Ξενοδοχειακή επένδυση 5 Αστέρων, στην Αγία Άννα - Άνω Μεράς Μυκόνου [Απόψεις ενδιαφερομένων εντός 20 ημερών]

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να διατυπώσει εγγράφως, επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του με προθεσμία 20 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοί

Ξενοδοχειακή επένδυση 5 Αστέρων, στην Αγία Άννα - Άνω Μεράς Μυκόνου [Απόψεις ενδιαφερομένων εντός 20 ημερών]
Ξενοδοχειακή επένδυση 5 Αστέρων, στην Αγία Άννα - Άνω Μεράς Μυκόνου [Απόψεις ενδιαφερομένων εντός 20 ημερών]

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να διατυπώσει εγγράφως, επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του με προθεσμία 20 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.).......

του Σχεδίου Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε. της Στρατηγικής Επένδυσης «Τουριστική Ανάπτυξη στη Μύκονο», θέση «Καραπέτης» νήσου Μυκόνου, της εταιρείας «BLUE IRIS AE».

Η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως Αρχή Σχεδιασμού του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων στη θέση Καραπέτης της νήσου Μυκόνου:

α. Ανακοινώνει ότι τόσο η ίδια όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω σχεδίου, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.

β. Προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής.

Η Ξενοδοχειακή επένδυση 5 Αστέρων

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η προτεινόμενη επένδυση αφορά τη θέση «ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ» στην Άνω Μερά Μυκόνου, στα Ν.Α. του νησιού, σε γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 60,324 στρεμμάτων.

Η περιοχή βρίσκεται στη δυτική ακτή του όρμου Αγίας Άννας, ο οποίος αποτελεί τραπεζοειδούς σχήματος με άνοιγμα μπρος τα νοτιοανατολικά.

Το θαλάσσιο μέτωπο προ του ακινήτου περιλαμβάνει τρεις μικρές κολπώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή:

  • 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50 τ.μ.,
  • 15 κατοικιών επιφάνειας 70 τ.μ.,
  • 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100 τ.μ.,
  • 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ. και
  • 1 βίλας 160 τ.μ.

Τα δωμάτια αυτά θα εξυπηρετούνται από τα κτίρια σίτισης και αναψυχής καθώς και τα καταστήματα και το χώρο εισόδου με τα γραφεία.

Τα κτίρια αυτά είναι:

  1. Δωμάτια | 94 Σύνολο επιφάνειας περίπου 6.010 τ.μ.
  2. Κτίριο Εισόδου, Υποδοχής και Γραφείων | 250 τ.μ.
  3. Ελληνικό Καφενείο | περίπου 100 τ.μ.
  4. Εστιατόριο κυρίως για Πρωινά Γεύματα | 200 τ.μ.
  5. Εστιατόριο | περίπου 160 τ.μ.
  6. Καταστήματα | περίπου 60-80 τ.μ. έκαστο
  7. Kids Club -Παιδικός Σταθμός | 150 τ.μ.
  8. Κελί - Ταβέρνα | περίπου 100 τ.μ.
  9. Κτίριο SPA | 500 τ.μ.
  10. Υπαίθριο Θέατρο
  11. Πισίνα 5m X 20m
  12. Μικρό παρεκκλήσι

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών θα διαμορφωθεί στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας και στον παρακείμενο θαλάσσιο χώρο προ του ακινήτου.

Στόχος του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) στη θέση «ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ» είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, υψηλής ποιότητας και αισθητικής τουριστικού συγκροτήματος, απόλυτα εναρμονισμένου στα ιδιαίτερα φυσικά και ανθρωπογενή χαρακτηριστικά της Μυκόνου, που κατέστησαν το νησί έναν, διεθνούς εμβέλειας, τουριστικό προορισμό.

Με την προτεινόμενη ανάπτυξη επιδιώκεται να ενισχυθεί η Μύκονος με μια τουριστική υποδομή που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού και θα αποτελέσει υπόδειγμα και για μελλοντικές επενδύσεις.

Αυτά τα χαρακτηριστικά θα επικρατούν και στις απόψεις για τη λειτουργία της επένδυσης, που είναι η γενική ησυχία και η οργάνωση των κτιριακών όγκων και της φύτευσης, κατά τρόπο που θα θυμίζει τις αιγαιοπελαγίτικες αυλές με τα γιασεμιά και τις μπουκαμβίλιες και τη μεταφορά αγαθών με καρότσια και άλλα παραδοσιακά μέσα.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα φυσικά χαρακτηριστικά της πέτρας και των ενδημικών ειδών.

Σκοπός της πρότασης είναι να εκμεταλλευθεί τόσο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου γηπέδου όσο και τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου κυκλαδίτικου περιβάλλοντος της Μυκόνου και κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι η τοποθέτηση των δωματίων σε διατάξεις που να δημιουργούν μικρές γειτονιές, όπως αυτές της χώρας της Μυκόνου.

Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα δύναται να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται, ως ιδανικές, από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Ανοίξτε το Αρχείο

ΧΑΡΤΕΣ

Ανοίξτε το Αρχείο