Για τον περισσότερο κόσμο, σπάνια γενετικά νοσήματα όπως το σύνδρομο Noonan παραμένουν “αόρατα” ωσότου επηρεάσουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Έτσι συνέβη και με τον Τομ Δρακόπουλο, που έμαθε για την ασθένεια όταν χτύπησε την πόρτα κάποιου από τον άμεσο κύκλο του, για την ακρίβεια το εγγονάκι ενός συνεταίρου του στο Queensland Hellenic Charitable Trust.

H συχνότητα της πάθησης κυμαίνεται μεταξύ 1 στα 1.000 και 1 στα 5.000 παιδιά στην Αυστραλία. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για ασθενείς συγγενούς καρδιοπάθειας, που επηρεάζει με τη σειρά της 64.000 παιδιά, εφήβους και ενηλίκους στη χώρα και συνιστά τη νούμερο ένα αιτία θανάτου βρεφών.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση του κοινού και συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση της ασθένειας, το Queensland Hellenic Charitable Trust διοργανώνει αυτόν τον μήνα μια συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, τα έσοδα της οποίας πρόκειται να διατεθούν στην οργάνωση HeartKids.

Πρόκειται για τη μοναδική ΜΚΟ στη χώρα που βοηθά παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσω προγραμμάτων στήριξης, ευαισθητοποίησης του κοινού και έρευνας.

Η προθυμία πάντως του δημοφιλή Ελληνα τραγουδιστή να συμμετάσχει στο εγχείρημα είναι αξιέπαινη.

“Όταν βρέθηκε εδώ πέρυσι συζητήσαμε μαζί του την ιδέα και είπε ‘βέβαια, οτιδήποτε μπορώ θα το κάνω'”, μας μεταφέρει ο κ. Δρακόπουλος.

“Ήταν εξαιρετικά πρόθυμος να βοηθήσει και προσφέρθηκε ουσιαστικά να το κάνει χωρίς χρηματική αμοιβή”, προσθέτει.

Από την πλευρά του ο κ. Δρακόπουλος, προσφέρει εδώ και περίπου 50 χρόνια τις υπηρεσίες του σε δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας του Κουίνσλαντ και δηλώνει ότι αγαπά να βοηθά ανθρώπους στην παροικία και την ευρύτερη κοινότητα.

Ο Μπάσης που βρίσκεται στην Αυστραλία για την περιοδεία της παράστασης Romiosini and Beyond θα παρουσιάσει τόσο δικές του επιτυχίες όσο και διασκευές του λαϊκού πενταγράμμου.

Για τον κ. Δρακόπουλο, ο καλλιτέχνης καταφέρνει τη χρυσή τομή για αυθεντική ελληνική διασκέδαση “χαρίζοντας στον κόσμο κέφι χωρίς να κάνει υπερβολές επί σκηνής”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει επίσης κλήρωση με δώρα. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί εξαρτάται βέβαια από τον αριθμό των παρευρισκόμενων, αλλά οι διοργανωτές ευελπιστούν να μαζέψουν μεταξύ $10.000 και $20.000.

Πρόκειται για την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει το Trust, με την ελπίδα να καθιερωθεί ως ετήσια πρωτοβουλία για τη στήριξη διαφόρων οργανισμών.

Η φιλανθρωπική συναυλία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 31 Μαΐου, με ώρα έναρξης τις 7μ.μ. στο Mansfield Tavern, Wecker Rd, Mansfield QLD).
Η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται σε $90 (συμπεριλαμβάνεται φαγητό) 
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τον Jack στο 0432 214 206 ή τον Tom στο 0407 758 730
Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση HeartKids θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους https://www.heartkids.org.au