5 συμβουλές για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά!
Για να ζήσεις την καλύτερη σχολική χρονιά που είχες ποτέ!

Έφτασε εκείνη η περίοδος του έτους, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Πίσω στα θρανία», λοιπόν, ή αλλιώς «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις στο σχολείο και να ζήσεις την καλύτερη σχολική χρονιά που είχες ποτέ.

1. Να εκπέμπεις θετική ενέργεια

Θυμήσου ότι το “Σκούρο φόντο” στις εφαρμογές είναι ένα καινούργιο και δημοφιλές ψηφιακό χαρακτηριστικό και όχι κατάσταση διάθεσης ή πνευματικής απόδοσης. Να αντιμετωπίζεις τη ζωή με θετικότητα και ανοιχτό πνεύμα. Ξεκίνησε νέες φιλίες και, στη στη διάρκεια του έτους κάνε ακόμη περισσότερους νέους φίλους. Η δικτύωση είναι σημαντική. Αναπτύξτε γύρω σου ένα δίκτυο σου από θετικούς, γνήσιους και φιλικούς ανθρώπους και δες πώς θα εντάξεις κι άλλους στην παρέα σου. ?

2. Αφιέρωσε χρόνο σε έναν καλό σκοπό

Εάν θέλεις να δώσεις ένα καλό παράδειγμα και να κάνεις εντύπωση πάρε μέρος σε ένα έργο Κοινωνικής Ευθύνης. Κάνε κάτι πολύτιμο για την κοινωνία και η προσπάθειά σου θα αναγνωριστεί από τους ανθρώπους που σε εκτιμούν για όσα κάνεις. Γίνε ο αρχηγός της παρέας και κάλεσε κι άλλους φίλους να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές ή φιλανθρωπικές δράσεις. Δημιουργήστε μαζί μια κοινότητα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με τον στόχο τους και αρχίστε να εργάζεστε για αυτόν!
Πρόσφατα εντοπίσαμε κάποιες εκπληκτικές εκστρατείες, όπως οι U-reporters της UNICEF, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να μιλήσουν για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, καθώς και να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των παιδιών. Επίσης, η εκστρατεία της WWF για την προστασία των τίγρεων καταφέρνει να ευαισθητοποιεί πολύ κόσμο χάρη στο ειδικό chatbot στο Viber μέσω του οποίου γίνονται ενέργειες για τη συγκέντρωση χρημάτων. ?

3. Μην σταματάς να μαθαίνεις

Πάντα να είσαι περίεργος, και να μην σταματάς να μαθαίνεις νέα πράγματα ακόμα και μετά το κουδούνι για το σχόλασμα. Ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, όπου κάθε είδους εκπαίδευση είναι δυνατή ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι ή ποιος είσαι. Πάρε επιπλέον μαθήματα για να ενισχύσεις τις πρακτικές ή τις τεχνικές σου ικανότητες και να διευρύνεις τις γνώσεις σου για μια επιτυχημένη πορεία, όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στη ζωή. Ξεκίνησε τώρα και μάθε για τον διεθνή, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Khan Academy που προσφέρει ένα σύνολο online εργαλείων που βοηθούν στην εκπαίδευση των μαθητών. ?

4. Να διασκεδάζεις τους φίλους σου

Βεβαιώσου ότι είσαι ενημερωμένος για όλες τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες, γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει το πρώτο πάρτι και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει τη μουσική. Γιατί να μην είσαι εσύ αυτός; Σήμερα, με ή χωρίς διαφημίσεις, η μουσική είναι παντού. Μπορείς να τη μοιραστείς ζωντανά ή online, ακόμα και όταν κάνεις chat με φίλους. Εντυπωσίασε την παρέα σου με τις μουσικές σου γνώσεις και κάνε τους όλους να ακολουθήσουν το vibe σου. ?

5. Τεχνολογία

Σήμερα είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα πάντα γύρω από την τεχνολογία. Γίνε ένας από τους “εξπέρ” του σχολείου μαθαίνοντας όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά του Viber που είναι αφιερωμένα στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Κατέβασε το νέο πακέτο αυτοκόλλητων Back to school και δες πώς μπορείς να εκφράσεις τη διάθεση και τα συναισθήματά σου με χιούμορ. Τα αυτοκόλλητα είναι η αρχή για να συμμετέχεις στο διασκεδαστικό κουίζ και να μάθεις σε ποιον τύπο μαθητή ανήκεις και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ταλέντα σου. Μοιράσου τα αποτελέσματα με τους συμμαθητές σου και διασκεδάστε πριν ξεκινήσει το μάθημα! ?

Μια όμορφη ζωή στο σχολείο δεν έχει να κάνει με ακριβές μάρκες, gadgets ή απλώς βόλτες με την παρέα. Το να είσαι “cool” συνδέεται με την αυτογνωσία, τη διαρκή αυτοβελτίωση και τον τρόπο με τον οποίο διαφοροποιείς τον εαυτό σου στο συνεχώς μεταβαλλόμενο, γρήγορο, σχολικό περιβάλλον. Και το πιο σημαντικό – σημασία δεν έχει πώς θα γίνεις αρεστός στους συμμαθητές σου. Σημασία έχει πόσο καλός μαθητής θα είσαι φέτος και πώς θα διαχειριστείς τις σχολικές σου υποχρεώσεις. Κράτησε αυτές τις συμβουλές και απόλαυσε μια επιτυχημένη σχολική χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
 0