην οδό Σωκράτους, κοντά στη Σατωβριάνδου. Παράλληλα, το διατηρητέο νεοκλασικό της Ζαλοκώστα, αναμένεται επίσης να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

ΠΗΓΗ, Δημήτρης Σταθόπουλος

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *