Περίπου 100 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη χημικών αποβλήτων στο Campbellfield, προάστιο που βρίσκεται στα βόρεια της Μελβούρνης. Η Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βικτώριας (Environmental Protection Agency – EPA) εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από όλους τους κατοίκους των προαστίων Broadmeadows, Pascoe Vale και Coburg, να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους και τα κλιματιστικά καθώς ο μαύρος καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή είναι τοξικός.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στην οδό Thornycroft στο Campbellfield γύρω στις 6:40 το πρωί της Παρασκευής.

Σε δήλωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία (MFB) ανέφερε ότι περίπου 30 άνθρωποι έφυγαν από το κτίριο προτού φτάσουν οι πυροσβέστες.

Η εταιρία συλλογής και αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων Bradbury Industrial Services είναι η επιχείρηση που βρίσκεται στην διεύθυνση της φωτιάς.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και ειδικεύεται στην επεξεργασία διαλυτών και άλλων αποβλήτων από βαφές και συναφείς βιομηχανίες.

Η παραπλήσια οδική αρτηρία Somerton Road έχει κλείσει μεταξύ των Sydney και Pascoe Vale Road λόγω του «καπνού» που καλύπτει την περιοχή.

Η Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος σε έγγραφη δήλωσή της ανέφερε ότι πριν από ένα μήνα ανέστειλε την άδεια της Bradbury Industrial Services, μετά από ελέγχους που είχε διεξάγει και είχε διαπιστώσει ότι η εταιρεία «αποθήκευε περισσότερα απόβλητα από αυτά που επιτρέπονταν βάσει της άδειας που είχε και ότι τα δοχεία αποθήκευσης δεν έφεραν επαρκή επισήμανση για το περιεχόμενό τους.

Σε δήλωσή της σήμερα το πρωί, η EPA ανέφερε ότι υπάλληλοί της βρίσκονται στον χώροι της πυρκαγιάς, ελέγχουν την ποιότητα του αέρα και θα συνεχίσουν να ενημερώνουν το κοινό.

Έγινε επίσης γνωστό ότι από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι ένας άνθρωπος ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.