ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Εν αναμονή για τη νέα προκήρυξη 35.000 ανέργων
ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Δείτε πότε βγαίνει "στον αέρα"!

Εν αναμονή για τη νέα προκήρυξη ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία, η οποία απευθύνεται σε 35.000 ανέργους, με στόχο οι ωφελούμενοι να έχουν πιάσει δουλειά αρχές Ιανουαρίου του 2020.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας εργάζονται, επομένως, για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό του νέου, αναμορφωμένου κύκλου του Προγράμματος ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019 σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε τριάντα επτά (37) υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019: Πότε θα βγει η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα 35.000 ανέργων – Διάρκεια

Μέσα στον επόμενο μήνα, θα βγει η προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 35.000 άνεργους σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και σε 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Η αντίστροφή μέτρηση από τον ΟΑΕΔ για την έναρξη των διαδικασιών για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει ξεκινήσει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Neolaia.gr, η ανάρτηση του προγράμματος και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου, μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ.

Συνολικά θα ανοίξουν 35.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από μακροχρόνια ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα θα διαρκέσει οκτώ μήνες.

Στόχος του προγράμματος είναι:

-Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και

-Η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Μετά τα αιτήματα των ΟΤΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προχώρησαν στην κατάρτιση του προγράμματος προκειμένου να εντάξουν στον β΄κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με πηγές, οι βασικές ειδικότητες αφορούν:

Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί:

1.  Ότι όπως και στο πρόγραμμα του Α΄Κύκλου, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

2. Ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν δικαίωμα υποβολή αιτήσεων οι 30.333 ωφελούμενοι του Α’ Κύκλου κοινωφελούς εργασίας, οι συμβάσεις των οποίων έλαβαν και τετράμηνη παράταση.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Κριτήρια, Μοριοδότηση & ποσά

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα που θα απευθυνθεί σε 35.000 ανέργους, θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και σε καμία περίπτωση – όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα – δε θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων. Θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και Φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει τις εξής δράσεις κατάρτισης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απασχόληση θα είναι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, η ημερήσια αμοιβή πρόκειται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ μηνιαία δε θα ξεπεράσει τα 546 ευρώ.

Μάλιστα, τα έργα αυτά θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων.

Ωφελούμενοι

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;